آخرین اخبار

تولید ۶۶ میلیون لیتر بیواتانول سوختی در کشور/ ایدرو به دنبال شرکت‌داری نیست



به گزارش خبرنگار اقتصادآنلاین، روز گذشته پنجشنبه، ۴ بهمن ماه جمعی از خبرنگاران از شرکت گسترش سوخت سبز زاگرس به عنوان اولین تولیدکننده بیواتانول سوختی در کشور بازدید کردند. این شرکت یکی از شرکت‌های تابعه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است که با سرمایه‌گذاری ثابت ۳۵ هزار میلیارد ریالی در زمینه تولید بیواتانول سوختی و کنجاله تخمیری خوراک دام در کرمانشاه فعال است. بیواتانول سوختی به عنوان عامل افزایش دهنده عدد اکتان بنزین سبب بهبود کیفیت سوخت و کاهش آلاینده‌ها می‌شود.

سعید جعفری، معاون طرح‌های صنعتی ایدرو در نشست خبری که در حاشیه بازدید از این مجموعه برگزار شد، به جزئیات این طرح پرداخت و بیان کرد: به دنبال تاکید رهبر معظم انقلاب بر تولید سوخت سبز در کشور، اجرای این طرح از سال‌های قبل آغاز شد و با توجه به این که رویکرد اقتصادی کشور سوق دادن تولید به سمت بخش خصوصی است، از میانه راه از سرمایه‌های بخش خصوصی نیز در اجرای این طرح استفاده شد. براساس فراخوان جذبی که از سال گذشته منتشر شد ۲ هزار میلیارد تومان و امسال نیز ۱۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه جذب شد. 

جعفری افزود: از اوایل سال جاری پیشرفت فیزیکی طرح تولید بیواتانول سوختی کرمانشاه به حدی رسیده که نزدیک به بهره‌برداری صنعتی هستیم. تا به امروز به رکورد ۵۰ درصدی رسیده‌ایم و در یک تا دو ماه آینده نیز بهره‌برداری به ۱۰۰ درصد ظرفیت می‌رسد.

وی ادامه داد: در حال حاضر خوراک مورد نیاز طرح تولید بیواتانول سوختی کرمانشاه از ذرت تامین می‌شود که به عنوان خوراک دام وارد و یا در داخل کشور تولید می‌شود. علاوه بر این از تمامی غلاتی که نشاسته مناسبی داشته باشند و برای تولید الکل مناسب باشد، می‌توان استفاده کرد و حتی غلات ضایعاتی نیز قابلیت استفاده دارند. 

معاون طرح‌های صنعتی ایدرو تصریح کرد: تولید این شرکت سالانه ۶۶ میلیون لیتر الکل و ۶۶ هزار تن خوراک دام غنی شده است. 

جعفری با تاکید بر این که هدف ما حرکت به سمت تولید سوخت سبز است، گفت: شرکت‌هایی وجود دارند که در کشور اتانول تولید می‌کنند و این روند در دوران کرونا شدت بیشتری داشت، اما ویژگی که این طرح دارد این است که یک طرح صنعتی است و بالای ۹۹ درصد خلوص دارد و الکل خشک و بدون آب است. 

وی با بیان این که ۹۰ کشور در دنیا از اتانول برای بنزین استفاده می‌کنند که اکتان‌افزایی مناسبی را برای بنزین فراهم می کند، گفت: با توجه به مصرف روزانه حدود ۱۲۰ میلیون لیتر بنزین در کشور نیاز به ۶ میلیون لیتر از این محصول داریم تا کل بنزین کشور را تبدیل به سوختی به آلایندگی کمتری کنیم. این در حالی است که تولید این کارخانه حدود ۲۰۰ هزار لیتر است که برای تولید ۶ میلیون لیتر نیاز به احداث ۳۰ کارخانه مشابه داریم. چناچه سرمایه‌گذار وجود داشته باشد، در هر استان یک کارخانه به این شکل می‌سازیم و ساخت هر کارخانه حدود ۳۰ ماه زمان می‌برد.

معاون طرح‌های صنعتی ایدرو عنوان کرد: تکنولوژی و دانش فنی تولید بیواتانول سوختی در دنیا گسترده نیست و چند منبع خاص وجود دارد. ما دانش فنی این کارخانه را از یک شرکت فرانسوی گرفتیم و یک شرکت آلمانی هم آن را تائید کرد. قبلا این امکان وجود داشت، اما الان دیگر این دانش بومی شده است و این امکان وجود دارد که طرح‌های مشابه را بدون وابستگی به خارج از کشور ایجاد کنیم. 

جعفری بیان کرد: بیواتانول تولیدی در کرمانشاه مجوز صادرات گرفته و ممنوعیتی در این زمینه وجود ندارد. ضمن این که قیمت بیواتانول نیز مبنای بین‌المللی دارد و اگر بخواهیم در داخل کشور به فروش برسانیم، به قیمت بین‌المللی می‌فروشیم. 

وی گفت: در حال حاضر بیواتانول تولیدی این شرکت تحویل پالایشگاه کرمانشاه شده و در حال آزمایش است و بعد از اتمام روند به تهران و شهرهای دیگر نیاز تحویل داده می‌شود. 

به گفته جعفری، شرکت سوخت سبز زاگرس طرح دیگری را در زمینه تولید بیواتانول سوختی در شهر باشت استان کهگیلویه و بویراحمد در دست احداث دارد که پیشرفت فیزیکی ۳۴ درصدی داشته و پیش‌بینی ما این است که با جذب منابع بورسی و انجام مراحل در سال ۱۴۰۴ به پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد برسد و در سال ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد.

معاون طرح‌های صنعتی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: ایدرو به عنوان نهاد توسعه‌ای در حوزه صنعت طرح‌هایی را دنبال می‌کند که دارای چند ویژگی باشد، از جمله این که نباید رقیب بخش خصوصی باشیم و صرفا باید در طرح‌هایی مشارکت کنیم که بخش خصوصی علاقه‌ای به ورود به آن نداشته باشد و یا این که نیازمند صرف هزینه‌های کلانی در حوزه تکنولوژی و امثال آن باشد.

جعفری گفت: قرار نیست که ایدرو شرکت‌داری کند، بلکه وظیفه ما ایجاد صنعت است و حضور ما در طرح‌ها برای تسهیل‌گری امور است و اگر سرمایه‌گذار وجود داشته باشد سعی می‌کنیم در کمترین سطح سرمایه‌گذاری وارد طرح شویم. 

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا