آخرین اخبار

جزئیات تخفیف ۳۰ درصدی عوارض ۵ آزادراه دولتی از ۱ بهمن



به گزارش جام جم آنلاین، ۲۸ آبان‌ماه امسال در ادامه تصمیمات دولت برای آزادسازی نرخ‌ها، شورای اقتصاد با درخواست وزارت راه و شهرسازی برای افزایش نرخ عوارض ۵ آزادراه دولتی موافقت کرد.

بر اساس این تصمیم، شورای اقتصاد در جلسه مورخ ۱۴۰۳/۸/۱۴ درخواست شماره ۸۹۶۱۹.۱۰۰.۰۲ مورخ ۱۴۰۱/۶/۷ وزارت راه و شهرسازی در خصوص صدور مجوز افزایش نرخ عوارض آزادراه‌های دولتی کشور موضوع مصوبه شماره ۴۱۹۴ مورخ ۱۳۹۹/۰۱/۱۰ شورای اقتصاد را به استناد بند «ب» ماده (۳۰) قانون وصول برخی از درآمد‌های دولت و مصرف آن در موارد معین، بررسی و با شروع وضع عوارض از تاریخ ۱۴۰۳/۹/۱ موافقت کرد. جدول نرخ عوارض به شرح زیر است.

آزادراه کرج-قزوین: ۱۰ هزار تومان

آزادراه تهران-قم: ۱۵ هزار تومان

آزادراه بندر عباس-شهید رجایی: ۸۵۰۰ تومان

آزادراه قزوین-زنجان: ۳۵ هزار تومان

آزادراه تهران-ساوه: ۲۰ هزار تومان

ضرایب عوارض برای وانت یک، کامیونت و مینی‌بوس ۲، کامیون ۲ محور و اتوبوس ۳، کامیون ۳ محور و بیشتر و تریلی ۴ است.

مطابق قانون اجازه واگذاری حق دریافت عوارض آزادراه‌های تهران-کرج و کرج-قزوین به بانک ملی ایران (مصوب سال ۱۳۸۰)، پس از گردش خزانه؛ ۸۵ درصد درآمد آزادراه کرج-قزوین، پس از کسر هزینه‌های وصول عوارض توسط شرکت مربوطه (سپندار)، به حساب بانک ملی ایران واریز می‌شود. ۱۵ درصد درآمد نیز به حساب سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای انتقال می‌یابد.

خودرو‌های عملیاتی امداد جاده‌ای، اورژانس، هلال احمر، آتش‌نشانی، پلیس راه و راهداری از پرداخت عوارض معاف هستند. سازوکار مربوط به این معافیت‌ها توسط سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای پیش‌بینی خواهد شد.

رضا اکبری، سرپرست وقت سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و رئیس کنونی این سازمان در رابطه با افزایش نرخ عوارض این آزادراه‌ها گفته بود: به سمت ایجاد سیستمی منصفانه‌تر حرکت خواهیم کرد، اما نگرانی‌هایی درباره سکونتگاه‌ها و مناطق پرجمعیت اطراف آزادراه‌ها و مراکز صنعتی وجود دارد.

وی افزود: به همین دلیل، نیاز به خرید تجهیزات جدید نظارتی و جابجایی برخی دوربین‌ها احساس می‌شود. احتمال دارد تغییرات نرخ عوارض در تاریخ پیش‌بینی‌شده به‌طور کامل اعمال نشود.

وی با بیان این‌که مذاکراتی برای تعویق دوماهه اعمال نرخ جدید در حال انجام است، اضافه کرد: در صورت تأیید، اجرا این تغییرات از ابتدای بهمن ۱۴۰۳ آغاز خواهد شد. بخش عمده منابع حاصل از افزایش نرخ عوارض برای بهسازی آزادراه‌ها، ارتقا روشنایی و رفع مشکلات زیرساختی هزینه خواهد شد.

به گزارش تسنیم شورای اقتصاد به تازگی، مصوبه افزایش نرخ عوارض ۵ آزادراه دولتی را به شرح زیر اصلاح کرد.

شورای اقتصاد در جلسه مورخ ۱۴۰۳ ٫ ۰۹ ٫ ۲۶ درخواست شماره ۱۳۷۱۷۶ ٫ ۱۰۰ ٫ ۰۲ مورخ ۱۴۰۳ ٫ ۰۸ ٫ ۲۹ آن وزارت در خصوص اصلاح مصوبه شماره ۴۳۸۸۰۶ مورخ ۱۴۰۳ ٫ ۰۸ ٫ ۲۸ شورای اقتصاد موضوع افزایش نرخ عوارض آزادراه‌های دولتی کشور را به استناد بند «ب» ماده (۳۰) قانون وصول برخی از درآمد‌های دولت و مصرف آن در موارد معین بررسی و به شرح زیر تصویب کرد

۱- زمان اجرای این مصوبه از تاریخ ۱۴۰۳ ٫ ۱۱ ٫ ۰۱ خواهد بود.

۲- بر اساس سامانه‌های اخذ عوارض الکترونیکی موجود جداول نرخ عوارض در مقاطع مختلف هر آزاد راه مطابق جداول پیوست ممهور به مهر دبیرخانه شورای اقتصاد است.

تبصره – به وزارت راه و شهرسازی اجازه داده می‌شود با تکمیل سامانه‌های اخذ عوارض الکترونیکی در ورودی و خروجی‌های فاقد سامانه هر آزادراه نسبت به اخذ عوارض متناسب با پیمایش صورت گرفته با رعایت مقادیر مندرج در جدول نرخ عوارض اقدام کند.

۳- به منظور مساعدت به کاربران دائمی آزادراه‌های مذکور خودرو‌های سواری شخصی با مجموع تردد رفت و برگشت بیش از ۲۰ بار یا بیش از ۴۰ بار در یک ماه به ترتیب مشمول ۱۵ و ۳۰ درصد تخفیف در نرخ عوارض فوق شده و همچنین خودرو‌های حمل و نقل با پلاک عمومی مشمول ۲۰ درصد تخفیف در نرخ عوارض فوق خواهند شد.

۴- ضرایب معادل عوارض برای وسایل نقلیه سواری و وانت ۱ کامیونت و مینی بوس ۲ کامیون دو محور و اتوبوس، کامیون سه محور و بیشتر و تریلی ۴،

۵- خودرو‌های عملیاتی امداد جاده‌ای اورژانی هلال احمر آتش نشانی پلیس راه راهداری و …) از پرداخت عوارض معاف هستند و ساز و کار مربوطه توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای پیش بینی خواهد شد.



منبع خبر: جام جم آنلاین

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا