آخرین اخبار

حاکمیت مردم‌سالاری دینی در رفراندوم تاریخی ١٢ فروردین‌ – ارتباط فردا

به گزارش خبرنگار مهر، امروز ۱۲ فروردین سالگرد رأی قاطع ملت ایران به تأسیس نظام جمهوری اسلامی است. در ۱۲ فروردین سال ۵۸، بیش از ۹۸ درصد از ایرانیان واجد شرایط با حضور در پای صندوق‌های رأی به استقرار نظام جمهوری اسلامی رأی دادند و بدین ترتیب ثمره مبارزات ضد طاغوتی و شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی ملت ایران به بار نشست و پایه‌های سلطنت متفرعانه وابسته و ضعیف و ضد مردمی حاکم بر ایران اسلامی، فروریخت.

اولین رأی‌گیری تنها ۴۷ روز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در روزهای ۱۰ و ۱۱ فروردین برگزار شد تا مردم میان جمهوری اسلامی که خواسته اکثریت قاطع مردم در آن زمان بود و یا بازگشت به رژیم شاهنشاهی یکی را انتخاب کنند.

امام خمینی (ره) که از همان روزهای نخستین پیروزی انقلاب اسلامی، تاکید ویژه‌ای به برگزاری همه پرسی داشتند، در بیانیه‌ای که در تاریخ ۹ اسفند ۱۳۵۷ به هنگام ترک تهران به سوی قم منتشر کردند تصریح فرمودند: «آنچه اینجانب به آن رأی می‌دهم «جمهوری اسلامی» است و آنچه ملت شریف ایران در سرتاسر کشور با فریاد از آن پشتیبانی نموده است همین «جمهوری اسلامی» بوده است، نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم. من از ملت شریف انتظار دارم که به «جمهوری اسلامی» رأی دهند که تنها این، مسیر انقلاب اسلامی است و کسانی که مخالف هستند آزاد و مختارند که اظهار مخالفت نمایند».

حمایت علما و مراجع تقلید از نظام سیاسی «جمهوری اسلامی»

با اعلام نظر امام خمینی (ره)، علما، مراجع و دیگر یاران امام نیز به حمایت از نظامی سیاسی مبتنی بر جمهوری اسلامی پرداختند. آیت‌الله گلپایگانی و آیت‌الله خویی دو تن از مراجع عظام تقلید با صدور اطلاعیه‌های جداگانه‌ای ضمن اشاره به اینکه اکثر مردم ایران شیعه بوده‌اند و باید قوانین موافق مذهب آنان باشد حمایت خود را از جمهوری اسلامی اعلام کردند.

شهید مفتح نیز اعلام کرد: «معتقدم اگر اسلام راستین زیربنای حکومت جمهوری یعنی مردم باشد بهتر از هر مکتب می‌تواند سعادت اجتماعی و فردی مردم را تأمین کند». همزمان علمایی دیگر از جمله، شهید بهشتی، آیت‌الله طالقانی و دیگران نیز حمایت خود را از جمهوری اسلامی اعلام کردند.

مواضع گروهک‌های مختلف

دو هفته پایانی منتهی به برگزاری رفراندوم، موضع‌گیری‌های افراد و گروه‌های سیاسی و مذهبی نیز به اوج خود رسید. بسیاری از گروه‌های سیاسی یا التقاطی به صراحت شرکت در رفراندوم را تحریم کرده و اعلام کردند به جمهوری اسلامی رأی نمی‌دهند. از جمله این می‌توان به جبهه دموکراتیک ملی ایران و سازمان‌های چریک فدایی خلق اشاره کرد. جبهه دموکراتیک نحوه برگزاری رفراندوم را غیر دموکراتیک دانست. چریک‌های فدایی خلق نیز طرح سوال رفراندوم را یکجانبه و مستبد دانست.

از جمله دیگر گروه‌های تحریم کننده رفراندوم می‌توان به جمعیت دفاع از آزادی و انقلاب کردستان، سازمان پیشرو برای اتحاد، نهضت ملی، کمیته موقت ارتباط جبهه ملی معلمان پیشگام، سازمان پیکار، اتحاد چپ، اتحادیه خواستاران حقوق خلق کرد ایران، حزب ناسیونال دموکراتیک ایران، جمعیت مبارزین راه آزادی و مدافع حقوق ملی و دموکراتیک خلق کرد، جمعیت طرفداری زحمت‌کشان و دفاع از حقوق ملی خلق کرد و… اشاره کرد.

در این میان برخی گروه‌های سیاسی چپ و راست نیز که در خط امام حرکت نمی‌کردند، مصلحت اندیشانه از برگزاری رفراندوم و رأی به جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کردند. از جمله این گروه‌ها حزب توده بود که مدعی شد برای حفظ وحدت به جمهوری اسلامی رأی می‌دهد. گروهک منافقین نیز هرچند از رأی به جمهوری اسلامی حمایت کردند اما مواضع این گروه در عمل تفاوت چندانی با گروه‌های مخالف نظام جمهوری اسلامی نداشت.

خنثی شدن شیطنت‌های لیبرال‌ها

برای برگزاری رفراندوم، گروه‌های سیاسی هم وجود داشتند که مخالف برگزاری آن بودند، اما حرکت انقلابی مردم چنان عظیم بود که نمی‌توانستند در برابر اراده آن‌ها قد علم کنند.

پس از مطرح شدن انجام رفراندوم، اعضای لیبرال مسلک دولت موقت، ایده افزودن کلمه “دموکراتیک” به عبارت “جمهوری اسلامی” را پیشنهاد کردند؛ این ایده با مخالفت جدی امام و نیروهای انقلابی مواجه گردید. امام خمینی شدیداً با نظریه دموکراتیک اسلامی به مخالفت برخاستند و آن را نشانی از نفوذ و نماد غرب‌زدگی به حساب آوردند. ایشان فرمودند فقط «جمهوری اسلامی»، نه یک کلمه زیاد و نه یک کلمه کم. آیت‌الله مطهری نیز با اضافه کردن مفهوم دموکراتیک به «جمهوری اسلامی» موافق نبود و در این باره گفت: «… در عبارت جمهوری دموکراتیک اسلامی، کلمه دموکراتیک حشو و زائد است…»

امام خمینی (ره) در تاریخ ۱۲ فروردین ۱۳۵۸ پس از تثبیت نظام مقدس جمهوری اسلامی طی پیامی رادیو تلویزیونی فرمودند: «خداوند تعالی وعده فرموده است که مستضعفین ارض را به امید و توفیق خودش، به مستکبرین غلبه دهد و آنها را امام و پیشوا قرار دهد. وعده‌ی خداوند تعالی نزدیک است. من امیدوارم که ما شاهد این وعده باشیم و مستضعفین بر مستکبرین غلبه کنند چنان که تاکنون غلبه کردند… من از عموم ملت ایران تشکر می‌کنم که در این رفراندوم شرکت کردند و رأی قاطع خودشان را که باید گفت صددرصد پیروزی بوده است دادند و به جمهوری اسلامی هم رأی دادند… جمهوری اسلامی است که احکام مترقی او بر تمام احکامی که در سایر قشرها و سایر مکتب هاست تقدم دارد.»

حضور پررنگ مردم برای گفتن آری به جمهوری اسلامی

رفراندوم جمهوری اسلامی سرانجام از ساعت ۸ صبح روز ۱۰ فروردین ۱۳۵۸ آغاز شد. برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی در داخل کشور با استقبال گسترده علما، مراجع، مردم و سایر اقشار جامعه روبرو شد. علاوه بر این استقبال از رفراندوم در میان اهل تسنن، ارامنه، کلیمی‌ها و زرتشتیان هم چشمگیر بود. رفراندوم در خارج از کشور هم با استقبال گسترده مواجه بود.

۴۵ سالگی جمهوری اسلامی؛ تداوم مسیری استوار

چهل و پنج سال از تأسیس جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد، انقلابی که دوست و دشمن، موافق و مخالف در بزرگ و مهم بودن آن اشتراک نظر دارند.

در سالهای اخیر و حتی در یکسال گذشته شاهد ادعاهایی همچون «جمهوری اسلامی ۴۰ سالگی خود را نمی بیند» و… بودیم. یکی از مهمترین اظهارنظرهای «جان بولتون» علیه جمهوری اسلامی ایران سخنان او در نشست تیرماه سال ۹۶ منافقین در پاریس بود که احتمالاً با توجه به برخی نظریه‌های غربی در خصوص فراز و فرود انقلاب‌ها در دنیا گفته بود که «نباید بگذاریم انقلاب اسلامی ایران به چهل سالگی برسد!»؛ موضوعی که هرچند تلاش زیادی از سوی آمریکایی‌ها با همراهی برخی کشورهای عربی منطقه برایش صورت گرفت، اما رسماً ناکام ماند.

۱۲ فروردین؛ تولد نظام حکومتی برخاستهاز مردم سالاری دینی

بنابراین ۱۲ فروردین در واقع نخستین تجلی مشارکت واقعی مردم ایران در تعیین سرنوشت خود و همچنین تولد نظام جمهوری اسلامی ایران با رأی مردمی است که حلاوت نوروزی را دوچندان کرد و نماد روی پا ایستادن، اقتدار، خودکفایی و افتخار است، چرا که ایران در شرایطی پیروز شد که برخی احزاب و گروه‌ها با حمایت و هدایت قدرت‌های شرقی و غربی فریاد می‌زدند که دین افیون جامعه است و تصویری ظالمانه از دین را ارائه می‌کردند و ادعا می‌کردند جمهوری اسلامی نمی‌تواند کشور را اداره کند، اما حضرت امام خمینی (ره) بر استقرار نظام جمهوری اسلامی یعنی مردم سالاری دینی تاکید فرمودند و اقشار مختلف مردم نیز با پیروی از فرمایشات امام خمینی (ره) که فرمودند «جمهوری اسلامی، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه زیاد» با حضور در صحنه رفراندوم، رأی سبز آری را به صندوق‌ها ریختند و جمهوری اسلامی را تأیید و در تعیین سرنوشت کشور مشارکت کردند.

۱۲ فروردین ۱۳۵۸ سالروز تولد نظام حکومتی برخاسته از مردم‌سالاری دینی است که از خرداد ۱۳۴۲ با خون پاک مردم مسلمان و انقلابی ایران قوام گرفت تا حالا درختی تناور باشد.

۱۲ فروردین همچنین سالروز «نه» گفتن مردم ایران به تمام مکاتبی است که شعار آزادی انسان را سر می‌دهند اما آزادگی را به مسلخ می‌برند.

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در تهران اقتصادی

این خبر توسط موتور تهران اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

دیگر رسانه های کشور:

آموزشگاه رسانه |ارتباط اقتصادی| ارتباط فردا|ارتباط فرهنگی|ارتباط ورزشی|تهران اقتصادی |تهران ورزشی|مرجع وب و فناوری|پایگاه خبری شباب |همسونیوز|تهران فرهنگی

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا