آخرین اخبار

حداکثر افزایش قیمت پیراهن نسبت به شب عید پارسال 20 درصد است/امیدواریم مذاکرات نتیجه بدهد تا چرخ جدید وارد کنیم



حسین آقا کوچکی رئیس اتحادیه پیراهان دوزان و پیراهن فروشان در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی برنا در خصوص وضعیت این صنف در آستانه شب عید گفت: با توجه به وضعیت اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم ما سعی کردیم کمترین افزایش را بر روی قیمت‌های خود اعمال کنیم ضمن آنکه اتحادیه از طریق بازرسی مستمر و گزارش‌های مردمی با هر گونه گرانفروشی برخورد می‌کند.

وی ادامه داد: ما هم عضوی از مردم هستیم و درهمین جامعه زندگی می‌کنیم حالا به هر دلیلی اعم از تحریم، مدیریت غلط اقتصادی یا هر چیز دیگر امروز وضعیت اقتصادی مناسب نیست پس ما هم تلاش کردیم کمترین افزایش را در حوزه صنفی خود اعمال کنیم به طوریکه قیمت متوسط پیراهن اعم از زنانه، مردانه و بچگانه نسبت به شب عید سال گذشته حداکثر ۲۰ درصد افزایش داشته این درحالی است که تورم بیش از ۴۰ درصد بوده و قیمت دلار نیز ۲۰ هزار تومان افزایش داشته است.

آقا کوچکی افزود: بازار شب عید ما از آذر ماه با خرید مشتریان شهرستان آغار می‌شود که خرید آنها نسبت به سال گذشته تفاوتی نداشته است. بازار تک فروشی نیز از ابتدا اسفند شروع می‌شود و ابتدا پوشاک بچه گانه و سپس در اواسط ماه پوشاک زنانه و از آخرین روز‌های سال تا ۱۰ فروردین پوشاک مردانه فروش می‌رود. این مدل خرید دقیقا متاثر از فرهنگ ما است که اولویت خانواده در خرید پوشاک عید، ابتدا بچه‌ها هستند سپس خانم‌ها و در آخر آقایان، زیرا معمولا آقایان تا آخرین لحظه مشغول کار هستند و در روز‌های عید برای خود خرید می‌کنند، البته اگر پولی مانده باشد.

رئیس اتحادیه پیراهن فروشان و پیراهن دوزان در خصوص قیمت تمام شده یک پیراهن مردانه گفت: بهترین پارچه داخلی، پارچه تترون بروجرد است. هزینه بهترین دوخت ۸۰ هزار تومان است و با توجه به سایر مولفه‌ها قیمت تمام شده یک پیراهن تترون ساده با بهترین دوخت برای تولید کننده ۳۰۰ هزار تومان می‌شود البته پیراهن‌های سفارشی دوز، کلاسیک و دامادی هم داریم که قیمت تمام شده آنها ۱ میلیون ۲۰۰ هزار تومان می‌شود البته دوخت و کیفیت پارچه‌های ایرانی در پیراهن با کالای ترک برابر است.

وی در خصوص اجناس قاچاق در این صنف گفت: علی رغم برخورد‌هایی که با قاچاق پوشاک صورت گرفته، اما نمی‌توان گفت که زمینه جنس قاچاق در بازار کم شده است جنسی که امروز در بازار وجود دارد یا ایرانی است یا چینی، پیراهن چینی یک سوم قیمت ایرانی به فروش می‌رسد و همین امر باعث تعطیلی کارگاه‌های ایرانی شده است ما بار‌ها پیشنهاد دادیم حالا که نمی‌توانید با واردکنندگان مقابله کنید جلوی فروش کالای قاچاق در بازار را بگیرید هر واحد صنفی که پوشاک قاچاق عرضه می‌کند جریمه و پلمب شود آن زمان هر چقدر هم جنس وارد شود کسی نمی‌فروشد.

آقا کوچیکی با بیان اینکه در سال جاری برخی بانک‌ها باعث تعطیلی کارگاه‌های تولیدی شدند گفت: ما به عنوان یک تشکل و اتحادیه از نزدیک با تولید کنندگان ارتباط داریم وقتی بانک شهر علی رغم نامه اتحادیه و حتی ضمانت هیئت رئیسه باز هم می‌گوید برای گرفتن ۵۰ میلیون وام باید ۶ ماه در نوبت باشید یعنی نمی‌خواهد وظیفه خود و دستور دولت را مبنی بر تقویت و حمایت از تولید کننده اجرا کند البته بانکی مانند پارسیان بیشترین تعامل را با ما داشته و با وام‌های فوری جلوی تعطیل شدن چندین کارگاه را گرفته است.

وی در خصوص تاثیر تحریم‌ها گفت: امسال تمام صنف‌ها شرایط اقتصادی بدی را تجربه کردند و امیدواریم هر چه زودتر مذاکرات به نتیجه برسد ما در یک برنامه جامع تصمیم داشتیم تمام چرخ‌های خیاطی استان تهران را با جدیدترین مدل ژوپیتر تغییر دهیم و حتی نماینده این کارخانه به ایران آمد اگر این اتفاق صورت می‌گرفت امروز بهترین کالا را تولید می‌کردیم و حتی می‌توانستیم صادرات داشته باشیم، اما با اعمال تحریم‌ها این تغییر متوقف شد و مجبور هستیم با همان دستگاه‌های قدیمی تولید کنیم. امیدواریم هرچه زودتر مذاکرات به نتیجه برسد و وضعیت اقتصادی بهتر شود.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا