حقیقت شگفتانگیز درباره کودکان مبتلا به ADHD
به گزارش اقتصادآنلاین، اختلال بیش فعالی ADHD شایعترین اختلال رفتاری در سنین کودکی و بلوغ است، و حدود ۳٪ تا ۵٪ کودکان قبل از هفت سالگی به آن مبتلا میشوند. این عارضه بیشتر در دوران ابتدایی مدرسه برای کودکان و درهنگام بلوغ رخ میدهد و با افزایش سن بسیاری از بیماران بهتر میشوند.
علت بیشتر مبتلایان به عارضه بیش فعالی هنوز روشن نیست ولی گمان میرود که جزو بیماری های چند عاملی با ریشه ژنتیکی و محیط در ارتباط باشد. درمورد علت تروما و عفونت مغزی البته علت قطعی وجود دارد. اختلال کم توجّهی- بیشفعالی یک اختلال رفتاری رشدی است. معمولاً کودک توانایی دقّت و تمرکز بر روی یک موضوع را نداشته، یادگیری در او کند است و کودک از فعّالیّت بدنی غیر معمول و بسیار بالا برخوردار است. اختلال بیش فعالی ADHD با فقدان توجه، فعّالیت بیش از حد، رفتارهای تکانشی، یا ترکیبی از این موارد همراه است. بسیاری از این کودکان، یک یا چند اختلال رفتاری دیگر نیز دارند. همچنین ممکن است یک مشکل روانی مانند افسردگی یا اختلال دوقطبی داشته باشند. با این حال روانشناسان معتقدند با شناخت بهتر و تمرکز بر ویژگیهای مثبت این کودکان، میتوان استعدادها و توانمندیهای شگفتانگیز آنها را شکوفا کرد.
تبدیل چالشهای ADHD به فرصت!
فائزه کمالی، روانشناس کودک و نوجوان درباره کودکان مبتلا به اختلال نارسایی توجه/بیشفعالی (ADHD) میگوید: اختلال نارسایی توجه/بیشفعالی ممکن است در نگاه اول برای والدین یک چالش بزرگ باشد، اما با شناخت بهتر و تمرکز بر ویژگیهای مثبت این کودکان، میتوان استعدادها و توانمندیهای شگفتانگیز آنها را شکوفا کرد. این اختلال لزوماً به معنای ناتوانی یا مشکل نیست، بلکه این کودکان دارای ویژگیهای خاصی هستند که در بسیاری از موارد میتواند منبع الهام و خلاقیت باشد.گزارشهای والدین، متخصصان و تحقیقات جدید، ۳۰ ویژگی مثبت برای این کودکان برشمردند.
طبق گفته کمالی ویژگیهای مثبت کودکان مبتلا به ADHD به شرح زیر است؛
۱. انرژی زیاد و پرتحرک
۲. کنجکاوی بیپایان
۳. تمایل به امتحان کردن و آزمایش همه چیز
۴. نیاز کم به خواب و استفاده بهینه از زمان
۵. شوخطبعی و خوشمشربی
۶. پشتکار در انجام کارهایی که علاقه دارند
۷. توانایی انجام همزمان چند کار
۸. توجه ویژه به جزئیاتی که دیگران ممکن است نادیده بگیرند
۹. اهمیت به دیگران، بهویژه بچههای کوچکتر
۱۰. تفکر خلاق و نوآورانه
۱۱. میل به کمک و حمایت از دیگران
۱۲. پرشور و پرانرژی
۱۳. حساسیت و مهربانی در روابط با دیگران
۱۴. علاقه زیاد به برقراری ارتباطات اجتماعی
۱۵. مهربانی و زودجوشی در دوستیها
۱۶. دل صاف و نداشتن کینه
۱۷. تبدیل شدن به روح مجالس و میهمانیها
۱۸. حمایت و پشتیبانی از خانواده
۱۹. پیگیری و تلاش برای دستیابی به اهداف
۲۰. خوشبینی نسبت به آینده
۲۱. علاقهمندی به بازی و تفریح
۲۲. خونگرمی و ارتباط آسان با دیگران
۲۳. داوطلب شدن برای انجام کارها
۲۴. خلاقیت و توانایی نوآوری
۲۵. قدرت بالای مکالمه و گفتوگو
۲۶. امیدواری در شرایط سخت
۲۷. بخشش و گذشت
۲۸. داشتن شخصیت جذاب و کاریزماتیک
۲۹. تمرکز بسیار بالا روی موضوعاتی که دوست دارند
۳۰. شجاعت و جسارت در مواجهه با چالشها
توصیه به والدین کودکان مبتلا به ADHD
این روانشناس کودک و نوجوان تاکید میکند: در کار با کودکان مبتلا به ADHD، تمرکز صرف بر درمان مشکلات کافی نیست. والدین و معلمان باید تلاش کنند تا استعدادهای نهفته این کودکان را شناسایی و پرورش دهند. توجه به نقاط قوت و ویژگیهای مثبت این کودکان میتواند به رشد شخصیتی و موفقیت آنها کمک کند. این ویژگیهای مثبت، در صورت هدایت و تربیت صحیح، میتوانند به دستاوردهای چشمگیری در زندگی کودکان مبتلا به ADHD منجر شوند.
چشمانداز مثبت برای کودکان مبتلا به ADHD
کمالی در پایان گفت: این کودکان نیازمند محیطی حمایتی و پر از عشق و درک هستند. ما باید نگاه خود را از صرفاً «رفع مشکل» به سمت «شکوفا کردن استعدادها» تغییر دهیم. هر کودک با اختلال ADHD، یک داستان موفقیت بالقوه است که فقط نیاز به همراهی و توجه دارد.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید