خبرهای خوبی از توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی در راه است
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، مراسم افتتاحیه موسسه هوش مصنوعی و فناوریهای شناختی دانشگاه تهران و یک بانک دولتی با حضور دکتر محمدصادق خیاطیان رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، دکتر سید حسین حسینی رییس دانشگاه تهران و جمعی از کارشناسان و متخصصان حوزه هوش مصنوعی در پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران برگزار شد.
اهتمام جدی دولت به توسعه زیرساختهای هوش مصنوعی
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در این مراسم ضمن تقدیر از تلاش دو نهاد در شکلگیری این موسسه گفت: به اعتقاد سیاستگذاران، نقش دولتها در توسعه فناوریهای نوظهور و جدید از دو جنبه قابل بررسی است؛ جنبه نخست، بحث شناخت دقیق، درک صحیح، ارزیابی و در نهایت تنظیمگری (رگولاتوری) مناسب برای توسعه فناوریهای جدید و نوظهور است. فناوریهای جدیدی باید به موقع شناسایی، ابعاد مختلف آن بررسی و تنظیمگری و سیاستگذاری مناسبی مبتنی بر یک هوشمندی سیاسی اتفاق بیافتد.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی افزود: نمونههای زیادی را در این زمینه در دنیا شاهد هستیم و یکی از نمونههای ایران نیز بحث تاکسیهای اینترنتی بود که زمانی که مورد پذیرش و مطالبه عمومی قرار گرفت، قاعدهگذاری لازم در این حوزه از سوی حاکمیت انجام شد و در چارچوب یک سیاستگذاری مناسب، این حوزه در حال توسعه است. بنابراین وظیفه دولتها در توسعه فناوریهای نوظهور و جدید، تنظیمگری است. جنبه دوم، بحث حمایتی است و دولتها موظف هستند از فناوریهای نوظهور حمایت کنند، اما این حمایتها از سوی دولت معمولا حمایتهای زیرساختی است.
خبرهای خوبی درباره توسعه زیرساختهای مربوط به هوش مصنوعی در راه است
خیاطیان خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حوزه توسعه هوش مصنوعی شاهد عزم جدی در کشور هستیم و در توسعه زیرساختهای این حوزه، اتفاق نظر وجود دارد و دولت نیز اهتمام جدی به توسعه این زیرساختها دارد و خبرهای خوبی نیز در راه است.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه حوزه هوش مصنوعی یکی از اولویتهای کاری اصلی ما در صندوق محسوب میشود، تصریح کرد: در راستای سیاستی که سیاستگذاران اصلی این حوزه شامل دولت، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دنبال میکنند، ما نیز در صندوق نوآوری و شکوفایی خود را موظف به حمایت ویژه از دانشبنیانهای فعال این حوزه میدانیم.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی تأکید کرد: امیدواریم تجربهای که امروز رقم خورد، به یک تجربه موفق و الگو در کشور تبدیل شده و الهامبخش سایر دانشگاهها و نهادها باشد. از دانشگاه تهران نیز انتظار داریم که از ظرفیتهای موجود در سایر دانشگاههای کشور در این حوزه استفاده کرده و به توسعه هرچه بیشتر هوش مصنوعی در کشور کمک کند.
اختصاص منابع خوب به گرنت تحقیقاتی در حوزه هوش مصنوعی
خیاطیان درخصوص حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی از پژوهشگران، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاهها نیز گفت: یکی از ابزارهای حمایتی در صندوق نوآوری، ابزار گرنت است که با گرنت متداول در دانشگاهها تفاوت دارد؛ این گرنت به دانشبنیانها اختصاص دارد. اگر یک شرکت دانشبنیان، یک نیاز فناورانه را با کمک یک هسته پژوهشی (پژوهشگر، عضو هیات علمی، تیم دانشجویی) انجام دهد، این گرنت برای حمایت از هسته پژوهشی در اختیار شرکت دانشبنیان قرار میگیرد. همچنین تیمهای پژوهشی در همکاری با یک شرکت یا شتابدهنده دانشبنیان میتوانند این گرنت را دریافت کنند.
وی تصریح کرد: در صندوق نوآوری و شکوفایی آمادگی داریم، منابع خوبی را به گرنت تحقیقاتی در حوزه هوش مصنوعی (برای دانشبنیانها) اختصاص دهیم. بحث اعطای تسهیلات به دانشبنیانهای فعال در حوزه هوش مصنوعی که جزو اولویتهای اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی محسوب میشوند را نیز با جدیت دنبال میکنیم.
اختصاص ۵۰ درصد ظرفیت صندوق VC مشترک صندوق نوآوری و یک بانک ملت به حوزه هوش مصنوعی
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی همچنین خبر داد: صندوق سرمایهگذاری جسورانه (VC) مشترک صندوق نوآوری و شکوفایی و مجموعه یک بانک دولتی به زودی راهاندازی میشود و با توجه به اهمیت حوزه هوش مصنوعی، ۵۰ درصد ظرفیت این VC به حوزه هوش مصنوعی اختصاص پیدا خواهد کرد. امیدواریم جوانان نخبه و متخصصان و پژوهشگران کشور از تمام ظرفیتهای فراهمشده برای توسعه حوزه هوش مصنوعی در کشور استفاده کنند.