خنثی سازی تحریم ها با ورود صنعت نفت به آمریکای لاتین
رمضان علی سنگدوینی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر، درباره فعال شدن دیپلماسی انرژی و حرکت به سمت شرکتهای دانش بنیان گفت: یکی از اولویتهای دولت سیزدهم بحث دیپلماسی خارجی بوده است، علاوه بر این ما ۱۶ کشور همسایه را داریم که باید این دیپلماسی سیاست خارجی را با آنها تقویت کنیم و در حال تقویت آن هم هستیم.
وی ادامه داد: حتی در سفر اخیر وزیر امور خارجه به پاکستان بحث ایجاد خط لوله گاز ایران به پاکستان مطرح شد که بسیار حائز اهمیت است.
به گفته این نماینده مجلس؛ پالایشگاههای فراسرزمینی هم همین شرایط را دارد و نتیجه فعال شدن دیپلماسی انرژی و توسعه تجارت انرژی هستند. کشور ما از نظر توان فنی و علمی برای ایجاد پالایشگاههای فراسرزمینی هیچ مشکلی ندارد و نیروی انسانی متخصص مخصوصاً شرکتهای دانش بنیان را در اختیار داریم که میتوانیم از توان آنها در سایر کشورها استفاده کنیم.
سنگدوینی ادامه داد: ۹۰ درصد تجهیزات پالایشگاه ستاره خلیج فارس نتیجه دستاوردهای نیروی انسانی داخلی و شرکتهای دانش بنیان است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: این امکان وجود دارد که بتوانیم در کشورهای خارجی رسوخ و نفت، گاز و پتروشیمی خود را به این کشورها صادر و آن را به محصول نهایی تبدیل کنیم.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: نیروی انسانی و فنی متخصص هم در اختیار داریم و میتوانیم از ظرفیت خالی پالایشگاههای کشورهای آمریکای لاتین و آمریکای جنوبی استفاده کنیم و حتی اقدام به ساخت پالایشگاههای جدید کنیم تا هم بتوانیم نفت گاز و محصولات پتروشیمی را به این کشورها صادر کنیم. از سوی دیگر تجهیزات و نیروی انسانی شرکتهای دانش بنیان را در آنها به کار ببریم و همچنین سهام دار این شرکتها شویم.
وی خاطرنشان کرد: ما باید نفت خام را به این کشورها صادر کنیم و تبدیل به زنجیره ارزش و فرآورده نهایی کنیم و از سوی دیگر هم اگر آنها خواهان خرید این فرآوردهها بودند که به آنها میفروشیم و اگر نه به دلیل غیر قابل تحریم بودن میتوانیم آن را به سایر کشورها عرضه کنیم.
وی در ادامه بیان کرد: رئیس جمهور در سفر اخیرش به آمریکای لاتین با توجه به تجربه موفق پالایشگاههای فراسرزمینی منعقد کرده که شرکتهای دانش بنیان ایرانی در حوزه صنعت گاز و پتروشیمی به بازار این منطقه ورود کنند. در این مسیر میتوانیم تحریمها را هم خنثی کنیم و اقتصاد و تجارت کشور را هم تقویت کنیم.
وی افزود: از سوی دیگر باید اجازه سرمایه گذاری خارجی به سرمایه گذاران را بدهیم تا هم منفعتی برای آنها داشته باشد و اینکه این منابع و ذخایر در میادین مشترک استحصال شود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: در حوزه دانش بنیانها حقیقتاً باید اعتقاد پیدا کنیم که آنها میتوانند شرایط را برای کشور فراهم کنند تا به خودکفایی برسیم.
سنگدوینی ادامه داد: کشورهای آمریکای جنوبی شرایط خوبی از نظر ذخایر نفت و گاز و طلا و معادن دارند و از نظر زمینهای حاصلخیز کشاورزی هم ظرفیت بالایی دارند. به حدی که در دولت نهم در این کشورها کارخانه تراکتور سازی تأسیس کردیم.
وی ادامه داد: ما در این کشورها میتوانیم بازار بکری برای تولیدات خود از جمله نفت و گاز ایجاد کنیم با توجه به اینکه کشورهایی مثل چین در حال سرمایه گذاری در این کشورها هستند، اگر به سمت سرمایه گذاری در کشورهای آمریکای جنوبی و لاتین با توجه به نیروی انسانی خبرهای که داریم نرویم، بازار را از دست میدهیم.
سنگدوینی افزود: با توجه به توافق نامهها و تفاهم نامهها میتوانیم در این کشورها سرمایه گذاری کنیم و نیروی کار را به آنجا اعزام کنیم و در آینده محصولات سایر صنایع را نیز به این کشورها صادر کنیم.