دانشگاه کم کاری کرد، دانشجویان دست به کار شدند
با این حال برخی از استادان و دانشجویان به صورت خودجوش در تلاش هستند تا به نوعی این خلاء را جبران کنند.
این روزها رویداد بینا دانشگاهی نمایشهای ایرانی (روبنا) در چند دانشگاه تئاتری در حال برگزاری است.
شایان صدرزاده، دبیر این رویداد در گفتگو با ایسنا با ارایه توضیحاتی درباره شکلگیری این حرکت فرهنگی هنری گفت: ماهیت این رویداد ایجاد گفتگو بین دانشجویان و فضای دانشجویی و معاصر تئاتر با سنتهای نمایشی ایرانی است؛ سنتهایی مانند تعزیه، نقالی، پردهخوانی، سیاهبازی و دیگر شیوههای نمایشی ایرانی.
او درباره اهداف برگزاری چنین رویدادی اضافه کرد: هدف اصلی این رویداد این است که دانشجویان، ضمن آشنایی با این شیوهها بتوانند به بازتعریفی از این شیوههای نمایشی و فرمی امروزین دست یابند. با همین نگاه، این رویداد به صورت سراسری برگزار شد و برای همین منظور، فرخوان آن را در کل کشور منتشر کردیم که در مجموع به دلیل استقبالی که در دانشگاههای تهران، هنر، سوره، پارس و آزاد از این فراخوان شد، آثار نمایشی این دانشگاهها به صورت حضوری اجرا میشود و دیگر دانشگاهها نیز فیلم آثار خود را ارایه کردهاند.
صدرزاده اضافه کرد: اجراهای دانشکده هنرهای زیبا روز چهارشنبه ۲۶ دی به پایان رسید و از روز۲۷ دی ماه اجراهای دانشگاه سوره به مدت ۳ روز روی صحنه میرود و بعد از آن نیز از روز ۳۰ دی اجراهای دانشگاه پارس انجام خواهد شد.
این دانشجوی تئاتر با ارایه آماری از آثار شرکتکننده در این رویداد هنری افزود: حدود ۵۰ نمایش در قالب این رویداد و در این ۴، ۵ دانشگاه هنری روی صحنه میروند.
وی درباره بانی این رویداد نیز گفت: بانی این جشنواره، کانون نمایشهای آیینی سنتی است ولی بخش عمده کار به دانشگاهها سپرده شده که رویدادی کاملا دانشجویی باشد و با همکاری استادان و مدیر گروهها به انجام برسد.
به گفته او، آثار این رویداد توسط گروهی مرکب از رحمت امینی، فرزاد معافی، فرهاد امینی و نیلوفر زارع داوری میشوند.
این دانشجو درباره زمان اعلام نتایج و جوایز برگزیدگان نیز توضیح داد: اواسط بهمن ماه نتایج رویداد را اعلام میکنیم و احتمالا حدود ۱۰، ۱۲ کار برگزیده میشوند که برای اجرای عمومی در یکی از سالنهای تئاتر از حمایت استادانمان برخوردار خواهند شد.
صدرزاده با تایید کمتوجهی به نمایشهای ایرانی در فضای دانشگاه طی چند سال گذشته، در پاسخ به اینکه آیا این رویداد برای جبران این خلاء برگزار میشود، گفت: در حال حاضر در فضای دانشگاه کارهایی که مبتنی بر نمایشهای ایرانی باشند و نمایشهای هویتداری که بتوان برچسب ایرانی بر آن زد، خیلی کم است و همان تعداد اندک هم عموما، خیلی پراکندهاند و هدف این رویداد، تجمیع اینهاست تا دیده و ثبت شوند و بتوان درباره آنها نوشت.
او یادآوری کرد: ایده اصلی این رویداد از کلاس خود آقای امینی در دانشکده هنرهای زیبا آمد. سال گذشته در کلاس نمایش در ایران ، این درس را که معمولا به صورت تئوری است، به عنوان تجربهای تازه، به صورت عملی برگزار کردند تا دانشجویان به صورت عملی، نمایشهایی مبتنی بر شیوههای نمایش ایرانی کار کنند. از آن کلاس استقبال خیلی خوبی شد و حدود ۱۲، ۱۳ کار بیرون آمد و مورد استقبال قرار گرفت و بحثی را در دانشگاه تهران رقم زد که سبب شد اساسا اهمیت و پتانسیل نمایشهای ایرانی مشخص شود. حالا هم هدف این رویداد، گسترش این ایده در سراسر دانشگاههاست.
او با ابراز خوشنودی از استقبال دانشجویان از این ایده افزود: استقبال، به شدت بالا بوده و نشان میدهد اگر ذات نمایش ایرانی مورد خوانش و استفاده قرار بگیرد، مخاطب خود را دارد و نمایش ایرانی، چیزی نیست که تاریخ مصرف آن به پایان رسیده و موزهای شده باشد.
عکسهای خبر از یاسمن برکول است.
انتهای پیام
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید