انرژی

دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز با اتکا به تولید بار اول



دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز با اتکا به تولید بار اول

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره قابلیت شرکت‌های دانش بنیان برای تبدیل شدن به مرجع فروش گفت: محوریت قرار گرفتن شرکت‌های در بومی‌سازی تجهیزات و فرآیندهای صنعتی از مزیت‌های مهم تولید بار اول است که علاوه بر تضمین بازار، ضمن ایجاد سابقه قرارداد قطعی فروش (نه صرفاً تحقیق و پژوهش) و ایجاد مرجع فروش برای شرکت دانش‌بنیان، تولید بار اول راه ورود به فهرست وندور لیست ارائه خدمات ذیل کارفرمای دولتی و نیز دریافت رتبه برای پیمانکاری از سوی مراجع مرتبط را نیز فراهم خواهد کرد که امتیاز بزرگ برای شرکت‌های توانمند ایرانی در توسعه بازار ارائه محصولات و خدمات در داخل و خارج به شمار می‌رود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در ادامه بیان کرد: حضور محصولات راهبردی و گلوگاهی شرکت‌های دانش بنیان به منزله شکستن خط دشمن است. معمولاً جریان راه اندازی به جریان بالایی نیاز دارد، ولی شروع و راه اندازی هر کاری نیازمند توان بالای اقتصادی و مالی است.

تقی پور گفت: این کار کمک می‌کند که شرکت‌های دانش بنیان برای بار اول محصولاتشان را با تسهیلات عرضه کنند و قطعاً در مراحل بعدی چون این شرکت فناور و دانش محور است، خودش را با شرایط منطقه و بازار تطبیق می‌دهد و می‌تواند جای خودش را در بازار باز کند.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس توضیح داد: تولید بار اول یک راهبرد برد برد برای کشور، دولت، صنعت و رشد اقتصادی کشور است که علاوه بر به کارگیری نخبگان در توسعه صنعتی کشور، موجب خنثی کردن تحریم‌های غرب و حضور موفقیت‌آمیز شرکت‌های دانش‌بنیان در بومی‌سازی فرآیندها و تجهیزات صنعتی خواهد شد.

به گفته این مقام مسئول؛ این حمایت همه جانبه جلوی مهاجرت‌ها را از کشور می‌گیرد و از فرار مغزها جلوگیری می‌کند و حتی در مراحل بعد باعث مهاجرت معکوس نخبگان به کشور می‌شود زیرا زمینه کار برای آنها فراهم می‌شود و با این حمایت‌ها می‌توانند به کشور برگردند و کار خود را شروع کنند.

این نماینده توضیح داد: در برخی از شرکت‌های استارتاپی و دانش بنیان می‌بینیم که تحصیل کرده‌های ایرانی خارج از کشور می‌بینند که زمینه کار فراهم است به کشور برمی‌گردد زیرا تنها دلیل مهاجرت آنها نبودن برندینگ و زمینه تجارت است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس توضیح داد: کشور ما جز کشورهای ارزان است و طبیعتاً محصولات دانش بنیان آن هم وقتی به تولید برسد می‌تواند با رقبا رقابت کند. از جمله مثال‌های رقابت این محصولات دانش بنیان تولید بار اولی را در افزایش تولید گاز در پارس جنوبی، صادرات کاتالیست‌های ایرانی به پتروشیمی‌های روسی و استفاده از تجهیزات پالایشگاهی ایرانی در پالایشگاه‌های ونزوئلا شاهد هستیم. این موارد از تجربیات مهم خنثی کردن تحریم‌ها در یک سال اخیر در صنعت نفت و گاز کشور بوده است و در واقع ما را به سمت دانش بنیان شدن صنعت نفت و گاز و بومی شدن این صنعت می‌برد.

تقی پور گفت: این مسیر با حمایت همه جانبه قطعاً در کشورهای دیگر هم باز خواهد شد. برای کارهای بزرگ مثل پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها نیاز داریم که کنسرسیوم‌هایی تشکیل شود ولی ما در زمینه تیم سازی ضعیف هستیم.

این نماینده مجلس ادامه داد: اگر زمینه‌ای فراهم شود تا مشارکت و تیم سازی با بخش خصوصی گسترده شود قطعاً فرصت بسیار زیادی برای دانش بنیان‌ها و خدمت مهندسی صنعتی در منطقه و دنیا ایجاد می‌شود.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا