داوطلبان نمایندگی مجلس باید چه اطلاعاتی در سامانه ثبتنام وارد کنند؟
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از تسنیم، محسن اسلامی دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات کشور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری ضمن تسلیت کشتار مردم فلسطین بر اثر جنایات رژیم صهیونیستی، با اشاره به ثبتنام دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که از فردا (27 مهر الی 3 آبان) از ساعت 8 الی 18 بهصورت الکترونیکی در سامانه وزارت کشور انجام میگیرد، درخصوص پرسشنامهای که باید توسط داوطلبان تکمیل شود، اظهار داشت: بر اساس تبصره 3 ماده 53 قانون انتخابات، پرسشنامه باید حاوی اطلاعات شخصی و خانوادگی و همچنین سوابق علمی، شغلی، سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی داوطلب باشد.
وی افزود: این پرسشنامه 23 بند دارد که برخی از اطلاعاتی که در مرحله پیشثبتنام وارد شده بود، در آن به نمایش درمیآید و نیازی به پر کردن مجدد آن قسمتها نیست. امکان ویرایش برای حوزه انتخابیهای که داوطلب در مرحله پیشثبتنام وارد کرده بود، وجود دارد. ضمناً اینکه از داوطلب سوالاتی در حوزه درآمد و درآمد سالیانهاش وجود دارد و درخصوص املاک متعلق به داوطلب و همسر او سوالاتی پرسیده میشود. همچنین درباره سوابق شغلی داوطلب نیز اطلاعات خواسته میشود.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور بیان کرد: پنجسال سابقه داوطلب باید بهصورت فایل پیدیاف در سامانه بارگزاری شود و این سابقه پنجسال نیز دارای دستورالعملی است که در اطلاعیه اخیر وزارت کشور درباره آن توضیح داده شده است. هرگونه فعالیت اجرایی، آموزشی، پژوهشی و یا قضایی فرد میتواند در این پنجسال فعالیت بیاید.
اسلامی گفت: همچنین در این پرسشنامه مواردی درباره سوابق رسانهای و یا فعالیت وی در فضای مجازی باید تکمیل شود که اگر داوطلب در فضای مجازی فعالیتی دارد، مشخصات و جزئیات آن را درج میکند.
وی افزود: محل سکونت داوطلب در 10 سال گذشته وارد سامانه خواهد شد که مورد استعلام قرار میگیرد. اگر فرد دارای محکومیتهای کیفری و دعاوی حقوقی باشد، توضیحاتی درباره نتیجه و فرآیندهای طیشده در دستگاه قضایی از او خواسته میشود.
دبیر ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: در این پرسشنامه سفرهای خارجی فرد نیز مورد سوال خواهد بود و اگر در گروههای سیاسی و یا فعالیتهای سیاسی بوده، اطلاعات آن درج خواهد شد.
اسلامی توضیح داد: این اطلاعات در اختیار هیئتهای اجرایی و نظارتی قرار میگیرد و بر اساس قانون به پنج دستگاه ارسال میشود تا احراز صلاحیت داوطلب را انجام دهند. به همین علت، این پرسشنامه حاوی مطالب تفصیلی است.
وی با بیان اینکه مدت زمان حدودی برای تکمیل این پرسشنامه حدودا نیمساعت پیشبینی میشود، عنوان کرد: داوطلب میبایست یک شماره حساب غیرتجاری در پرسشنامه وارد کند. در اینباره با بانک مرکزی مذاکره انجام گرفته و بخشنامهای به بانکها صادر شده است؛ بانکها یک گواهی در این خصوص صادر میکنند که این شماره حساب به مصارف انتخاباتی و تبلیغاتی تخصیص مییابد. یک حسابدار و یا نماینده مالی نیز از داوطلب اخذ خواهد شد که داوطلب میتواند خود و یا یک شخصیت حقیقی و یا حقوقی را معرفی کند.
سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: اگر فرد در ادوار گذشتهی انتخابات بهعنوان داوطلب نامنویسی کرده بود نیز باید اطلاعات مورد نظر را وارد سامانه کند. ضمناً اگر داوطلب دارای آثار، افتخارات و یا نشانهایی است، مانند عضویت در بنیاد ملی نخبگان و یا امثال آن، میتواند در سامانه وارد کند. البته این مورد اختیاری است. همچنین فرد میتواند دو نفر معتمد و معرف را در این سامانه وارد کند که این هم اختیاری است.
اسلامی بیان کرد: این مجموعهی 23 بند در پرسشنامه از داوطلب خواسته و بهصورت کاملا الکترونیکی تکمیل میشود.
وی در ادامه توضیح داد: در جریان ثبتنام نهایی، صرفاً باید فایل پنجسال سابقهی فرد بارگزاری شود و سایر اطلاعات توسط وی تکمیل خواهد شد. اگر فرد در چند نهاد فعالیت داشته، میتواند همه سوابق را در یک فایل تجمیع کرده و بارگزاری کند.
دبیر ستاد انتخابات کشور اظهار داشت: این ثبتنام در سامانه بهصورت صفحه به صفحه انجام میگیرد و داوطلب هر صفحه را تأیید میکند و وارد صحفه بعدی میشود. این امکان وجود دارد که فرد تا هر مرحلهای که پیشرفته، اطلاعات ورودی را تأیید کند و از سامانه خارج شود؛ سپس وارد شده و اطلاعات را تکمیل کند. وقتی داوطلب آخرین صفحه را تکمیل و تأیید نهایی را انجام دهد، دیگر امکان ویرایش وجود نخواهد داشت؛ لذا از داوطلبان میخواهیم دقت لازم را در ورود اطلاعاتشان داشته باشند.
اسلامی در پایان توصیه کرد داوطلبان برای ورود اطلاعات و انجام ثبتنام خود، مانند مرحله پیشثبتنام از رایانه استفاده کنند.