درسهای یک حضور ملی؛ ایده انقلاب اسلامی محدودشدنی نیست
عباسعلی رهبر، استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با ایکنا درباره پیام داخلی و خارجی حضور با شکوه مردم در چهل و ششمین سالروز جشن پیروزی انقلاب، گفت: همواره بحث ایده و تجربه را باید در بحث انقلاب اسلامی درنظر بگیریم. مردم متناسب با ایده انقلاب اسلامی و تجربهای که در طول 46 سال پیروزی انقلاب اسلامی داشتند، حضور خود را به خوبی به نمایش گذاشتهاند.
وی ادامه داد: در واقع ایده انقلاب اسلامی، ایدهای نیست که بتوان آن را محدود کرد و یا در طول زمان آن را از دست داد؛ ایدههایی چون استقلال، جمهوریت، اسلامیت، عدالت و آزادی است که میتواند کشور را به رفاه برساند.
بیشتر بخوانید:
رهبر تأکید کرد: طبیعی است در طول 46 سال تجارب مختلفی در دولتهای متفاوت از هم ایجاد شد و فراز و فرودهای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی برای این ایدهها ایجاد شد که در جاهایی نقاط قوت و در جاهایی نقاط ضعف محسوب میشد به طوری که مسئله استقلال سیاسی از نقاط قوت کار انقلاب بود و مسائل اقتصادی و تورم از نکات پرحاشیه و پاشنه آشیل نظام اجتماعی و سیاسی ماست.
تجدید پیمان مردم با ایده انقلاب اسلامی
استاد دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: از این بابت میتوان به آن ایده اصلی حضور مردم در جشن چهل و شش سالگی انقلاب رسید و آن را به نوعی تجدید پیمان با ایده انقلاب اسلامی در نظر بگیریم. البته این به معنای آن نیست که مردم از همه وضعیت اجرایی، اقتصادی و اجتماعی راضی هستند و حتماً نقدهای جدی دارند اما این نقدهای درونساختاری است که باید در بحث مدیریت جهادی مبتنی بر عقلانیت انقلابی، دلسوزی و کارشناسی خود را نشان دهد.
رهبر با تأکید بر اینکه معناسازی انقلاب اسلامی فرصت و نگاه مثبتی است که مردم باید آن را پاس بدارند، افزود: البته وظیفه مسئولان و مدیران در این شرایط بسیار حساس است به طوری که باید مراقبتهای لازم را از نهال تنومند انقلاب اسلامی انجام دهند.
وی ادامه داد: حضور و حمایت مردم در این برهه زمانی به خوبی به نمایش گذاشته شد اما وظیفه مسئولان و کارگزاران را بیش از پیش کرد به طوری که باید در مبارزه با تبعیض، فساد و مباحثی که موجب نارضایتی مردم میشود، کمر همت ببندند تا با یک وفاق و اتحاد ملی آن لذت ملی را به ارمغان برسانند.
بازخوانی مثبت گرایانه بر روشهای بسط فرهنگ متعالی برآمده از انقلاب
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با تأکید بر اینکه حضور قدرتمندانه مردم پاسخ قوی به یاوهگوییهای اخیر ترامپ بود، گفت: بنا بر فرمایش مقام رهبری «همه دولتهای مستکبر خبیث دنیا میخواهند جمهوری اسلامی را نابود کنند و از بین ببرند و هیچ غلطی نتوانستهاند بکنند؛ دلیل اقتدار جمهوری اسلامی همین بقای جمهوری اسلامی در این چهار دهه است؛ با این فضای نامساعد، با این وضعیت نامساعد، با این دشمنیهای بزرگ؛ جمهوری اسلامی زنده است. بنابراین، این نشاندهنده این است که این نهال، امروز به درخت تناوری تبدیل شده است که نمیتوانند آن را از جای خودش تکان بدهند؛ این بنا، بنای بسیار رفیع و مستحکمی است و قویتر هم خواهیم شد. این را شما بدانید! جمهوری اسلامی قویتر خواهد شد.»
وی بازخوانی مثبت گرایانه از روشهای بسط فرهنگ متعالی برآمده از انقلاب اسلامی را لازم و ضروری دانست و تصریح کرد: فرهنگ متعالی با تأکید بر فرهنگ خودباوری، استقلال، نوعدوستی، ايثار و شهادت ضمن توجه به تسهيل كنشهای هدفمند اجتماعی، كاهش هزينه تعاملات و قراردادهای اجتماعی، میتواند در خلق، گسترش و تثبيت سرمایه اجتماعی در جوامع اسلامی نقشی كليدی ايفا کند و زمينه بسط اين مفهوم را در جامعه فراهم آورد.
رهبر در پایان تأکید کرد: اين فرهنگ میتواند با عنايت به گسترش روحيه برادری اسلامی و ديگرخواهی، افزايش اعتماد متقابل به افراد جامعه اسلامی را به ارمغان آورد. همچنين گسترش مشاركت عمومی و همكاری اجتماعی از سوی همگان برای حفظ حدود و ثغور جامعه اسلامی از نتايج پربار اين فرهنگ است كه نقش مهمی در تحقق سرمايه اجتماعی در جوامع اسلامی خواهد داشت.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید