درصد بالایی از مبتلایان افسردگی به روانپزشک مراجعه نمیکنند/ پزشکان عمومی باید افسردگی بیمار را تشخیص بدهند
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از میزان، افسردگی (depression) یک بیماری رایج سلامت روان است که باعث احساس غم و اندوه مداوم میشود و میتواند در نحوه تفکر، خواب، غذا خوردن و هر نوع عملکرد سیستم بدن اختلال ایجاد کند.
تنها درصدی از افرادی که دچار افسردگی هستند به پزشک مراجعه میکنند
وحید شریعت، رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران در گفتوگو با میزان ضمن اشاره به اینکه تنها درصدی از افرادی که دچار افسردگی هستند به پزشک مراجعه میکنند، گفت: درصد زیادی از افرادی که نیاز به دریافت خدمات روانپزشکی دارند یا این مشکل را در خودشان تشخیص نمیدهند و یا اینکه احساس میکنند مراجعه به روانپزشک معنای بدی دارد و نسبت به مصرف دارو و درمان شدن مردد میشوند و در نتیجه به روانپزشک مراجعه نمیکنند.
وی با بیان اینکه یکی از راهکارهای افزایش مراجعه به روانپزشک توسط افرادی که نیاز به خدمات روانپزشکی دارند آموزش عمومی و بالا بردن سواد سلامت روان در جامعه است، ادامه داد: هنگامی که سواد سلامت روان مردم بالا رود اگر دچار مشکل شوند میتوانند نوع مشکلشان را تشخیص دهند و این آگاهی را دارند که در صورت بروز مشکلاتی نظیر افسردگی در خودشان و یا نزدیکانشان باید به کجا مراجعه و چگونه خدمات حوزه سلامت روان را دریافت کنند و اگر این اطلاعات را داشته باشند احتمال مراجعه به روانپزشک افزایش پیدا میکند.
رئیس انجمن علمی روانپزشکان ایران با اشاره به اینکه راهکار دیگر افزایش مراجعه به روانپزشک در دسترس بودن خدمات روانپزشکی است، افزود: آموزش به پزشکان عمومی و افرادی که خدمات مراقبتهای بهداشتی اولیه را در مراکز درمانی به مردم ارائه میدهند نیز میتواند موثر باشد و اگر این افراد نسبت به تشخیص و درمان افسردگی که شیوع بالایی دارد، آگاه باشند میتوانند متوجه شوند مراجعانی که به دلایل دیگر به مراکز درمانی مراجعه میکنند، نیاز به درمان دارند و یا اینکه درمانشان را آغاز میکنند و یا اینکه آنها را برای درمانهای تخصصی به روانپزشکان ارجاع دهند.
این روانپزشک بیان کرد: انتظار ما این است که پزشکان عمومی بتوانند در مراکز درمانی اقدامهای اولیه در رابطه با تشخیص و درمان افسردگی را انجام دهند چرا که افسردگی بیماری بسیار شایعی است و پزشکان در دوره عمومی آموزشهای لازم را در این زمینه دیده اند و از آنجایی این بیماری پیچیدگی زیادی ندارد پزشکان عمومی میتوانند آن را درمان کنند و در مواردی که نیاز به خدمات تخصصی است بیمار را به روانپزشکان ارجاع دهند.
این متخصص اعصاب و روان ضمن بیان اینکه انواع امکانات پایهای درمان در کشور ما وجود دارد و تقریبا همه درمانهایی که در دنیا تایید شده را در کشور داریم، در رابطه با وضعیت داروهای اعصاب و روان در کشور توضیح داد: همه داروهای اعصاب و روان در کشور ما موجود نیست البته حجم قابل توجهی از آنها در کشور وجود دارد و مشکلی که در این زمینه بیشتر با آن مواجه هستیم عدم ثبات وجود داروها است. تعدادی از داروها طی دورهای در کشور کمبود پیدا میکنند و ممکن است چند ماهی در بازار نباشند. در سالهای اخیر بسیار با این مسئله مواجه بودیم که دارویی به یکباره کمیاب و یا نایاب شود و در حال حاضر نیز ممکن است به برخی از داروها دسترسی نداشته باشیم.
از نظر تنوع داروهای اعصاب و روان وضعیت چندان خوبی در کشور نداریم
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران عنوان کرد: از نظر تنوع دارویی وضعیت چندان خوبی نداریم و داروهای جدیدی در دنیا وجود دارد که به دلیل قیمت و بازارش همچنان وارد کشور ما نشده است، اما انواع درمانها از جمله درمانهای دارویی و غیردارویی را در کشور داریم.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید