در صنعت جلبک باید به استانداردسازی توجه ویژه داشت
به گزارش خبرنگار مهر، امروز سهشنبه دوم بهمن ۱۴۰۳، چهارمین کنفرانس ملی جلبک شناسی ایران با حضور سیدحسین حسینی رئیس سازمان شیلات و جمعی از مدیران این حوزه در محل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی برگزار شد.
حمیدرضا خالدی، رئیس پژوهشگاه سازمان استاندارد ایران در این کنفرانس گفت: اگر بخواهیم کاری که انجام میدهیم در انتها با بن بست مواجه نشود و فزاینده باشد و در دایره زمانی فعال باقی بماند از ابتدا باید درست شروع کنیم.
وی افزود: در این راستا باید موضوع را خوب از پایه علمی بشناسیم.
وی ادامه داد: امروز از صنعت جلبک صحبت میشود که نقش مهمی در سند امنیت غذایی دارد و قرار است در کشور توسعه پیدا کند.
وی اظهار کرد: محققان از آن به عنوان انقلاب آبی از آن نام میبرند نباید استانداردسازی آن فراموش شود.
رئیس پژوهشگاه سازمان استاندارد ایران با بیان این که زمانی بین تولید دانش تا فناوری آن دانش فاصله زمانی زیادی داشت، تصریح کرد: امروز این فاصله کوتاه شده بنابراین در توسعه صنعت جلبک باید در تراز مرز دانش به موضوع استاندارد توجه ویژه داشت. اگر در این خصوص تأخیری باشد گسستی ایجاد میشود که نمیتوان با اطمینان خاطر به فناوری مورد نظر دست یافت.
خالدی عنوان کرد: استاندارد ملی بیش از یکصد سال در کشور قدمت دارد و مسئولیت سازمان استاندارد، استانداردسازی کالا و خدمات است. با توجه به گستره این موضوع بر طبق قانون تنظیم مقررات فنی و تدوین استانداردهای حوزه تخصصی، موضوع به دستگاههای متولی واگذار شده است.
این کارشناس حوزه استاندارد با بیان این که بدون توجه به مسائل علمی همتراز با رشد علوم و فناوریهای هایتک، تنظیم قواعد، قوانین و مقررات نمیتواند کارآمد باشد.
وی اظهار کرد: متأسفانه این ضعف در حوزههای مختلف فناوری جدید به ویژه در حوزه امنیت غذایی که از حساسیت بالایی برخوردار است، باید رفع شود.
وی تاکید کرد: این چالش حل نمیشود مگر با تعامل و همگرایی بین مراکز علمی و تولیدکنندگان علوم و شرکتهای دانشبنیان و نیز دستگاههای مسئول مثل سازمان استاندارد و… که باید انجام شود.
رئیس پژوهشگاه استاندارد ایران یادآور شد: اصول استانداردسازی، ساده سازی است به منظور این که فرآیند و شرایط تولید و فناوری را تسهیل کنیم. همچنین با استانداردسازی باید ارزش افزوده ایجاد کرد.
خالدی با بیان این که به واسطه حضور نخبگان با توجه به اشراف کامل به موضوع، استانداردسازی رخ دهد، گفت: در جهان در هر دقیقه علم ۲ برابر میشود و هر کشور بر اساس نیازمندی جامعه اش استانداردهای تولید، تجارت، خدمات و… تدوین میکند. در کشور ما هم باید اینگونه باشد.
منبع :مهر
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید