اقتصاد > صنعت و معدن و تجارتتولید و تجارت

دستور تعطیلی ۳ ماهه معادن زغال سنگ ناایمن



به گزارش خبرنگار مهر، رئیس خانه معدن ایران در نشست خبری اظهار کرد: دستور تعطیلی ۳ ماهه معادن زغال سنگ ناایمن برای مکانیزه کردن این معادن در پی حادثه اخیر طبس صادر شده است.

وی افزود: دولت نه از بخش خصوصی، بلکه از بخش حکمرانی این صنعت در خود دولت بپرسد که مگر می‌شود، معدن زغال سنگ را ۳ ماه تعطیل کرد؟ معدن زغال سنگ چون دائم تولید آب و گاز دارد و باید تخلیه شود، قابل تعطیل کردن نیست.

بهرامن با تاکید بر اینکه توسعه در بخش معدن بدون مسائل ایمنی و زیست محیطی محقق نمی‌شود، ادامه داد: بخش ایمنی یکی از الزامات است که همسو با نظارت‌های مستمر باید باشد و نیازمند استانداردهای بین المللی و نظارت است.

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به اینکه حادثه طبس باید آخرین حادثه در معادن کشور می‌شد، گفت: در بخش معدن نیازمند سرمایه گذاری و استفاده از تکنولوژی‌ها هستیم. از ۲۰۰ معدن یک معدن مکانیزه است که نشان می‌دهد ما نتوانسته ایم از امکانات و تجهیزات استفاده کنیم.

بهرامن در ادامه تصریح کرد: برای توسعه در بخش معدن نیازمند سرمایه گذاری ۵۵ میلیارد یورویی در پنج سال هستیم؛ در این راستا باید از سرمایه گذاری خارجی استفاده کنیم در حالی که اکنون سرمایه در این بخش ۱۰ میلیارد یورو است.

رئیس خانه معدن ایران با اشاره به رشد ۱۳ درصدی در نظر گرفته شده برای بخش معدن در ، گفت: خانه معدن در این زمینه برنامه ریزی را آغاز کرده است و مطالبه گری فنی و اقتصادی را دنبال می‌کند که در همین راستا برنامه ریزی در بخش معدن و نیازسنجی تا سال ۲۰۵۰ در نظر شده گرفته است.

این فعال بخش معدن کشور تاکید کرد: اگر از ظرفیت بخش خصوصی به طور کامل استفاده شود، ظرف پنج سال آینده بخش بالایی از هدف‌گذاری رشد ۱۳ درصدی بخش معدن محقق خواهد شد.

بهرامن ضمن تاکید بر اینکه باید بر استفاده از فناوری‌های جدید در معدن سرمایه‌گذاری کنیم، گفت: اینکه درآمدهای غیرمالیاتی دولت از بخش معدن برخلاف قانون در توسعه زیرساخت‌های این بخش هزینه نمی‌شود، خیانت به صیانت از بخش معدن است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، با بیان اینکه نگاه ما به این نمایشگاه نگاه برنامه هفتمی است، ادامه داد: مطالبه گری از موضع فنی و همکاری‌های برون‌مرزی از الزامات توسعه است. ضرورت دارد که همکاری‌های خود با کشورهای مختلف فعال در حوزه معدن از جمله کشورهای آفریقایی یا کشورهای منطقه را افزایش دهیم. ضمن اینکه به اعتقاد بنده، یکی از پیش‌نیازهای جذب سرمایه خارجی، حل مشکل FATF است؛ بدون حل این مشکل، حتی اگر تحریم‌های آمریکا هم رفع شود، نمی‌توان کاری انجام داد.

رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: به نظر بنده دولت در این بخش بسیار کوتاهی کرده و در نمایشگاه‌های بین‌المللی با نگاه جذب سرمایه خارجی، اقدامی نکرده است. مگر می‌شود به دلیل عدم تأمین بودجه بگوییم که نمی‌توانیم در اکسپو ژاپن شرکت کنیم!؟ حضور شش ماهه ما در ژاپن بزرگ‌ترین فرصت برای ورود سرمایه‌های جدید و معرفی پتانسیل‌های کشور است.

بهرامن ادامه داد: بر همین اساس خانه معدن برنامه‌ریزی کرده تا در نمایشگاه عربستان حاضر شود. عربستان برای بخش معدن خود نگاه ویژه‌ای را تعریف کرده است. ما برای مشارکت با عربستان در بخش معدن برنامه داریم و آن‌ها هم استقبال کرده‌اند. برای ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز، بخش خصوصی می‌تواند در کنار بخش دولتی روان‌سازی کند. بنابراین باید فعال باشیم و این فرصت‌ها را از دست ندهیم. بدون استثنا برای گسترش روابط بین‌المللی، به تمام کشورها باید با همین شیوه ورود کرد.

رئیس خانه معدن در رابطه با برگزاری هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی معدن، گفت: از اساتید و دانشگاهیان و صنعتگران در این نمایشگاه حضور دارند. برای هر روز دو پنل تخصصی برنامه‌ریزی شده که تمام زنجیره صنعت و معدن از اکتشاف و استخراج تا فرآوری را پوشش می‌دهد. همچنین مدیریت کسب‌وکار و تربیت مدیران توسعه‌ای از اهداف دیگر ما در بخش معدن است و در این نمایشگاه هم برای آن پنل‌های تخصصی تعریف کرده‌ایم.

در ادامه این نشست در رابطه با جزئیات نمایشگاه پیش‌رو، صالح سپاس‌دار مدیر اجرایی نمایشگاه کانماین ۲۰۲۴ اظهار کرد: موضوع فناوری‌ها و هوش مصنوعی در بخش معدن از جمله مسائلی است که در این نمایشگاه بر روی آن تمرکز کرده‌ایم.

وی افزود: در این دوره ۲۷۷ غرفه اختصاص داده شده و از نظر تعداد مشارکت‌کننده در نمایشگاه ۳۰ درصد و از نظر فضا ۴۰ درصد شاهد رشد بوده‌ایم. از هر یک از بخش‌های اکتشاف، استخراج و فراوری و دانش نوین مرتبط به معدن، ۳۰ درصد در نمایشگاه حضور دارند. حضور شرکت‌کنندگان خارجی نیز در این دوره ۱۵ درصد رشد داشته و قرار است ۲۸ نفر از افغانستان و عراق و ترکیه در نمایشگاه حاضر شوند.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا