آخرین اخبار

دفاع مقدس الگوی جبهه مقاومت لبنان، غزه و یمن شد


سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا

به گزارش ایکنا، سردار سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، صبح امروز، یکشنبه 28 بهمن‌ماه در همایش «بسیج مردمی و منابع ملی در دفاع مقدس» که در دانشگاه جامع امام حسین (ع) برگزار شد، به ضرورت تبیین بحث اقتصاد سیاسی جنگ با عدد و ارقام و با توجه به منابع مالی کشور و سهم وزارتخانه‌ها اشاره کرد و  گفت: در آن دوران ضمن صادرات روزانه 2 میلیون بشکه نفت، باید هم جنگ و هم جامعه کوپنی آن زمان را اداره می‌کردیم.

وی با تأکید بر اینکه جنگ نیز هزینه داشت، گفت: در آن زمان قیمت یک کاتیوشا 500 تا هزار دلار بود. با فشردن یک ماشه کاتیوشا، 40 موشک کاتیوشا شکلیک می‌شد که هزینه‌ای بالغ بر 20 تا 40 هزار دلار داشت. 

سردار صفوی در بخش دیگر از سخنان خود به شرکت بیش از 130 هزار نیرو در عملیات فاو و عبور 70 هزار نفر از آنان از اروند اشاره کرد و گفت: چند هزار قایق ساخته شد اما موتور قایق باید از خارج خریداری می‌شد. ما لباس غواصی نمی‌توانستیم تولید کنیم و باید از خارج از کشور  تهیه می‌شد و باید به گونه‌ای نیز تهیه می‌شد که دشمن متوجه عملیات آبی ما نمی‌شد. غافلگیری دشمن در عملیات فاو را بخوانید. فرماندهان جنگ، عاقل، متدین و متوکل علی الله بودند. 

وی به قدرت تصمیم‌گیری بالای مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در زمان جنگ تحمیلی هشت ساله اشاره کرد و گفت: بهمن سال 64 پیروزی فاو و دی‌ماه سال 65 پیروزی کربلای 5 را داشتیم که سرنوشت جنگ با شکستن دروازه‌های شرقی تعیین شد. آمریکا و شوروی برای جلوگیری از تبعات منفی شکست به صورت هماهنگ برای تصویب قطنامه 598 عمل کردند. 

سردار صفوی استراتژی مدیریت و رهبری صحنه سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی جنگ را ضروری دانست و گفت: منظور از سیاست هم خارجی و داخلی است. در جنگ همه پشت سر صدام بودند، آمریکایی‌ها، شوروی، اروپایی‌ها و اعراب جز دو کشور عربی سوریه و لیبی که کمک‌هایی را به ما کردند. 30 موشک را لیبی به ایران داد که رهبر معظم انقلاب فرمودند دو عدد از این موشک‌ها را برای مهندسی معکوس کنار بگذارید و همین نیز انجام شد. 

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به صحنه فرهنگی جنگ هشت ساله، ادامه داد: تصور کنید در اهواز پدری با سه فرزند در جبهه بود و همسرش به میدان آمده بود و ملحفه‌ها را می‌شست و می‌گفت آمده‌ام تا شما را یاری کنم. در تهران خانم‌ها اتوبوس اتوبوس برای شستن ملحفه‌های رزمندگان در پشت جبهه‌ها حضور داشتند. در کربلای 5 یا فاو بیش از 100 هزار نیرو برای جبهه آمد. همسران ما پاسداران در جنگ به دلیل اینکه مجبور بودیم هشت سال در جبهه بمانیم، ما را حمایت کردند و اعتراض نکردند.

سردار صفوی تصریح کرد: مردم غزه این مقاومت و ایستادگی را از چه کسانی درس گرفتند؟ دو میلیون ساکن غزه پس از 15 ماه شهر خود را با وجود فجیع‌ترین جنایت‌های جنگی ترک نکردند. دفاع مقدس الگویی برای جبهه مقاومت غزه، لبنان و یمن شد. این مقاومت را از ملت ما یاد گرفتند. 

وی تأکید کرد: حضرت امام راحل مدیریت و رهبری جنگ را انجام دادند و دولت‌های زمان جنگ هم جنگ و هم جامعه را مدیریت کردند؛ این مسئله جدی است. در دوران دفاع مقدس دو و نیم میلیون تا سه میلون نفر شرکت کردند بیش از 500 هزار نفر مجروح و 200 هزار نفر شهید تقدیم شد و هنوز جانبازان پس از 34 سال از دوران دفاع مقدس، گرفتار و درگیر جراحت‌های خود هستند.

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا بیان کرد: دولت‌ها باید نیاز‌های اساسی ملت خود را اعم از غذا، پوشاک، بهداشت، آموزش و پرورش، مسکن و اشتغال تأمین کنند و اینها در قانون اساسی آمده است. قانون اساسی ما بهترین قانون اساسی و قاطعانه می‌گویم از انگلیس و فرانسه بهتر است. ما قانون اساسی بسیار خوبی داریم اما عمل کردن به این قانون اساسی داستان دیگری است.  مأموریت دولت‌ها بر تأمین رفاه و آسایش ملت‌ خود است. 

سردار صفوی با طرح این سؤال که آیا شرایط کنونی سخت‌تر از شرایط زمان جنگ است؟ بیان کرد: البته شما اندیشمندان دانشگاه جامع امام حسین (ع) می‌دانید که نوع جنگ‌ها تغییر کرده است. امروز جنگ‌ها شناختی، اقتصادی و هوشمند است. دشمنان خارجی ما نیز بیشتر باهم متحد شده‌اند. البته یکی از دشمنان سابق ما از صحنه خارج و به دوست جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده است؛ شوروی سابق از هم پاشید و امروز روسیه با ما هماهنگ است اما دشمنان خارجی ما به دنبال تضعیف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی هستند و می‌خواهند معادلات منطقه‌ای و جهانی را در جهت تضعیف ایران رقم بزنند.

وی تصریح کرد: دشمنان می‌خواهند جبهه مقاومت را تضعیف و روابط راهبردی ایران با چین و روسیه را در سازمان همکاری شانگهای، بریکس و سازمان همکاری اقتصادی اروسیا ضعیف کنند. آمریکایی‌ها هنوز بازیگر اصلی منطقه ما در غرب آسیا هستند، یکی از کشورهای همسایه ما به علاوه رژیم صهیونیستی را میدان دادند تا برای منطقه سوریه و قفقاز مشکل ایجاد کنند. رقبای راهبردی ما در چارچوب استراتژی آمریکایی فعال شدند و می‌خواهند خاورمیانه جدید را شکل دهند.

سردار صفوی با تأکید بر اینکه آمریکایی‌ها بازیگر اصلی هستند، اضافه کرد: البته هر کدام اهداف، امیال، غرور و تکبری دارند و دنبال افکار وهم‌آمیزی هستند؛ مثل صدام که خود فردی جاه‌طلب بود و برای حمله به ایران انگیزه داشت. قدرت‌های رقیب جمهوری اسلامی ایران در منطقه می‌خواهند اقتصاد برتر شوند. آنها می‌خواهند کریدور اقتصادی از آذربایجان به ترکیه، سوریه و مدیترانه را راه‌اندازی کنند که این کریدور نسبت به سایر کریدورها 400 کیلومتر نزدیک‌تر است و انرژی را منتقل کنند. این کریدورهای اقتصادی که ایران را دور می‌زند با هدف تضعیف اقتصادی و سیاسی ایران است. 

دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با طرح این سؤال که با رهبری حضرت امام خامنه‌ای عزیز، قوای سه گانه و دانشگاه‌ها مثل دانشگاه جامع امام حسین (ع) و مراکز پژوهشی چطور می‌توانیم راهبرد دولت جدید آمریکا را در مقابله با ایران، روسیه و چین تشخیص دهیم؟، ادامه داد: باید راهبرد جدید ترکیه و رژیم صهیونیستی را تشخیص دهیم و بدانیم چگونه راهبرد جمهوری اسلامی ایران را در سه محیط ملی، جهانی و منطقه غرب آسیا تدوین کنیم. مسئله بعد این است که چگونه راهبرد ایران را در سه برنامه درازمدت 20 ساله و میان‌مدت 10 ساله و کوتاه‌مدت 5 ساله یا برنامه هفتم جاری کنیم و آن برنامه را از سال 1404 اجرا کنیم؟ نقش سپاه پاسداران و بسیج مردمی و بسیج منافع ملی در پشتیبانی از برنامه هفتم، چگونه خواهد بود؟ این کار را باید اندیشمندان و نخبگان انجام دهند. 

وی با تأکید بر اینکه نباید صرفا در دوران جنگ متوقف شویم، اظهار کرد: ما باید به‌روز باشیم. حضرت علی(ع) فرمودند «رحم اللّه امرء أعدّ لنفسه و استعد لرمسه و علم من أين و في أين و إلى أين» خدا رحمت کند کسی را که علم پیدا کرده از کجا آمده است، در کجا قرار گرفته است و به سوی چه هدفی در حرکت است. 

سردار صفوی در پایان تأکید کرد: خدا رحمت کند مسئولان جمهوری اسلامی را که بفهمند این انقلاب چگونه پیروز شد، وضعیت حال مردم و دولت چگونه است و به چه سمتی باید حرکت کنیم. باید این علم را پیدا کرده و بعد علم را تبدیل به اقدام کنیم. علم تنها کافی نیست بلکه کارآمدی می‌خواهد. علم را باید تبدیل به عمل کنیم و عمل را در حهت حل مشکلات مردم و کشور بکار بگیریم و اگر این را انجام ندهیم، شکست می‌خوریم. 

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا