آخرین اخبار

دنیا به آمریکا محدود نیست



حسین عبده تبریزی، اقتصاددان و مشاور اقتصادی پزشکیان در برنامه مقتصاد تجارت‌نیوز:











لینک کوتاه کپی شد




مشاور اقتصادی پزشکیان معتقد است که سیاست ایران در مقابل نه مناسبات گسترده بلکه کاهش تنش‌ها است و در این چارچوب باید با رئیس جمهور آمریکا مشکلات را حل کنیم و رابطه ایران با کنگره آمریکا به این زودی بهبود پیدا نمی‌کند.




به گزارش تجارت نیوز،


چیزی به روی کار آمدن دولت ترامپ در آمریکا نمانده است و در چنین شرایطی ایران باید چه استراتژی‌ای داشته باشد؟ 

حسین عبده تبریزی، اقتصاددان: 

  • یک کشور نمی‌تواند برای انتخابات یک کشور خارجی معطل بماند. طبیعی است که در هر شرایطی، تلاش دولت چهاردهم بر این است که بتواند رشد کند و مسائل را حل کند. در عین حال، دنیا هم محدود به آمریکا نیست.
  • طبیعی است که ما الآن در خیلی از عرصه‌ها اقتصاد چین را می‌بینیم که سرعت قابل ملاحظه‌ای در تکنولوژی‌های مشخصی مثل انرژی‌های پاک، حوزه قطار، حوزه بنادر و غیره دارد. در هر حوزه‌ای غیر از مالی، به نظر می‌رسد که نرخ رشد چین به گونه‌ای است که می‌توان مناسبات معقولی با آن کشور داشته باشیم.
  • البته این به معنای این نیست که ما ذیل منازعه چین و آمریکا حرکت کنیم و خود را درگیر این منازعات کنیم. ما باید مستقل با همه کشورها کار کنیم.
  • در مورد آمریکا، تا آن‌جایی که من می‌فهمم و دوستان سیاسی می‌گویند، روابط ما با کنگره آمریکا به این زودی خوب نمی‌شود. بنابراین ما در ارتباط با رییس جمهور آمریکا باید مسائل و تنش‌ها را کم کنیم که سیاست ایران همان‌طور که وزیر خارجه می‌گوید؛ کاهش تنش‌ها است. یعنی احتمالا نمی‌خواهند همان مناسبات گسترده‌ای را که با کشورهای دیگر می‌خواهند ایجاد کنند با آمریکا داشته باشند، در واقع می‌خواهند تنش نداشته باشند و این را در چارچوب رابطه با رئیس‌جمهور می‌بینند.
  • ترامپ در بحث‌های اخیر و اشاره به ایران می‌گوید که می‌تواند مسائل را حل کند و هدفش ضربه زدن به ایران نیست.
  • مناقشه خاورمیانه به هر حال مستقل از این، در جریان است و بازیگر اصلی اسرائیل است که دائما به ایران فشار می‌آورد و سعی می‌کند روابط ایران با آمریکا برقرار یا تسهیل نشود. آن‌جا هم ایران نقش بزرگی از طرف جهان اسلام برعهده گرفته که بدون همکاری کامل بسیاری از کشورهای اسلامی، موضعی در قبال فلسطین دارد؛ که این موضع مترقی است و دفاع از حقوق ملتی است که این طبعا هزینه‌های بسیار سنگینی برای ایران دارد.
  • شاید این منازعه با توجه به اتفاقات غزه در ماه‌های پیش رو، بتواند تا حد زیادی حل و فصل شود. به رغم هزینه‌های وحشتناک و جنایات جنگی اسرائیل و غیره و این بتواند به ایران کمکی کند. وگرنه اکنون فارغ از بحث آمریکا، اگر مثلا شما در لبنان با اسرائیل درگیری داشته باشید، طبعا از ایران توقع می‌رود که یک طرف بازی باشد.
  •  از این نظر به نظر می‎آید که سیاست خارجی ما تصمیماتی برای اخذ کردن دارد، به ویژه در ارتباط با روابطش با اروپا که موضع‌گیری اخیری که چند شب در سازمان ملل شد، نشان‌دهنده این است که ایران نمی خواهد در جنگ اوکراین و روسیه یک طرف ماجرا باشد، موضع‌گیری کند و ذیل روسیه یا چین در سطح دنیا طبقه بندی شود. ایران رابطه مستقل‌تری از خود می‌خواهد که رابطه درستی هم است. ما باید به رغم‌داشتن رابطه با همه کشورهای دنیا، استقلال خود را حفظ کنیم.

متن و ویدیو کامل گفتگو با حسین عبده تبریزی را اینجا بخوانید. 

 





لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا