دهقانی: بالغ بر ۷۰۰ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز در منطقه داریم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری مهر، تورج دهقانی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در جریان نشست سخنگوی دولت در عسلویه، به دستاوردهای مجموعه صنعتی در پارس جنوبی اشاره، اظهار کرد: تلاشهایی که پس از ۴۶ سال صورت گرفته است، دستاورد منحصر به فرد تاریخی برای کشور عزیزمان است که در سه دهه گذشته خلق شده و یکی از افتخارات بزرگ انقلاب اسلامی است که امروز همه ما با آن میبالیم.
وی با بیان اینکه قریب ۹۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری در این بخش بالادستی این صنعت حدود ۲۲ سال گذشته صورت گرفته است، تصریح کرد: امروز بالغ بر ۷۰۰ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز در منطقه داریم. حدود ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد ارزی در سال از این مجموعه نصیب کشورمان میشود که بزرگترین دارایی یکپارچه اقتصادی کشورمان محسوب میشود و قابل توجه است.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس همچنین بیان کرد: ۷۰ درصد گاز کشور از این منطقه تأمین میشود و حدود ۴۰ درصد بنزین تولیدی کشور وابسته به میعانات گازی این منطقه است و حدود ۵۰ درصد خوراک پتروشیمی کشور از این منطقه تأمین میشود، این اعداد نشاندهنده حساسیت این منطقه است.
دهقانی عنوان کرد: طی شش ماه گذشته که از امور دولت چهاردهم میگذرد، دستاوردهای ویژهای در این منطقه توسط همکاران ما با تلاش شبانه روزی محقق شده است. قریب ۷ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید جدید در این منطقه ایجاد و رکورد تولید روزانه ۷۱۶ میلیمتر مکعب را ثبت کردیم.
وی ادامه داد: نگرانی نسبت به وضعیت ناترازی و ابعاد مختلف اقتصاد که به این موضوع مرتبط است و نگرانیهایی در این رابطه وجود دارد، باید مطالب را بگویم از جمله آنکه در سال اول برنامه هفتم پیشرفت هستیم و این برنامه تکالیفی را بر عهده دولت گذاشته است. تکلیف سنگینی را ظرف سالهای پیش رو داریم و باید قریب به ۲۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز ظرف ۴ سال آینده خلق کنیم در حالی که ظرفیت تولیدمان هم اکنون ۱۰۰۰ میلیارد است که ۷۰۰ میلیارد آن توسط شرکت پارس جنوبی میشود و ناترازی ۳۰۰ میلیاردی وجود دارد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس عنوان کرد: برنامه واقعی را ترسیم کردهایم و این اطمینان را میدهم که ظرف ۴ تا ۵ سال آینده میتوانیم حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت گاز ایجاد کنیم. توسعه سایر میادین گازی کیش، پارس شمالی، بلال و سایر میادین توسعه نیافته را در دستور کار داریم.
دهقانی خاطرنشان کرد: میدان گازی پارس جنوبی با توجه به ظرفیت تولید و تأمین ۷۰ درصد گاز مورد نیاز کشور وارد نیمه دوم عمر خود شده است. طبیعی است این میدان عظیم که بزرگترین دارایی ما است با افت تولید مواجه شود. حدود یک سوم مساحت میدان در حوزه کشور ما است و دو سوم مساحت میدان در کشور رقیب است. حضور و مشارکت شرکتهای خارجی در آنجا به سهولت انجام میشود و امروز نرخ تولید و برداشت از این میدان برای ما حدود ۵۰ میلیون متر مکعب است و کمتر از شریکمان نیست. باید با تلاش مضاعف این میدان را تقویت کنیم.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس در ادامه سخنانش گفت: ما مجموعهای عظیم برای طرح فشار افزایی داریم. وزیر نفت تاکید بر هرچه سریعتر اجرایی شدن این طرح دارد و با ۱۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری ۷ هاب فشار افزایی طراحی کردهایم و نزدیک به یک تریلیون دلار ارزش اقتصادی و ذاتی درون این سرمایهگذاری نهفته است.