ذخایر گاز بریتانیا در وضعیت بحرانی/ تنها یک هفته ذخیره برای تأمین نیاز کشور
به گزارش خبرنگار برنا از راشاتودی، شرکت اصلی انرژی بریتانیا، سنتریکا، هشدار داده است که ذخایر گاز این کشور به سطحی “نگرانکننده” رسیده و کمتر از یک هفته از نیاز گازی کشور در ذخایر باقی مانده است. این کاهش ذخیره به دلیل موج سرمای اخیر و توقف انتقال گاز روسیه رخ داده است.
در بیانیهای که روز جمعه منتشر شد، سنتریکا اعلام کرد که موجودی کنونی در تأسیسات راوف، بزرگترین سایت ذخیرهسازی گاز بریتانیا که توسط این شرکت اداره میشود، ۲۰ درصد کمتر از سال گذشته در همین زمان است. این در حالی است که این تأسیسات پیش از شروع زمستان کاملاً پر شده بود.
طبق این گزارش، بریتانیا در زمستان امسال با فشار مضاعف در بخش ذخایر گاز مواجه است، چرا که همزمان با کاهش شدید دما و افزایش قیمتهای انرژی، ذخایر گاز نیز رو به کاهش گذاشتهاند. سرمای شدیدتر از حد معمول و توقف انتقال گاز روسیه از طریق اوکراین باعث کاهش موجودی گاز در سراسر بریتانیا شده است.
سنتریکا در بیانیه خود تأکید کرد: «ذخایر گاز پیش از شروع ماه دسامبر به دلیل ورود زودهنگام موج سرما کمتر از معمول بود. همچنین، قیمت بالای گاز کار را برای پر کردن ذخایر در ایام کریسمس دشوار کرده است.»
این شرکت اعلام کرد که تا تاریخ ۹ ژانویه، ذخایر گاز بریتانیا ۲۶ درصد کمتر از سال گذشته در همین زمان بوده و در حال حاضر تقریباً نیمی از ظرفیت ذخایر پر است.
کاهش ذخایر در سراسر اروپا
سنتریکا همچنین اشاره کرد که این وضعیت در سراسر اروپا نیز دیده میشود. بهطور مثال، تا تاریخ ۷ ژانویه، ظرفیت ذخایر گاز اروپا ۶۹ درصد بوده که نسبت به ۸۴ درصد در سال گذشته کاهش یافته است. این در حالی است که بسیاری از کشورهای اروپایی پیش از زمستان حداقل ظرفیت ذخیرهسازی گاز را الزامی کردهاند.
کریس اوشی، مدیر اجرایی سنتریکا، در این خصوص گفت: «بریتانیا در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی، نقش کمتری برای ذخایر گاز در سیستم انرژی خود قائل است و اکنون شاهد پیامدهای این تفاوت هستیم.»
بر خلاف اتحادیه اروپا، بریتانیا هیچ الزامی برای تعیین حداقل ذخیره گاز ندارد. اتحادیه اروپا پس از افزایش قیمتها و نگرانیهای تأمین انرژی در بحران سال ۲۰۲۲، اهداف ذخیرهسازی اجباری برای کشورهای عضو تعیین کرد.
افزایش قیمت انرژی در اروپا نیز به دنبال تصمیم اوکراین مبنی بر عدم تمدید قرارداد انتقال گاز روسیه پس از سال ۲۰۲۴ شدت گرفته است. این اقدام عملاً جریان گاز طبیعی به برخی کشورهای اروپایی را متوقف کرد و باعث شد اتحادیه اروپا فوراً خواستار تمدید سقف قیمت اضطراری گاز شود تا از شوک قیمتی در این بلوک جلوگیری کند.
انتهای پیام/
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید