کشاورزی و دامپروری

راهکار جلوگیری از فرونشست زمین؛ تنها سه استان تنش آبی ندارند



عیسی بزرگ زاده سخنگوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه برای جبران ناترازی آب ۷۱۱ همت منبع مالی نیاز است، گفت: دولت برای تأمین این میزان منبع مالی می‌تواند به صورت مستقیم از منابع عمومی یا با اصلاح ساختار اقتصادی اقدام کند.

وی ادامه داد: در صورتی که ساختار اقتصادی آب اصلاح شود بخشی از منابع عمومی نیز تأمین می‌شود و و با اصلاح تعرفه برای مصرف کنندگان در بخش‌های مختلف می‌تواند مثمر ثمر باشد زیرا ارزیابی‌های ما نشان می‌دهد در بخش کشاورزی تعرفه آب نیاز به اصلاح دارد.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که راهکارهای جلوگیری از چیست، گفت: تنهااز طریق مدیریت برداشت از آب‌های زیرزمینی می‌توان از فرونشست زمین جلوگیری کرد و هیچ راه دیگری وجود ندارد.

بزرگ‌زاده ادامه داد: باید بپذیریم که نیاز به بالا بردن بهره‌وری آب و کاهش برداشت از آب‌های زیر زمینی را داریم.

وضعیت نامطلوب آب‌های زیرزمینی در اصفهان

وی در پاسخ به این سوال که وضعیت ذخایر آب‌های زیر زمینی برخی از استان‌ها به قدری حاد است که گفته می‌شود اصفهان تا چند سال آینده به دلیل فرونشست زمین باد تخلیه شود، گفت: این مسئله را تأیید نمی‌کنم اما شکی در آن نیست که وضعیت آب‌های زیرزمینی در استان اصفهان وضعیت مطلوبی نیست. به همین دلیل باید تصمیمات صحیحی برای آن اتخاذ شود.

به گفته بزرگ زاده، تنها راهی که می‌تواند شهرهای این کشور را از تهدید فرونشست نجات دهد کاهش برداشت از آب‌های زیرزمینی است.

۳۵۹ دشت کشور دارند

وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر چند استان دارای تنش آبی هستند، گفت: در حال حاضر حدود ۳۵۹ دشت کشور تنش آبی دارند. برای برطرف کردن مشکل تنش آبی در استان‌ها ابتدا شدت آن را بررسی می‌کنیم. فعلاً سه استان فقط شرایط نرمال دارند.

بزرگ زاده خاطر نشان کرد: شدت مشکل در همه جا یکسان نیست در استان‌هایی مثل هرمزگان، بندرعباس، اراک، ساوه، تهران، گلستان، مشهد و اصفهان این شدت بیشتر است.

سخنگوی صنعت آب اضافه کرد: در سایر استان‌ها هم مشکلاتی در این زمینه وجود داشته است و برای این مسائل راهکار دیده و طرح‌هایی رو تعریف کرده ایم که با تأمین بودجه انجام خواهد شد.



منبع :مهر
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا