ردپای رئیس سازمان برنامه وبودجه در التهابات ارزی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مسعود پزشکیان در جریان بازدید از وزارت امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: همانگونه که در مجلس گفتم، الان هم دوباره میگویم که تمام سیاست های پولی و بانکی و ارزی در جلسه سران قوا با حضور تیم اقتصادی دولت و روسای کمیسیون های اقتصادی مجلس و کارشناسان تصمیم گیری شده است.
در واقع طبق اظهارات رئیس جمهور، سیاست های ارزی که با روی کار آمدن دولت چهاردهم در دستور کار قرار گرفت، ذیل تفکرات وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه توسط بانک مرکزی اجرا شده است. تصمیماتی که مشخصا در این 6 ماه منجر به التهابات سنگین در بازار ارز و طلا و به تبع آن بازار کالا شده است. این افزایش نرخ ها کم کم خود را در شاخص تورم بهمن ماه نشان دادند به طوری که طبق گزارش مرکز آمار ایران تورم ماهانه بهمن به عدد 305.5 رسید و نسبت به ماه قبل 4.1 درصد افزایش یافت که بیشترین افزایش از اسفند 1401 است.
نقش پورمحمدی در گرانی های اخیر چیست؟
این روز ها در شرایطی که در چند روز آتی جلسه استیضاح وزیر اقتصاد برگزار خواهد شد، نباید از نقش رئیس سازمان برنامه و بودجه در التهابات ارزی اخیر غافل ماند. به گفته ی کارشناسان اولین پالس گرانی و التهاب در بازارها توسط سازمان برنامه و بودجه صادر شد.
مشخصا در بودجه 1404 ارز کالاهای اساسی حدود 3 میلیارد دلار کم شده و نرخ 28 هزار و 500 متناسب با تورم تا انتهای سال افزایش یافته است. این در حالی است که بیش از چهار الی پنج سال هست که کشور با تورم بالای 40 درصد دست و پنجه نرم می کند و تصویب چنین بودجه ای منجر به افزایش تورم خواهد شد. از طرفی با افزایش نرخ ارز نیمایی به 55 هزار تومان، یکی دیگر از زمینه های تشدید تورم تشدید مهیا شد. از آن سو افزایش 2 برابری نرخ ارز محاسباتی گمرک نیز عامل دیگری برای افزایش قیمت کالا ها محسوب می شود.
حسن چنارانی معاون سابق سازمان برنامه و بودجه با اشاره به نقش بودجه 1404 در صدور پالس گرانی در صفحه اش نوشت: صدور پالس واقعی با اصلاح ساختاری بودجه و بانک انجام می شود، اولین پالس داخلی افزایش نرخ ارز بستن لایحه بودجه 1404 با کسری شدید بود که نه تنها کم نشد، در مجلس بیشتر هم شد.
انتهای پیام/
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید