رسیدن به ۹۲٪ منبعیابی داخلی دستاورد بزرگ برای یونیلویر ایران/ بیستمین سال حضور یونیلور در ایران با ۱۱برند شناخته شده بازار FMCG
اقتصادآنلاین-فرزانه شهریاری؛ بازدید از خطوط تولید، فعالیتها و محصولات تولیدی کارخانه یونیلور ایران در بیستمین سال حضور این کمپانی در ایران ۹بهمن ماه سال ۱۴۰۲ با همراهی حمیدرضا منصوریان مدیرعامل شرکت، احسان ترابی مدیر کارخانه، سپیده استاد زمانی مدیر کل زنجیره تامین ایران، آسیای میانه و منطقه قفقاز، ،مهدی نورانی مدیر ارشد ارتباطات و امور سازمانی و جمعی از خبرنگاران شهر تهران و قزوین انجام شد.
در بازدید از کارخانه یونیلور ایران که به عنوان تولیدکننده محصولات شوینده خانگی، زیبایی و تندرستی و بهداشت فردی شناخته شده است از پیشرفت این شرکت در راستای بومی سازی تولید محصولات، دستاوردهایش، ساز وکار و پایایی کسب و کارش رونمایی شد.
شرکت یونیلور از سال ۱۳۸۰ در ایران حضور یافت و در سال ۱۳۸۲ ثبت رسمی گردید و همان سال ساخت کارخانه یونیلور آغاز شد و در سال ۱۳۸۳ تولید چای داخلی لیپتون نیز شروع و این کارخانه سال ۱۳۸۴ در قزوین، شهرستان البرز افتتاح شد و با تولید داخلی ۱۱برند تا به امروز و همچنین با بیش از ۹۲درصد تامین داخلی مواد خام درحال فعالیت است.
برندهای تولیدی یونیلیور ایران در بخش زیبایی و تندرستی شامل چهار برند مطرح (داو، کلیر، لوکس و سانسیلک) و در بخش بهداشت فردی شامل ۵برند شناخته شده (سیگنال، لوکس، داو، رکسونا و کلوزآپ) و در بخش شوینده خانگی با چهار برند خوش نام (سیف، اومو، دامستوس و کامفورت) میشود.
یونیلور ایران با هدف ترویج زندگی پایا معتقد است؛ افراد هدفمند، پیشرفت میکنند. برندهای هدفمند رشد میکنند و شرکتهای هدفمند ماندرگار هستند.
سپیده استاد زمانی مدیر کل زنجیره تامین در این نشست بیان کرد: «در بیست سال گذشته، یونیلیور ایران توانسته پیشرفتهای چشمگیری داشته باشد که در چند سال گذشته این پیشرفت سرعت بیشتری گرفته است. همیشه تولید داخلی و استفاده از ظرفیتهای شرکای تجاری در کشور از اهمیت بالایی برای ما برخوردار بوده و رسیدن به ۹۲٪ منبعیابی داخلی دستاورد بزرگی برای ما است.» مدیرکل زنجیره تامین یونیلیور ایران افزود: “در تلاش هستیم تا این منبعیابی را به ۱۰۰٪ برسانیم و حتی سرمایهگذاریهای بیشتری در زمینه افزایش ظرفیت تولید محصولات و گسترش سبد محصولاتمان داشته باشیم. با نیروی انسانی حرفهای ما و همراهی ذینفعان به حتم پیشرفتها ادامه خواهد داشت و بیش از پیش ارزشآفرینی خواهیم کرد “.
او همچنین با اشاره به اینکه ایمنی در کارخانه یونیلور ایران با شعار “ایمنی قابل مذاکره نیست!” اعلام کرد که خوشبختانه در ۳.۰۸۳روز گذشته ایمن بودهایم و حادثهای در کارخانه یونیلور ایران رخ نداده است.
مهدی نورانی مدیر ارشد ارتباطات و امور سازمانی نیز حین ارائه مطالب گفت: «ارتباطات و شفافیت برای ما همیشه ارزشمند بوده و بعد از رویداد «ارتباطات رسانهای: از ایدهآل تا واقعیت» در تابستان، که با همراهی رسانهها و متخصصان حوزه ارتباطات برگزار شد، امروز افتخار میکنیم که برای اولین بار پذیرای دوستان رسانهای در کارخانه یونیلیور ایران هستیم.» مدیر ارشد ارتباطات و امور سازمانی یونیلیور ایران افزود: «۲۰ سال حضور یونیلیور ایران، روایتی جذاب از فعالیتها و سرمایهگذاریهای یک شرکت بینالمللی در ایران است که با چشماندازهایی که برای خود تعیین کردهایم، به حتم این مسیر پربارتر خواهد بود”.
نورانی در توضیح ساختار نیرو و منابع انسانی کارخانه یونیلیور بیان کرد: یونیلور ایران بیش از ۶۶۰کارمند مستقیم و بیش از ۲هزار کارمند غیرمستقیم دارد که میانگین سنی آنها ۳۵سال است و این شرکت توانسته است با عدد ۴۳.۹درصد توازن جنسیتی را در سمت مدیریت برقرار کند.
احسان ترابی مدیر کارخانه در این دیدار از مراحل تولید تا توزیع محصولات، زنجیره فروش محصولات یونیلور ایران و توسعه بخشی این کارخانه گفت.
در پایان این نشت رسانهای و بازدید از خطوط تولید کارخانه یونیلور ایران مدیران یونیلور ایران به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند. مهدی نورانی مدیر ارشد ارتباطات و امور سازمانی در پاسخ به خبرنگار اقتصاد آنلاین در خصوص سهم بازار این شرکت از بازار FMCGگفت؛ قسمتهایی از بازار که ما در آن فعالیت میکنیم شامل دسته بندی های مختلفی است و ما در تمامی شاخه محصولات FMCgتولیدات نداریم. به طور مثال دربخش شویندههای بهداشتی، مایع ظرفشویی تولید نمیکنیم بنابراین نمیتوان گفت سهم تولیدمان از بازار کالاهای تند مصرف چقدر است. اما در بخشهایی که پررنگ حضور داریم مثل شامپوهای فانکشنال لیدر بازار خودمان هستیم.
نورانی همچنین در پاسخ به اینکه آیا محدودیت منابع انرژی طی فصول سال اختلالی در روند خطوط تولید یونیلور ایجاده کرده است و یا باعث دپو کردن محصولات شده است، عنوان کرد؛ ما در یونیلور تابستان های سختی داشتیم و سال گذشته زمستان سختی نیز داشتیم و در بازه زمانی های مختلف گاز و برق در کارخانه قطع بود و ما از ژنراتور استفاده و از شرکت پخش فرآورده های نفتی گازوئیل تهیه میکردیم.
خوشبختانه زمستان سال گذشته که دولت درخواست همکاری برای استفاده حداقلی از انرژی گاز کرده بود، خیلی برنامه ریزی دقیقی داشتیم؛ تعطیلات زمستانی درنظر گرفتیم و تولیداتی را در خط داشتیم که حداقل نیاز به انرژی را در سطح حداکثری داشت.
دپو کردن محصول در سیاست یونیلیور، چه در داخل و چه در سطح جهانی نیست و یونیلیور محصول را در میزانی اندازه تولید و به لایه های بعدی توزیع و فروش ارائه میکند.
مدیر ارشد ارتباطات و امور سازمانی در پاسخ به این پرسش که میزان گردش مالی یونیلور ایران در سال ۲۰۲۳ گفت؛ ما گزارش های مالی فصلی داریم؛ و ما هیچ گونه اطلاعات مالی را اجازه منتشر کردن نداریم نه در خصوص آن مارکتی که در آن هستیم و نه در مورد عملکرد جهانی خود. بخاطر اینکه کوچکترین گفته ای در هر کشوری میتواند ارزش سهام ما را بالا وپایین کند و این میتواند جریمه های بسیاری سنگینی برای شکرت مادر داشته باشد.