آخرین اخبار

رونق سفره کشاورزان با توسعه تعاونی‌ها



دلال‌ها حتی با محصولات، سود فروش را از آن خود می‌کنند. دکتر مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری نیز روز گذشته در همایش تجلیل از برگزیدگان بخش کشاورزی، گفت: در بسیاری از روستاها، دلالان سود بیشتری از کشاورزان می‌برند. محصولات کشاورزی را از دست کشاورز خارج می‌کنند و بعد با چند‌برابر قیمت می‌فروشند‌؛ آن‌هم کسانی که هیچ زحمتی نکشیده‌اند. این مشکل باید با سازماندهی مدیریت شود، دولت هم کمک خواهد کرد که این مشکل ایجاد نشود. 
   
به نقش تعاونی‌ها توجه نشد
احد آزادی‌خواه، نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار جام‌جم در مورد سخنان رئیس‌جمهور درموردنقش دلال‌ها دربخش کشاورزی، گفت:سخن آقای پزشکیان درست است، به‌طوری که امروز نظام واسطه‌گری در محصولات، بزرگ‌ترین مزاحم تولیدکننده، ‌بردار و کشاورز است.این نماینده مجلس در مورد راهکار حذف دلالان، گفت: راهکار، تقویت تعاونی‌ها و بخش خصوصی در کشور است و اگر تعاونی‌ها با حمایت دولت برای خرید محصول کشاورزان ورود کنند، می‌توان مشکل را حل کرد‌؛ یعنی دولت به جای تصدی‌گری‌ها، تسهیل‌گری کند و شرایط و وضعیت لازم را برای نقش‌آفرینی تعاونی‌ها و تشکل‌ها به‌عنوان واحد میانی ایجاد کند. اگر این کار را انجام دهد عملا یک واسطه منطقی بین مصرف‌کننده و تولیدکننده شکل می‌گیرد و مشکل برای همیشه حل خواهد شد.آزادی‌خواه در مورد این‌که چرا تاکنون این موضوع رخ نداده است، بیان داشت: متاسفانه تا‌کنون به تعاونی‌ها و نقش آنها اهمیت داده نشده است و اگر اتحادیه‌ها و تعاونی‌ها را در کشور فعال کردیم، صرفا در مقام حرف فعال شده و آن بهره‌برداری که باید از آنها می‌شد، تا‌کنون انجام نشده است.وی ادامه داد: اگر نقش تعاونی‌ها در بخش کشاورزی فعال شود، کشاورزان نیازی به هیچ نوع تسهیلات مالی ندارند‌؛ یعنی اگر محصول کشاورز توسط تعاونی‌ها، اتحادیه‌ها و بازارچه‌های فصلی خریداری شود و دولت زمینه آن را ایجاد کند، کشاورزبه هیچ‌چیزدیگری نیاز ندارد؛ البته دولت می‌تواند تسهیلات را از طریق بانک‌های عامل به تعاونی‌ها و اتحادیه بدهد تا آنها تقویت شوند و بتوانند محصولات کشاورزی را خریداری کنند. عضو هیات‌رئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: باید زنجیره تعاونی‌ها ایجاد شود که این زنجیره‌ها را داریم و شکل هم گرفته ولی استفاده نمی‌کنیم. آزادی‌خواه با بیان این‌که اگر معیشت کشاورز تقویت شود و اقتصاد کشاورزی رونق بگیرد، می‌توانیم از طریق صادرات ارزآوری خوبی داشته باشیم، گفت: صادرات محصولات کشاورزی یکی از ظرفیت‌های اقتصاد ایران است که می‌تواند جایگزین نفت شود.
   
تقویت معیشت کشاورزان
علی قنبری، مدیرعامل اسبق شرکت بازرگانی دولتی ایران نیز در مورد نقش دلال‌ها و چرایی این موضوع در بخش کشاورزی به خبرنگار جام‌جم گفت: این موضوع در جامعه ما واقعیت دارد، زیرا کشاورزان حمایت نمی‌شوند و پشتوانه محکم مالی و منابع ندارند‌؛ همچنین تسهیلاتی هم به آن صورت در اختیار کشاورز قرار نمی‌گیرد، به همین دلیل دلالان که پول دارند وارد بازار می‌شوند و محصول کشاورز را به قیمت بسیار پایین خریداری می‌کنند و با قیمت‌های بالاتر می‌فروشند.  وی در مورد راهکار بهبود معیشت کشاورزان و حذف نقش دلالان، اظهار داشت: نخست این‌که کشاورزان به تشکل‌های حمایتی دسترسی پیدا کنند و دولت هم کمک کند و تسهیلات ارزان قیمت در اختیار کشاورز قرار دهد تا کشاورزان مجبور نشوند محصولات خودشان را با قیمت پایین به دلال‌ها بفروشند. قنبری با اشاره به معیشت کشاورزان، تاکید کرد: بنابراین در حوزه اجرا باید تشکل‌هایی در کشور ایجاد شود تا از کشاورزان از نظر مالی حمایت و نیازهای آنها را برآورده و تأمین کند تا کشاورز محصول خود را به دلال‌ها نفروشد.کشاورزی نقش مهمی در امنیت غذایی کشور دارد، با این حال در این میان نقش واسطه‌ها پررنگ شده است به طوری که قیمت محصولات از مزرعه تا بازار (دست مصرف‌کننده) چند برابر می‌شود و کشاورز هیچ سهمی در این افزایش قیمت‌ها ندارد. بخشی از این مشکل همان‌طور که اشاره شد به معیشت کشاورزان برمی‌گردد، زیرا کشاورز و بهره‌بردار هزینه‌های بالایی برای تولید پرداخت می‌کند اما بخشی هم به شبکه توزیع مربوط می‌شود‌؛ زیرا تعدد شبکه توزیع و دلالان سبب شده محصول از دست ده‌ها دلال عبور کند و بعد به دست مصرف‌کننده برسد.



منبع خبر: جام جم آنلاین

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا