آخرین اخبار

رژیم صهیونیستی و آمریکا؛ بزرگترین بازند‌ه‌های آتش‌بس در غزه + صوت


جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل غرب آسیا

توافق آتش‌بس در غزه میان رژیم صهیونیستی و حماس در روزهای پایانی هفته گذشته، پس از ماه‌ها میانجی‌گری سه کشور قطر، مصر و ایالات متحده اعلام شد. این توافق به عنوان فرصتی برای پایان دادن به جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی پس از 15 ماه جنگ در غزه، آزادی اسرای فلسطینی و اسرائیلی، عقب‌نشینی اشغالگران صهیونیست از غزه و آغاز خدمات و کمک‌های بشردوستانه به مردم غزه محسوب می‌شود که از روز گذشته به طور رسمی با اجرای مرحله اول و تبادل بخشی از اسرا بین طرفین آغاز شد

در این راستا جعفر قنادباشی، کارشناس مسائل غرب آسیا، در گفت‌وگو با ایکنا درباره ابعاد آتش‌بس در غزه گفت: این توافقی است که رژیم صهیونیستی ناگزیر به پذیرش آن شد یعنی در واقع این رژیم با پذیرش این آتش‌بس شکست را پذیرفت؛ این همان چیزی است که مقامات اسرائیلی و روزنامه‌های صهیونیستی دقیقاً به آن اعتراف کردند و گفتند که پذیرش آتش‌بس به معنای شکست است و رژیم صهیونیستی در جنگ با غزه به خواسته‌هایش نرسیده‌ است. 

وی ادامه داد: در توافق آتش‌بس، صرفاً رژیم صهیونیستی شکست نخورده بلکه آمریکایی‌ها هم نیز شکست خورده‌اند؛ چراکه حتی با ارسال کمک‌ها و خطرناک‌ترین سلاح‌ها و محموله‌های نظامی نتوانستند حماس را شکست دهند. آنتونی بلینکن روز سه‌شنبه گذشته به طور علنی و رسمی در برابر خبرنگاران به این موضوع اذعان کرد و به صراحت گفت که از طریق نظامی نمی‌توانند حماس را شکست دهند. براساس آمارها، ارزش کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در جریان جنگ حدوداً 26 میلیارد دلار بود که نه‌تنها نتیجه‌ای جز خرابی در پی نداشت بلکه با تشدید نسل‌کشی در غزه به وجهه ایالات متحده هم خدشه وارد شد. 

شکست اسرائیل در عرصه بین‌الملل

کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: رژیم صهیونیستی تنها در عرصه نظامی شکست نخورده بلکه در عرصه جهانی به منفورترین رژیم دنیا تبدیل شده است و از سوی دیگر سران رژیم صهیونیستی به عنوان کسانی‌که نسل‌کشی و کودک‌کشی را رقم زده‌اند تحت تعقیب قضایی و بین‌المللی قرار دارند و این موضوع حائز اهمیت است. 

قنادباشی درباره تغییر معادلات در منطقه پس از توافق آتش‌بس در غزه گفت: پایان جنگ به معنای پیروزی مقاومت است. رژیم صهیونیستی و متحدانش سعی کردند تصویر شکست‌خورده‌ای را از مقاومت به ویژه پس از شهادت سیدحسن نصرالله و فروپاشی نظام بشار اسد به نمایش بگذارند اما با توافق آتش‌‌بس شرایط واقعی منطقه و شکست‌پذیری و ناتوانی رژیم صهیونیستی به نمایش گذاشته شد. پیش از توافق آتش‌بس بسیاری فکر می‌کردند اسرائیل از نظر نظامی دست برتر را دارد ولی با پذیرش آن، ضعف نظامی رژیم صهیونیستی اثبات شد.

آغاز شکوفایی مقاومت پس از توافق آتش‌بس

وی با تأکید بر اینکه پس از آتش‌بس در منطقه شاهد رشد و شکوفایی مقاومت خواهیم بود، تصریح کرد: آتش‌بس، اسرائیل را به سمت فروپاشی پیش خواهد برد و از اکنون نشانه‌های فروپاشی آشکار شده‌ است؛ به عنوان مثال استعفای بن‌گویر، وزیر تندرو امنیت داخلی اسرائیل را شاهد بودیم که به احتمال زیاد به استعفاهای بیشتر در کابینه رژیم صهیونیستی می انجامد و حتی گمانه‌زنی‌ها از سقوط کابینه نتانیاهو حکایت می‌کنند. 

قنادباشی اظهار کرد: اگر هم کابینه نتانیاهو سقوط نکند، اسرائیل بعد از پذیرش آتش‌بس بسیار ناتوان خواهد بود؛ چراکه با ارتشی شکست‌خورده و ناراضی روبه‌رو است. از سوی دیگر اسرائیل از وضعیت اقتصادی نامطلوبی برخوردار است و از لحاظ بین‌المللی و از نگاه سایر ملت‌ها منفور شده است. بر همین اساس در منطقه شاهد بالندگی دوباره مقاومت خواهیم بود و حتی جذابیت مقاومت از این پس افزایش می‌یابد و ملت‌های زیادی به آن می‌پیوندند. 

ایران؛ محور اصلی حرکت‌های مقاومت

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ایران محور اصلی و الهام‌بخش تحرکات حماس، انصارالله یمن، حشدالشعبی عراق، حزب‌الله لبنان و فعالان و مبارزان در سوریه است و این گروه‌ها این موضوع را تصدیق کرده‌اند، گفت: پیروزی هریک از این گروه‌ها به معنای پیروزی ایران تفسیر می‌شود؛ همانطورکه شاهد بودیم سخنگوی حماس پس از توافق آتش‌بس اعلام کرد «این پیروزی حاصل تلاش‌های ایران است». 

وی با بیان اینکه برای تعیین پیروزی نباید به یک معیار بسنده کرد، افزود: خواسته جمهوری اسلامی ایران این بود که حماس به خواسته‌هایش برسد. به عبارتی برنامه راهبردی ایران این بود که اسرائیل تضعیف شده و به خواسته‌های خود نرسد و همین اتفاق نیز افتاد. برنامه راهبردی ایران از ابتدای انقلاب، حذف و محو رژیم صهیونیستی از صحنه منطقه بوده و هست.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه رژیم صهیونیستی در این جنگ یک گام بزرگ به سمت نابودی برداشت، تصریح کرد: در اردیبهشت‌ماه امسال، 143 کشور جهان به عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل رأی دادند و این به معنای یک گام رو به جلوی جهانی به سمت محور مقاومت است و نماینده اسرائیل در سازمان ملل نیز در واکنش به این اقدام، منشور سازمان ملل را مقابل انظار عمومی در کاغذخردکن انداخت و با این اقدام منزوی شدن رژیم صهیونیستی را به اثبات رساند.

قنادباشی در پایان تأکید کرد: ما نباید سهم خود را بیش از دیگر اعضای جبهه مقاومت بدانیم اگر چه سهم بیشتری در الهام‌بخشی و حمایت از محور مقاومت داشتیم. از سوی دیگر نباید به دنبال سهم‌خواهی بود بلکه باید بررسی شود اهداف چه بوده‌اند و چه میزان از آنها محقق شده‌اند. اهداف جمهوری اسلامی گاهی به دست خود و گاهی به دست دوستان خود محقق می‌شود. نمی‌گوییم این دوستان نیروهای نیابتی ما هستند بلکه اهدافی را محقق می‌کنند که ما هم در محور مقاومت به دنبال تحقق‌ آنها هستیم.

گفت‌وگو از سمیرا انصاری 

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا