آخرین اخبار

ساخت نخستین نیروگاه زباله سوز از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید آغاز می‌شود



به گزارش برنا، آیین مبادله موافقنامه تبدیل پسماند شهری به انرژی الکتریکی میان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) و شهرداری اصفهان برگزار و توافق‌نامه آن توسط محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا و علی قاسم زاده، شهردار اصفهان امضا و مبادله شد.

ابراز امیدواری نسبت  به اجرای قرارداد ساخت نیروگاه زباله سوز اصفهان تا پیش از پایان سال

محسن طرزطلب، رییس سازمان ساتبا در این آیین اظهار کرد: برای ساخت این نیروگاه، که حدود ۶۰ درصد اعتبار به صورت ارزی تأمین می‌شود، به حدود ۴ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری نیاز است و این اعتبار می‌تواند از محل اعتبارات ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و تسهیلات پرداختی صندوق توسعه ملی تأمین شود.

وی با تأکید بر لزوم انتخاب سرمایه‌گذار توانمند برای این پروژه افزود: مهم است که سرمایه‌گذار برنده مناقصه، از اعتبارات بانکی مناسبی برخوردار باشد تا بتواند فرآیند دریافت تسهیلات را پس از برنده شدن به سرعت طی کند و این موضوع برای جلوگیری از ایجاد وقفه در اجرای پروژه حیاتی است.

طرزطلب خاطرنشان کرد: هدف ساتبا این است که این پروژه تا پیش از پایان سال به نتیجه برسد و قرارداد آن منعقد شود؛ امیدواریم بتوانیم شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه در اوایل سال آینده باشیم.

معاون وزیر نیرو در پایان تأکید کرد: ساتبا هر کمکی که لازم باشد برای پیشبرد این پروژه انجام خواهد داد؛ امیدواریم این اقدام به همت مردم و مسئولان اصفهان با سرعت انجام شود و انتظار داریم این پروژه به الگویی موفق برای سایر کلان‌شهرهای کشور تبدیل شود.

برگزاری مناقصه ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در حوزه زیست توده

هلیاسادات حسینی، مدیرکل دفتر زیست‌توده ساتبا نیز در این آیین، نگاه ویژه‌ ساتبا و مدیریت ارشد آن در ساخت نیروگاه‌های زیست توده را توجه به سلامت شهروندان و حفاظت از محیط زیست و نه صرفا تولید انرژی دانست و تصریح کرد: هرچند احداث نیروگاه‌های زیست‌توده زمان‌بر است، اما این نگاه کلان سبب شده است حرکت ساتبا در این حوزه تسریع شود.

وی با اشاره به گزارش تکان دهنده شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مجلس افزود: طبق این گزارش، ۷۵ درصد پسماند شهری کشور دفع می‌شود که از این میزان، تنها ۷ درصد به‌صورت دفن بهداشتی و ۹۳ درصد باقی‌مانده به‌صورت غیربهداشتی دفع می‌شود؛ همچنین ظرفیت خطوط پردازش پسماند عادی تنها ۳۰ درصد از میزان تولید پسماند است، بنابراین این مدیریت نادرست پسماند سالانه حدود ۸۷ هزار میلیارد تومان خسارات زیست‌محیطی به کشور وارد می‌کند.

وی ادامه داد: این آمار نشان می‌دهد معضل پسماند می‌تواند به‌عنوان پاشنه آشیل کشور عمل کند؛ ساتبا با رویکردی فراتر از تکالیف تعیین‌شده در برنامه هفتم توسعه و قوانین بالادستی، تلاش کرده در این حوزه اقدامات عملی انجام دهد. از جمله این اقدامات، بروزرسانی قیمت‌های خرید تضمینی ماده ۶۱ اصلاح الگوی مصرف و تلاش برای برگزاری مناقصه ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید در حوزه زیست توده است.

مدیرکل دفتر زیست‌توده ساتبا با اشاره به همکاری این سازمان با شهرداری اصفهان تصریح کرد: برای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای برگزاری مناقصه ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، کارگروهی مشترک با حضور مدیران شهرداری اصفهان و مدیران ساتبا تشکیل و جلسات متعددی برای آن برگزار شده است؛ این کارگروه با آماده‌سازی اسناد موردنیاز، زیرساخت‌های لازم برای برگزاری مناقصه را فراهم کرده است.

حسینی، امضای این تفاهم‌نامه را گامی مهم در تکمیل چرخه حیات پسماند و مدیریت پسماند شهری در کشور عنوان و خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در کشور، قرارداد ساخت این نوع نیروگاه از محل ماده 12 قانون رفع موانع تولید در حوزه زیست توده در شهر اصفهان اجرایی می‌شود؛ اصفهان که به‌عنوان بهترین شهر کشور در مدیریت اصولی پسماند شناخته شده است، توانسته چرخه حیات پسماند خود را با رویکردی دوستدار محیط زیست به سرانجام برساند.

وی یادآور شد: این اقدام می‌تواند الگویی موفق برای سایر کلان‌شهرهای کشور باشد و گامی بزرگ در مسیر توسعه پایدار و حفظ محیط زیست به شمار رود.

تبدیل پسماند شهری به انرژی الکتریکی؛ نقطه آغاز همگرایی برای حل مسائل زیست‌محیطی کشور

علی قاسم‌زاده، شهردار اصفهان نیز در مراسم امضای موافقت نامه، این رویداد را نقطه عطفی برای آغاز رویکردی جدید در حل مسائل زیست‌محیطی و مدیریت پسماند کشور دانست و با تأکید بر اهمیت همگرایی میان دستگاه‌ها و نهادهای مختلف برای رفع چالش‌های زیست‌محیطی تصریح کرد: همه مسائل کشور در سطح کلان قابل حل است، به شرط آنکه به سمت هم‌افزایی و همکاری حرکت کنیم. خوشحالیم که وزارت نیرو این نگاه را در پیش گرفته و ظرفیت‌های لازم را برای حل مسائل و نگرانی‌های زیست‌محیطی دارد.

وی با اشاره به شرایط حساس زیست‌محیطی در کشور افزود: ما باید هرچه سریع‌تر خود را با شرایط روز جهانی تطبیق دهیم. اگر تعلل کنیم، ممکن است با بن‌بست‌های زیست‌محیطی و عوارض جبران‌ناپذیری مواجه شویم. از این رو، باید با شتاب بیشتر به حل این مشکلات بپردازیم.

قاسم زاده ابراز امیدواری کرد، قرارداد ساخت نیروگاه زباله‌سوز تا قبل از پایان سال جاری منعقد شود و معتقد است: با استفاده از سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و اهتمام دو نهاد رسمی، می‌توان این مدل مدیریت پسماند و تولید انرژی را عملیاتی کرد تا الگویی موفق برای سایر کلان‌شهرهای کشور و آغازگر حرکتی نوین در مدیریت اصولی پسماند و تولید انرژی از زباله باشد.

موافقنامه تبدیل پسماند شهری به انرژی الکتریکی میان سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) و شهرداری اصفهان توسط محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو و رییس سازمان ساتبا و قاسم زاده، شهردار اصفهان امضا و مبادله شد.

در پی مبادله این موافقنامه و پس از طی فرایند برگزاری مناقصه جذب سرمایه گذاران در ساتبا برای انتخاب سرمایه‌گذار نیروگاه زباله سوز در اصفهان، قرارداد احداث و بهره برداری از نیروگاه تبدیل پسماند به انرژی الکتریکی میان شهرداری و سرمایه گذار منعقد خواهد شد.  برق این نیروگاه با انعقاد قراردادی میان ساتبا و سرمایه­‌گذار به منظور انتفاع از برق تولیدی منعقد خواهد شد و هزینه امحای پسماند(Gate Fee)   از سوی شهرداری به منظور جبران بخشی از هزینه‌های امحاء پسماند شهری در قالب قرارداد احداث  به سرمایه گذار پرداخت خواهد شد.

بنا بر این گزارش نیروگاه زباله سوز اصفهان در دو قطعه زمین با مساحت مجموع حدود 40هزار متر مربع، احداث می‌شود؛ این نیروگاه، روزانه با مصرف حداقل 900 تن در روز و سالیانه بیش از 328 هزار تن پسماند جامد شهری اصفهان، 12 مگاوات (با توجه به تکنولوژی انتخابی و پس از کسر مصرف برق مورد نیاز نیروگاه)، برق، تولید و به شبکه سراسری تزریق خواهد کرد.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا