سایه سنگین دستفروشان بر سر صنف پوشاک کرج/ مردم مراقب خرید از پیج های اینستاگرامی باشند
اقتصاد آنلاین؛ گروه استان ها_ «مهدی سلطانی» در گفتگو با خبرنگار «اقتصاد آنلاین» با بیان اینکه ۵ هزار و ۵۰۰ واحد صنفی پوشاک تحت پوشش اتحادیه مرکز البرز فعالیت دارند، حضور دستفروشان در شهر را مهمترین مشکل این صنف عنوان کرده و گفت: با وجود اینکه سالهاست از این مشکل صحبت می کنیم با تمام ارگانها و نهادهای ذیربط از جمله شورای شهر و دادستانی مکاتبه کردیم و حتی با معاونت پیشگیری قوه قضاییه صحبت کردیم اما هنوز کسی پاسخگو نیست.
رئیس اتحادیه پوشاک کرج افزود: واحدهای صنفی مالیات می دهند، عوارض شهرداری پرداخت می کنند اما می بینیم که دستفروشان به راحتی در خیابان بساط پهن کرده و فروش دارند. حضور دستفروشان نه تنها مشکل ما بلکه یک معضل فرهنگی اجتماعی نیز هست که باید به آن رسیدگی شود.
سلطانی در پاسخ به این پرسش که برخی از فروشندهها نیز به دستفروشی روی آورده و جلوی واحد صنفی شان بساط می کنند بیان کرد: این موضوع درست است که برخی اقدام به این کار می کنند اما شاید این تعداد به ۱۰ درصد برسد که آن هم دلیل دارد. زمانی که دستفروش کنار مغازه شخص، همان جنس را زیر قیمت می فروشد، طبیعی است که فروشنده زودتر جلوی مغازه خودش بساط کند.
وی اضافه کرد: در رابطه با این مسئله به یکی از اعضای شورای شهرکرج گفتم شما ابتدا دستفروشان را جمع آوری کنید و بعد واحد صنفی متخلف را به اتحادیه گزارش دهید تا آن واحد پلمب شود.
محدوده دستفروشان انحصاری است
سلطانی با تاکید بر اینکه بسیاری از خیابان های مهم کرج از جمله خیابان شهید بهشتی در انحصار برخی افراد است گفت: امکان ندارد غیر از افرادی که آن مناطق انحصاری دست شان است، کسی بتواند ۲۰ سانت از محدوده خیابان بهشتی را بساط کند اگر غیر از این باشد من حاضرم استعفا بدهم. جالب اینجاست که این افراد دستفروش نیستند بساط گسترند. دستفروش کسی است که جنسی را در دستش می گیرد در سطح شهر بچرخد تا آن جنس را بفروشد. اما سرمایه بساط گستر به اندازه دو یا سه مغازه است.
رئیس اتحادیه پوشاک کرج اضافه کرد: در حال حاضر واحدهای تجاری زیادی در کرج خالی هستند چرا که اگر کسی بخواهد کسب و کار راه اندازی کند باید هزینه اجاره، مالیات و عوارض دهد پس طبیعی است که از ساعت ۶ غروب تا ۱۲ شب بساط کند و هیچ نهادی هم کاری به آنها ندارد.
نظارت بر دستفروشان بازارروزها و فروشگاههای مجازی وظیفه اتحادیه نیست
وی در پاسخ به اینکه آیا نظارتی بر دست فروش هایی که در بازار روزها دایر هستند وجود دارد یا خیر گفت: خیر روی آنها هم نمی توانیم نظارت کنیم چرا که جواز کسب ندارند همین نیز برای ما معضل شده چرا که بارها شده شهروندان از این افراد خرید کردند اما جنس کیفیت پایینی داشته یا گران بوده به همین دلیل به اتحادیه شکایت کرده اند اما نتوانستیم برای آنها کاری کنیم.
این مسئول صنفی گفت: در اتحادیه کمیسیون شکایات داریم که تعدادی از کسبه به صورت افتخاری در آن حضور دارند و به شکایات رسیدگی می کنند و اگر مشکلی برای شهروندانی که از کسبه و واحدهای صنفی دارای جواز خرید می کنند بوجود بیاید بلافاصله به این موارد رسیدگی کرده و نمی گذارند کار به جایی برسد که حق مصرف کننده و یا فروشنده ضایع شود.
سلطانی درباره نظارت بر فعالیت فروشگاههای اینترنتی گفت: در سال های اخیر تعداد فروشگاههای آنلاین به ویژه در اینستاگرام زیاد شده است و افراد بدون هیچ مالیات و عوارضی در حال فعالیت هستند هیچ نهادی هم نیست که این افراد را شناسایی کند. تعداد شهروندانی که با اتحادیه تماس می گیرند و از این پیجها شکایت دارند و میگویند پول گرفته و خط ما را مسدود کرده یا جنس بی کیفیت ارسال کرده کم نیست.
رئیس اتحادیه پوشاک کرج تاکید کرد: اتحادیه پوشاک هیچ نظارتی بر این افراد و این نوع فروشگاه ها ندارد و در حیطه وظایف ما نیست. پلیس فتا معمولا مسئول رسیدگی به این نوع شکایات است. مگر پیج هایی که مغازه دار هستند واحد صنفی شناخته شده هستند.
او ادامه داد: امروزه کسی که بی قانونی می کند راحت تر در حال کسب و کار است.
وی مالیات را از دیگر مشکلات این صنف عنوان کرده و گفت: تمام واحدهای صنفی با اجاره های سنگین، عوارض شهرداری و مالیات روبرو هستند و الان هم که قطعی برق دوباره روی شرایط بازار تاثیر خواهد گذاشت. در مجموع می توان گفت بازار صنف پوشاک کساد و اوضاع اقتصادی تمام بساط گستران بهتر از کسبه است.
رئیس اتحادیه پوشاک گفت: در کل این روزها کسی که بی قانونی می کند راحت تر در حال کسب و کار است تا کسی که عوارض و مالیات می دهد و جواز کسب می گیرد.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید