سبز پوشی تابلوی معاملاتی بورس ادامه دار است ؟
دومین روز متوالی سبزپوشی بازار، پس از آغاز نهچندان امیدوارکننده شاخصهای اصلی بازار در دو روز ابتدایی هفته کلید خورد. روز سه شنبه دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع ۱.۱۸درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی در سطح ۲میلیون و ۴۸۹هزار واحدی ایستاد. رشد ۲۸هزار و ۹۵۱واحدی شاخص کل در حالی محقق شد که نماگر هموزن با صعود ۱.۱۹درصدی روبهرو شد و درنهایت در سطح ۷۹۶هزار و ۱۱۴واحدی قرار گرفت.
آرایش هماهنگ شاخصها
در این بین شاخص کل فرابورس که معیار مناسبی برای بررسی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۹۶درصد سبزپوش شد و در نهایت در سطح ۲۴هزار و ۱۷۸واحدی کار خود را به اتمام رساند. ارزش معاملات خرد بازار سرمایه که شامل سهام و حق تقدم بازار میشود، روز سهشنبه با رشد ۵۹درصدی نسبت به روز دوشنبه روبهرو شد و مقدار ۱۰هزار و ۳۵۷میلیارد تومانی را ثبت کرد. بهعلاوه، ۱۲۲میلیارد تومان پول حقیقی به گردونه معاملات بازار وارد شد.
با عقبنشینی نماگرهای اصلی در دو روز ابتدایی هفته انتظار میرفت روند اصلاحی بازار از روز شنبه آغاز شود. با این وجود پس از صحبتهای امیدبخش وزیر امور اقتصادی و دارایی پیرامون ادامهدار بودن حمایتها از بورس، بازار مجددا قوت گرفت.
روز سهشنبه نیز مانند روز دوشنبه شاخصها در روندی هماهنگ سبزپوش بودند. با بهبود متغیرهای تاثیرگذار بر بازار، به نظر میرسد مانعی بر سر راه رشد ادامهدار بورس وجود نخواهد داشت. البته باید منتظر ماند و دید در روزهای آینده بازار چه رفتاری نسبت به سطوح قیمتی پیش رو از خود نشان خواهد داد.
بازار از نگاه کارشناسان
حسین مریدسادات، کارشناس بازار سرمایه، در خصوص وضعیت بازار روز گذشته اظهار کرد: سرمایهگذاران در نخستین روز هفته با بازار پرعرضهای مواجه بودند، به طوری که روز یکشنبه با از دست رفتن محدوده ۲میلیون و ۴۰۰هزار واحدی، احتمال آغاز اصلاح قیمتی شاخص کل بورس تهران افزایش یافته بود.با این وجود صحبتها و حمایتهای وزیر امور اقتصادی و دارایی در نشست تلویزیونی از بازار سرمایه، تاثیر خود را در بازار روز دوشنبه گذاشت. روز گذشته نیز شاخص کل بورس تهران در سایه حمایت متولیان افزایش ارتفاع ۱.۱۸درصدی را ثبت کرد. باید اظهار کرد سبزپوشی تابلوی معاملاتی بازار نتیجه مدیریت صحیح بازار سرمایه است.
این کارشناس بازار ادامه داد: جاماندگی ارزش دلاری بازار با توجه به رشد دلار بازار آزاد و تورم همچنان پابرجاست. از طرفی دلار نیما به عنوان یکی از متغیرهای تاثیرگذار بر بازار روز گذشته با افزایش ارتفاع قیمتی که تجربه کرد به سطح ۵۲هزار و ۵۰۰تومان رسید و احتمال افزایش بیشتر آن وجود دارد. رشد ادامهدار نرخ نیما میتواند موتور محرکه رشد بازار را قوت ببخشد. همچنین با کاهش ریسکهای سیستماتیک و خروج بازارها از تلاطم و بلاتکلیفی، نقدینگی تمایل بیشتری برای ورود به بازارهای پرریسک پیدا کرده است. بنابراین با بهبود متغیرهای تاثیرگذار، صعود ادامهدار بازار همراه با افزایش ارزش معاملات به وقوع خواهد پیوست.
این کارشناس بازار در ادامه افزود: به نظر میرسد این روزها صنایع بورسی در وضعیت پایدارتری به فعالیت ادامه میدهند. عملکرد صنایع با توجه به صورتهای مالیای که منتشر کردند، نشان از بهبود وضعیت و تولیدات آنها دارد. امید میرود بازار در ادامه مسیر، سقف و کفهای موثری را تشکیل دهد تا صعود روزهای گذشته با افتهای سهمگین همسو نشود.
مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه، در توصیف وضعیت روز گذشته بازار اظهار کرد: ردپای سبزپوشی دو روز گذشته بازار را میتوان از صحبتهای وزیر امور اقتصادی و دارایی جستوجو کرد. شب دومین روز هفته عبدالناصر همتی در برنامهای تلویزیونی، عوامل مثبت و تاثیرگذار در بورس را برشمرد. از صحبتهای وزیر اقتصاد میتوان استنباط کرد او به عنوان بالاترین مقام اجرایی اقتصادی کشور از مشکلات بازار سرمایه بهخوبی آگاهی دارد و نسبت به بهبود شرایط اقتصادی به دنبال راهکارهای متفاوت و موثری است. این اظهارنظرها درکنار اقدامات عملی در جهت بهبود وضعیت بازار، مانند کاهش نرخ بهره بانکی و افزایش دلار نیما، اتفاق افتاده است. بنابراین عواملی را که موجب بهبود شرایط بازار شده، میتوان عوامل بنیادی دانست که میتوانند سمتوسوی بازار را مثبت کنند.
این کارشناس بازار پیرامون وضعیت صنایع ادامه داد: وضعیت صنایع را نمیتوان به دلایلی مانند ناترازیهای گوناگون چندان مثبت ارزیابی کرد. با کاهش ارزش پول ملی در برابر پولهای خارجی، قیمت اسمی داراییها افزایش پیدا میکند. از این رو بازار سرمایه به دلیل جاماندگی که از سایر بازارها داشته، در مقطع فعلی به دنبال جبران این جاماندگی است.
این کارشناس بازار در خصوص راهاندازی سامانه توافقی گفت: سامانه توافقی سیگنالی به دلار نیما صادر میکند. در شرایطی که نرخهای بالاتری از نرخ نیما در سامانه توافقی به عنوان دلار مبادلهای مورد معامله قرار بگیرد، میتوان به این نتیجه رسید که بازار آمادگی پذیرش نرخهای بالاتر از نرخهای فعلی را خواهد داشت و دلار نیما میتواند روند صعودی خود را در روزهای آینده نیز دنبال کند. از طرفی وزیر اقتصاد بارها به نزدیک کردن نرخهای مختلف ارز و در نهایت تکنرخی کردن آن تاکید کرده بودند. درواقع در اقتصاد نباید چند قیمت برای یک کالای مشخص وجود داشته باشد. از نکات مهمی که میتوان از صحبتهای وزیر اقتصاد استنباط کرد، این بود که وزیر اقتصاد گویا بهدرستی نسبت به این موضوع آگاهی پیدا کرده که بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی به دلیل مدیریت ناصحیح منابع است و به دنبال مدیریت صحیح منابع خواهد بود. پیشبینی میشود با توجه به تاریخچه نهچندان مطلوب از روزهای پایانی هفته، روز چهارشنبه از روند صعودی بازار مقداری کاسته شود و بازار متعادلتری مورد معامله قرار بگیرد.
منبع :
دنیای اقتصاد
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید