سناریوهای پیش روی سوریه در دوره پسااسد
حسن هانیزاده، کارشناس مسائل منطقه، در گفتوگو با ایکنا، درباره بحران سوریه و نقش بازیگرانی چون ترکیه و رژیم صهیونیستی در این تحولات، گفت: اتفاقات اخیر سوریه و تهاجم ناگهانی گروهک تروریستی هیئت تحریرالشام به رهبری ابومحمد الجولانی در چارچوب یک طرح مشترک آمریکایی ـ صهیونیستی و ترکی قابل تجزیه و تحلیل است.
وی افزود: با توجه به حوادث اخیر غزه و جنوب لبنان و ناکامی رژیم صهیونیستی در تغییر معادلات جنگ غزه و جنوب لبنان و پذیرش قهری آتشبس از سوی بنیامین نتانیاهو، فاز ناامنیهای سوریه و سرنگونی دولت علوی بشار اسد کلید زده شد.
بیشتر بخوانید:
هانیزاده به تهاجم هیئت تحریرالشام به شهرهای حلب، حما، حمص، درعا و سویدا اشاره و اظهار کرد: این حملات با پشتیبانی مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی و ترکیه صورت گرفت و این اقدامات در نهایت به سقوط دولت بشار اسد انجامید.
سناریوی دولت خودخوانده در سوریه
این کارشناس مسائل منطقه تصریح کرد: به موجب طرحی که وجود دارد و سناریوی تعریف شده، قرار است گروهکهای تروریستی با سقوط دولت بشار اسد یک دولت خودخوانده در دمشق ایجاد کنند و کمربند امنیتی از ارتفاعات اشغالی جولان تا درعا در جنوب سوریه شکل دهند.
هانیزاده تصریح کرد: مشابه سناریویی که برای دولت اشرف غنی در افغانستان رخ داد و طی آن طالبان در مدت کوتاهی توانست بر اوضاع مسلط شود و دولت اشرف غنی را سرنگون کند همین سناریو هم در خصوص دولت بشار اسد عملیاتی شد.
این کارشناس مسائل منطقه درباره نقش وضعت نامناسب داخلی، عدم اصلاحات اقتصادی و سیاسی سوریه در سقوط دولت بشار اسد، گفت: در طول 24 سال حاکمیت بشار اسد، سیستم داخلی و اداری سوریه تغییر کرد. متأسفانه اشتباهاتی که صورت گرفت این بود که در طول حاکمیت بشار اسد از سال 2000 میلادی تاکنون و پس از مرگ مرحوم حافظ اسد، بسیاری از ژنرالهای وفادار به رئیسجمهور سابق سوریه از بدنه ارتش خارج شدند و گروههای دیگری از سایر طوایف غیر از طایفه علوی به عنوان افسران ارشد وارد بدنه ارتش سوریه شدند. همین مسئله باعث شد ارتش سوریه نتواند به لحاظ اطلاعاتی، شرایط را رصد کند و به نوعی غفلت اطلاعاتی منجر به پیشروی گروهکهای تروریستی شد.
فشارهای بینالمللی بر سوریه
وی بیان کرد: همچنین فشارهای بینالمللی برای گشایش دروازههای سیاسی و دادن آزادیها از سوی غرب به بشار اسد، زیاد بود و همین مسئله و گرایش به سمت گسترش حوزههای مدیریتی در سوریه موجب شد که عوامل وابسته به رژیم صهیونیستی و آمریکا در بدنه دولت سوریه نفوذ پیدا کند.
این کارشناس مسائل منطقه درباره نقش دیپلماسی و سیاست خارجی ایران در بحران سوریه و پیام سفرهای اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به دمشق، آنکار، بغداد و دوحه در بحبوحه این تنش، اظهار کرد: ایران هم به لحاظ سیاسی و هم لجستیکی تمام امکانات خود را به کار گرفت. سفرهای آقای عباس عراقچی، وزیر امور خارجه به سوریه، عراق و ترکیه برای ارسال پیام همبستگی دولت و ملت ایران به مردم سوریه بود.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید