سند راهبردی و راهبری علوم و فناوری و اقتصاد دانشبنیان دریا تدوین شود
به گزارش ایکنا، به نقل از مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی، نشست رؤسای دانشگاههای استان هرمزگان با حضور حجتالاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان برگزار شد.
حجتالاسلام و المسلمین خسروپناه در این نشست با اشاره به موضوع حکمرانی اظهار کرد: حکمرانی اسلامی اخلاص و همت والا داشتن است، کسی که مدیر میشود باید اخلاص و همت والا داشته باشد هر جا در حوزههای مختلف پزشکی و علمی پیشرفت کردیم به خاطر اخلاص بوده است.
وی شرط دوم حکمرانی را نگاه جامعنگر داشتن در کنار حل مسئله دانست و افزود: با درد دل کردن مشکلات حل نمیشود، مسائل را باید با نگاه جامعنگر حل کرد. مسائل مالی نقش مهمی دارد اگر تدبیر داشته باشیم اعتبار آن نیز تأمین میشود و در حل مسائل تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی و… موضوع باید مدّنظر باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر تدوین برنامه جامع علم و فناوری استان هرمزگان عنوان کرد: باید مسائل اولویتبندی شود. یکی از این مسائل مهم موضوع علوم و فناوری اقتصاد دریاپایه است که با همت استانداری در این زمینه اقداماتی صورت خواهد گرفت و سند راهبردی و راهبری علوم و فناوری و اقتصاد دانشبنیان دریا باید تدوین شود.
وی با اشاره به مسائل نخبگان بیان کرد: موضوع نخبگان مهمترین مسئله است، اشتغال در این زمینه یکی از دغدغههاست، یکی از راهحلها این است که نخبگان عضو هیئت علمی آموزشی و پژوهشی شوند، در این زمینه پیگیریهای لازم در حال انجام است، جذب هیئت علمی شناور نیز در دستور کار است که از سوی وزارت بهداشت دنبال خواهد شد. مسائل نخبگان در استان باید حل شود.
حجتالاسلام خسروپناه با اشاره به آسیبهای اجتماعی گفت: برای مسئله اعتیاد باید راهحل اندیشیده شود، مهارت خود درماتی در اعتیاد میتواند مدّنظر باشد، مسئله هویت و خانواده امروز یک معضل جهانی است، برای حل بسیاری از مسائل اجتماعی؛ طرح ولایت، راهیان نور و راهیان پیشرفت به عنوان فناوریهای نرم هویتساز باید مدنظر باشد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر ارکان حکمرانی اضافه کرد: حکمرانی چهار رکن سیاستگذاری، تنظیمگری، راهبری و هدایتگری و تصدّیگری دارد اگر در مسائل به این چهار رکن توجه کنیم موفق خواهیم بود. مهارت نرم باید در جوانان تقویت شود مهارت نه گفتن و تفکر خلاق اهمیت ویژه دارد.
وی افزود: مطرح کردن صرف مشکلات کافی نیست و حل موضوعات استانی نیاز به پیگیری مسئولان تا حصول نتیجه دارد و بسیاری از آنها با پیگیری آنها و ارائه پیشنهادهای مناسب قابل رفع خواهد بود.
حجتالاسلام خسروپناه با اشاره به مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی، و همچنین دغدغه درست مسئولان وزارت بهداشت برای تمهید زیرساختهای لازم گفت: بخشی از مصوبه برای تأمین پزشک برای مناطق محروم است، استان هرمزگان میتواند با برنامهریزی از این مصوبه به نفع خود استفاده کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین بر کارکرد هیئت اندیشهورز در استان هرمزگان تأکید کرد و گفت: باید مسائل اولویتدار این استان از طریق این هیئت دنبال شود.
دانشگاههای علوم پزشکی و وزارت علوم باید در جهت تحقق شعار امسال مقام معظم رهبری در کنار هم باشند
فرشیدی، معاون بهداشت وزیر بهداشت نیز در این نشست بیان کرد: دانشگاههای علوم پزشکی و دانشگاه های وزارت علوم باید در کنار هم در برای توسعه استان و تحقق شعار امسال مقام معظم رهبری با عنوان جهش تولید با مشارکت مردم، تلاش کنند.
فرشیدی با اشاره به وجود مناطق آزاد و امکان حضور اساتید برجسته بینالمللی در حوزه پزشکی، راهاندازی دانشگاه جامع بینالملل در قشم با مجوز سازمان سنجش را ضروری و این اقدام ارزشمند در تربیت دانشجوی پزشکی را گام مهمی در جلوگیری خروج ارز از کشور دانست.
غلامعلی جاودان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این نشست گفت: توسعه آموزش پزشکی در استان با تأسیس دانشکده علوم پزشکی شرق و غرب رو به پیشرفت است؛ با تاسیس دانشکده علوم پزشکی شرق به محوریت میناب، ۵ شهرستان شرقی استان و با تاسیس دانشکده علوم پزشکی غرب به محوریت بندرلنگه، ۳ شهرستان غربی استان تحت پوشش خدمات بهداشتی و درمانی قرار میگیرند.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب گفت: تربیت مدیران متعهد و متخصص در شهرستانهای استان موضوع مهمی است که باید راهکارهای موردنیاز در این زمینه احصاء شود.
فرهادی، رئیس دانشگاه پیام نور استان هرمزگان در این نشست با بیان جمعیت ۱۲ هزار نفری دانشجویان و ۴۰۰ نفری کارکنان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه تصریح کرد: دانشگاه پیام نور استان در اکثر شهرستانهای استان حضور دارد و در جزیره ابوموسی تنها دانشگاه مستقر، پیام نور است و به مناسبت روز ملی خلیج فارس، اختتامیه جشنواره علمی اختراعات را در ابوموسی برگزار میکنیم.
حسنی آزاد، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در این نشست با اشاره به ضرورت مسکن اعضای هیئت علمی، اظهار کرد: اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با چالش مسکن مواجه هستند و مسکن مناسب بر ماندگاری اساتید متخصص و فوق تخصص و اعضای هیئت علمی و ارائه خدمات درمانی و بهداشتی در استان تأثیر به سزایی دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش در این نشست با اشاره به وجود ۲۳ منطقه آموزشی تحت پوشش در استان هرمزگان اظهار کرد: جمعیت دانش آموزی استان ۴۳۰ هزار نفر است و در جهت توسعه آموزش فنی و مهارتی، ۲۹ هنرستان تخصصی در جوار صنایع استان مستقر کردهایم.
موضوعات مختلفی از جمله اهمیت جذب دانشجوی بومی بر اساس سهمیهبندی مناطق در کنکور رشتههای علوم پزشکی، توریسم درمانی(گردشگری سلامت) و راهاندازی بخش VIP در بیمارستان قشم و همچنین جلب مشارکت و همکاری دانشگاهها و بیمارستانهای کشورهای حاشیه خلیج فارس در این نشست مطرح شد.
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید