سهضلعی رهبری، مردم و اسلام؛ ضامن بقا و تداوم انقلاب + صوت
پیروزی انقلاب اسلامی ایران در ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ یک دگرگونی بسیار بزرگ سیاسی و اجتماعی در تاریخ کشور بود که با مشارکت طیفهای مختلف مردم در واکنش به بیعدالتیهای اجتماعی، افزایش نارضایتیها، اختلافات طبقاتی، خفقان فضای سیاسی، دیکتاتوری رژیم پهلوی در اداره کشور و وابستگی بیحد و حصر به آمریکا و غرب، در راستای سرنگونی نظام ۲۵۰۰ ساله پهلوی به رهبری امام خمینی (ره) رخ داد.
ملت همیشه در صحنه ایران، چهل و ششمین سال است که با تمام مشکلات و سختیها پای حفظ نظام، ارزشها و آرمانهای انقلاب، ایستادهاند و همواره ایام دهه فجر و سالروز پیروزی انقلاب اسلامی را جشن میگیرند.
در این راستا حجتالاسلام والمسلمین احمد سالک، عضو جامعه روحانیت مبارز گفتوگو کردیم که در ادامه میخوانیم:
بیشتر بخوانید:
ایکنا ـ شبکههای معاند و ضد انقلاب تلاش میکنند تا با سوء استفاده از شرایط اقتصادی موجود، تصویری سفید و رؤیایی از رژیم پهلوی ارائه دهند و حتی دست به تطهیر چهره پهلوی میزنند. درباره وضعیت ایران در آن دوره، جایگاه کشور در نظام جهانی و نوع رابطه حکومت با مردم بفرمایید.
پیش از پیروزی انقلاب اسلامی به دلایل متعددی حرکت بزرگ انقلاب اسلامی با محوریت امام خمینی (ره) 15 سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و 22 بهمن 57 آغاز شد. یعنی اگر مبدأ حرکت را سال 1340 و پس از ارتحال آیتالله بروجردی (رضوانالله) در نظر بگیریم، سخنرانی امام راحل در 15 خرداد 42، آغاز این حرکت است. چراکه سخنرانی امام راحل حرکت انقلاب اسلامی را جهانی کرد. بنابراین موجی در سطح جهان به وجود آمد که تحولی در شرف وقوع را نشان داد. این مسئله به قدری قابل توجه بود که رسانههای بیگانه و داخلی همه متوسل شدند به اینکه پشت پرده این حرکت بزرگ چه خواهد بود.
مقایسه وضعیت ایران پیش و پس از پیروزی انقلاب
حضرت امام راحل در 12 بهمن از نوفل لوشاتو وارد ایران شدند و در 22 بهمن با مبارزات مردم علیه رژیم پهلوی، حکومت طاغوتی شاه، ساقط شد و حکومت اسلامی شکل گرفت. امروز 46 سال از پیروزی انقلاب اسلامی شرایط پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی دارای چند شاخصه اصلی است؛
اول، بحث جمعیتی است، حدود 35 میلیون نفر تعداد جمعیت کل کشور در زمان پیروزی انقلاب اسلامی بود. در حالی که اکنون جمعیت کشور حدود 90 میلیون نفر است. بنابراین رشد جمعیت به دنبال خود رشد شهرها، اقتصاد، فرهنگ و مسائل متنوع را در داخل کشور و در سطح جهان به وجود آورده است.
شاخص دیگر، اوضاع و احوال پیش از پیروزی انقلاب بود، شاه برای اداره کشور صرفاً 5 میلیون نفر را سرویس میداد آن هم متشکل از نیروهای ارتش، شهربانی، ژاندارمری، ساواک و نیروهای وابسته به خود در دستگاههای درباری و غیر درباری بود. 20 میلیون نفر جمعیت در آن زمان در شرایط سخت به سر میبردند. پیش از پیروزی انقلاب، ارتباط روستاها با مرکز شهرها قطع بود اما امروز در تمامی روستاها یا حداکثر آنها شاخصههای عمرانی و آبادانی وجود دارد که این تحول بزرگی در کل کشور است.
رشد شتابان علمی کشور پس از انقلاب
شاخص سوم، رشد علمی کشور است. در آن زمان تعداد دانشگاهها محدود بود اما امروز بیش از 11 میلیون دانشجو در رشتههای مختلف علمی مشغول به فراگیری علم هستند. امروز شاهد فعالیت شرکتهای دانشبنیان و نخبگان در کشور هستیم که تحولات عظیمی را در راستای خودکفایی کشور رقم زدند و دستاوردهای انقلاب اسلامی نماد این مطلب است. در زمان شاه این اتفاقات نیفتاده بود.
محمدرضا شاه مزدوری آمریکا را میکرد اما حکومت جمهوری اسلامی ایران در مقابل آمریکا سینه سپر کرد و 46 سال است که محکم ایستاده است. جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته و تمام توطئهها و فتنهها را خنثی کرده است. قدرت انقلاب و جمهوری اسلامی ایران برخاسته از سه ضلعی رهبری، مردم و دین است که تضمینکننده تداوم انقلاب هستند به طوری که انقلاب با اتکای به این سه ضلع توانسته در طول 46 سال قدرتمندانه مقابل استکبار و شیطان بزرگ بایستد.
امروز حرف اول را در منطقه، ایران میزند. جمهوری اسلامی ایران است که صلح، صفا، انسانیت، دین و آزادگی را مطرح و به جهان عرضه کرد و الهامبخش تمامی آزادیخواهان جهان شد. با نگاهی به کشورها خواهید دید که چگونه در بیش از 470 روز جنگ علیه غزه خفقان گرفته بودند؛ عربستان سعودی، امارات، کویت، اروپا و آمریکا و چگونه سعی کردند تا راهپیماییهایی مردم، دانشجویان و اساتید دانشگاههای خود را برای حمایت از ملت فلسطین و غزه در نطفه خفه کنند. البته برخی نیز به دنبال تحقیر جمهوری اسلامی به جای تقویت آن هستند.
آغاز تجلی بعثت جدید با رشد علمی
این نکته قابل دقت است امروز ایران فضا را تسخیر کرده به گونهای که پرتاب سلسله ماهوارهها به فضا برای کمک به کشور در ابعاد مختلف، بینظیر است اما در زمان شاه این اتفاقات نیفتاده بود. اکنون قدرت بازدارندگی ما در کل جهان به ویژه در قدرت موشکی قابل توجه است. قدرت بازدارندگی سیاسی ما تعیینکننده مذاکرات و مسائل مختلف است. بنابراین رهبری جمهوری اسلامی ایران، عامل اساسی است. جشن پیروزی 22 بهمن و ایام دهه فجر، تجلی بعثت جدید با رشد علمی در داخل کشور است که البته باید به نتایج بالاتری برسیم.
ایکنا ـ با توجه به اینکه جهاد تبیین از مؤلفههای اصلی آشنا کردن نسل جوان با واقعیتهای انقلاب است، به نظر میآید رسانهها آنگونه که باید و شاید به این مقوله نپرداختند؟
رسانهها دو دسته هستند؛ عدهای موافق پیشرفت جمهوری اسلامی و تبیینکننده مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و برخی نیز روزنامههای زنجیرهای هستند که همیشه مخالف خوان در این قضیه بودند و اینها را با هجمههایی از طریق فضای مجازی و ساخت فیلمها و امثالهم نشان میدهند.
نیازمند تبیین براساس مهندسی چهره به چهره
توده نسل جوان و نوجوان نیازمند تبیین بر اساس مهندسی چهره به چهره هستند. هرچه اطلاعات درباره علل و چرایی پیروزی انقلاب اسلامی به جوانان و نوجوانان بیشتر تزریق شود در تداوم این راه مؤثرتر است. این مسئلهای است که باید از سوی رسانههای مختلف مکتوب، غیر مکتوب، برخط و به ویژه صدا و سیما انجام شود و کتابهایی نگارش شود و سخنرانیها به ویژه از سوی دستگاههای حاکمیتی در مسیر حکمرانی انجام شود. کسانی که در صدر حکمرانی کشور نشستند مانند مجلس، ریاست جمهوری و قوه قضائیه باید تبیین مسائل را انجام دهند و سیاستهایی را که مقام معظم رهبری مطرح میکنند برای مردم بازگو کنند. در دانشگاهها و مراکز آموزشی، مدارس و حوزههای علمیه به این روشنگریها و تبیینها پرداخته شود تا تبیین به معنای واقعی کلمه شکل بگیرد.
ایکنا ـ با توجه به عمر ۴۶ ساله انقلاب اسلامی و با وجود تمام مشکلات و مسائل به ویژه در عرصه معیشتی و اقتصادی اما مردم کماکان پایبند به آرمانهای انقلاب هستند، درباره دلایل این پایبندی بفرمایید.
مردم علی رغم مشکلاتی که دارند اما پای کار ایستادند یعنی حاضر نیستند مملکت آنها توسط بیگانگان اداره شود. حاضر نیستند اقتصاد، رسانهها و مرزهای آنها به دست بیگانگان بیفتد اما عدهای هستند که اخلال کرده و ذهن مردم را مشوش میکنند و دست به اقداماتی میزنند تا ذهن مردم را علیه نظام کنند، باید این افراد را هدایت کرد اگر هم هدایت نشدند قوه قضائیه محکم با آنها برخورد کند.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید