آخرین اخبار

سهمیه ویژه نوروز نداریم



به گزارش خبرنگار اقتصادی برنا در حاشیه همایش تنوع بخشی به سبد سوخت کشور کرامت ویس کرمی مدیرعامل شرکت پالایش و پش فراورده های نفتی در جمع خبرنگاران گفت: مطابق برنامه‌ریزی انجام شده، برای نوروزی حجم بنزین مناسبی ذخیره‌سازی شده است.

وی ادامه داد: هیچ برنامه‌ای برای تغییر سهمیه نداریم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفت ایران خاطرنشان کرد: متنوع‌سازی سبد سوخت خودرو‌ها با توجه به تاکید قانون برنامه هفتم توسعه در دستور کار قرار گرفته است.

ویس کرمی گفت: با ۷ شرکت تبدیل کننده ناوگان تک سوز به دوگانه قرارداد منعقد کردیم ۲ خودروساز هم تولیدکننده خودری دوگانه سوز هستند.
وی ادامه داد:در مرحله قبل قراردادی را با شرکت ایران خودرو داشتیم که در مرحله اول ۴۵ هزار دستگاه تاکسی به صورت کارخانه‌ای به متقاضیان ارائه شد و در این مرحله خودروسازی زامیاد هم اضافه شده است

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران خاطرنشان کرد: ۲ تفاهمانه با ایران خودرو و زامیاد منعقد کردیم که ۴۵ هزار دستگاه تاکسی و وانت آریسان را ایران خودرو به تولید برساند و در تفاهمنامه با زامیاد هم ۳۰ هزار دستگاه وانت سنگین تبدیل کارخانه‌ای انجام خواهد شد.

ویس کرمی افزود: امروز تعداد ۱۲ جایگاه سی ان جی در سراسر کشور به بهره برداری رساندیم و تعداد این جایگاه‌ها به ۲۶۰۰ باب رسیده و ۹۳ جایگاه نیز در دست احداث داریم. وی ادامه داد: برنامه ریزی می‌کنیم در نقاطی که از صنعت سی ان جی کمتر برخوردار بوده‌اند پروژه اجرا کنیم در استان سیستان و بلوچستان به سرعت کار را جلو می‌بریم ۵ جایگاه در این استان راه اندازی شده و ۵ جایگاه دیگر نیز تا پایان سال اضافه می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: ۵۰ جایگاه دیگر به صورت رایگان در این استان راه اندازی می‌شود و ۱۶ دستگاه تجهیز نو برای استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفتیم ۵۰ جایگاه نیز برای جنوب استان کرمان در نظر گرفتیم و در استان هرمزگان نیز تجهیزات به صورت رایگان در دستور کار است.

ویس کرمی ادامه داد: با قراردادی که با تولیدکننده تجهیزات منعقد می‌کنیم بومی سازی در داخل کشور انجام می‌شودو به این ترتیب ۱۰۰ جایگاه با تجهیزات رایگان به تعداد جایگاه‌ها در مناطق کم برخوردار اضافه می‌شود.

وی  درباره حوادث در جایگاه‌های سی ان جی خاطرنشان کرد: احداث و بهره برداری از این جایگاه‌ها بر مبنای استاندارد‌های سی ان جی است، حوادث به دستکاری در مخازن خودرو مربوط می‌شود و استاندارد‌های رعایت نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت پخش فرآورده‌های نفتی گفت: طرح جدیدی برای مخازن خودرو‌هایی که زمان استفاده از آنها منقضی شده و نیاز به تعویض دارند در نظر گرفته‌ایم براین اساس وزارت کشور ۱۸ هزار دستگاه تاکسی که مخازآن‌ها فرسوده شده و نیاز به تعویض دارند را به ما معرفی کرده است ۱۲ هزار دستگاه کار ثبت نام را در سامانه انجام داده‌اند و مخزن هشت هزار و ۳۰۰ تاکسی تعویض شده است.

ویس کرمی با بیان اینکه اگر استاندارد‌هایی که مرتبط با بهره برداری از جایگاه سی ان جی و ناوگان حمل و نقل است رعایت شود این اتفاق‌ها رخ نمی‌دهد، گفت: عمده اتفاق‌ها مربوط به دستکاری‌های غیر اصولی و غیر استاندارد است.

وی با بیان اینکه سی ان جی سوخت پاکی است، افزود: یکی از هدف گذاری‌ها از دهه ۸۰ تا کنون این بود که این صنعت توسعه پیدا کند در این مدت ۲۶۰۰ جایگاه ساخته شده و مصرف سی ان جی کشور به ۲۳ میلیون متر مکعب در روز هم رسیده هرچند کاهش پیدا کرده، اما تقویت زیرساخت در دستور کار است، در شرایط فعلی با زیرساختی که اکنون در اختیار داریم می‌توانیم تا ۳۵ میلیون متر مکعب عرضه داشته باشیم؛ بنابراین علاوه بر تقویت زیرساخت‌ها بحث افزایش تعداد ناوگان را هم داریم.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در سال ۱۴۰۳ حداقل ۴۵ هزار دستگاه تاکسی و وانت آریسان را شرکت ایران خودرو تبدیل به دوگانه سوز خواهد کرد و ۳۰ هزار دستگاه وانت سنگین را نیز زامیاد تبدیل خواهد کرد و این مورد توجه ویژه ما قرار دارد ما در نظر داریم سوخت پاک را جایگزین بنزین کنیم.

ویس کرمی خاطرنشان کرد: زمانی که خودرو دوگانه سوز می‌شود سهیمه دریافتی بنزین کاهش و کارت به خودوری دوگانه سوز تبدیل می‌شود مثلا اگر مسافر بر شخصی ۶۰ لیتر بزنین دریافت می‌کرد بعد از دوگانه سوز شدن ۳۰ لیتر بنزین دریافت خواهد کرد و بر اساس میزان صرفه جویی صرف شرکت‌هایی که کار تبدیل انجام می‌دهند و یا به خودروساز پرداخت می‌شود.

وی درباره کاهش یارانه گازوئیل صنایع و معادن گفت: بر مبنای بند قانون برنامه هفتم توسعه مجلس تکلیفی برای دولت تعیین کرده، هیات وزیران برای سوخت معادنی که تولید بالایی دارند و شرکت‌های بالادستی نفت و گاز اصلاح قیمت را آغاز کرده و به مرحله اجرا رسیده است، مجلس ایرادی به بخشی ازمصوبه هیات وزیران وارد کرده که در مرحله اصلاح قرار دارد. در قانون مجلس عنوان شده یارانه گازوئیل در معادنی که تولید بالایی دارند و شرکت‌های بالادست نفت و گاز کاهش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی خاطرنشان کرد: متوسط تحویل نفت‌گاز به نیروگاه‌ها در آذرماه ۵۰ میلیون لیتر در روز، در دی‌ماه ۵۴ میلیون لیتر و در بهمن ماه بالغ بر ۵۲ میلیون لیتر در روز نفت‌گاز به نیروگاه‌ها تحویل شده است و با تعامل بین وزارت نفت و وزارت نیرو، تأمین سوخت نیروگاهی بدون مشکل انجام شده است.

انتهای پیام/

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا