سیاستهای پیشگیرانه از حوادث شغلی باید تدوین شود
به گزارش خبرگزاری مهر، اسماعیل گرجیپور، معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کارگاه آموزشی تدوین توصیه سیاستی «چشمانداز صفر» بر ضرورت تدوین سیاستهای پیشگیرانه از حوادث شغلی تاکید کرد و گفت: گذشته رویکرد پیشگیرانه وجود داشت اما هم اکنون برنامهها و قوانین به سمت و سویی اصلاح شده که رویکرد پیشگیرانه حتی در خود سازمان تأمین اجتماعی حذف شده است که واکاوی تجربیات گذشته نشان میدهد که بخش پیشگیرانه تضعیف شده و بخش دیگر به سیاستهای نظام سلامت کشور بازمی گردد که باید مورد بازنگری و توجه قرار گیرد.
وی افزود: هم اکنون در نظام سلامت درمان بر پیشگیری مقدم شده است این در حالیست که باید این موضوع مورد بازنگری قرار گیرد و در طراحی آن دقت بیشتری شود.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت باید رویکرد و چشمانداز صفر را در حوزه سلامت نهادینه کند و ریسکهای غیر ضروری را مورد توجه و تاکید قرار دهد.
وی ضمن تاکید بر هماهنگی بین دستگاهی و تقسیم کار در نظریه چشمانداز صفر ادامه داد: این همکاری بین دستگاهی به ویژه در حوزه سلامت، رفاه و ایمنی بسیار ضروری است تا بتوان به صورت هدفمند موضوع ایمنی و رفاه مردم را مدیریت کرد.
گرجی پور اضافه کرد: چشمانداز صفر فلسفه پیشگیرانه دارد که برای حذفهای غیر ضروری به کار میرود.
وی تصریح کرد: حذف ریسکهای غیر ضروری نکته کلیدی رویکرد نظام بیمهای پیشگیرانه است که نوع مصرف را در طول چرخه زندگی هموار میکند.
معاون رفاه و امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: برخی اعتقاد دارند که قانون تأمین اجتماعی صرفاً به حوادث توجه ندارد و در ماده سه این قانون به موضوع ریسک حوادث و بیماریهای حرفهای به عنوان یکی از اصول و مبانی توجه دارد و در قانون هم به صورت شفاف به این موضوع اشاره شده است.
گرجی پور خاطرنشان کرد: نوع برخورد با حذف ریسکهای غیر ضرور نیز از موضوعات مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد و هماهنگیهای لازم در جهت هم افزایی و آسیب شناسیهای تخصصی باید صورت گیرد.
وی همچنین تاکید کرد: ارزیابی اثربخشی برنامههای حمایتی با هدف ساماندهی و هدفمند کردن منابع باید در دستور کار قرار گیرد.