شدت ۴ برابری مصرف انرژی در ایران نسبت به کشورهای پیشرفته
به گزارش خبرنگار مهر، حسین آبنیکی مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت در نشست خبری کنفرانس و نمایشگاه بین المللی بهینه سازی مصرف و بهرهوری انرژی گفت: شرایط بهینه سازی مصرف سوخت در کشور به گونهای است که در کشور بیش از دو برابر جهانی مصرف انرژی داریم که به این معناست که بهرهوری انرژی جایگاهی ندارد.
وی ادامه داد: شدت انرژی نسبت به کشورهای پیشرفته ۳ تا ۴ برابر است و متوسط مصرف شدت انرژی دوبرابر جهانی است که این مسأله ضرورت بهینه سازی را تقویت میکند.
به گفته آبنیکی در حوزه حملو نقل خودروهای ما مصرف دو برابری دارند و ساختمانها استاندارد کافی را ندارند و سیستمهای سرمایشی راندمان کافی را ندارند در صنایع هم وضعیتی به همین منوال است که نشان دهنده اهمیت موضوع بهینه سازی است.
آبنیکی خاطر نشان کرد: بهینه سازی یک موضوع فرا دستگاهی است زیرا آحاد مردم با آن سر و کار دارند.
وی خاطر نشان کرد: علاوه بر نهادهای دولتی بخش عمومی، خصوصی و حتی مردم درگیر بهینه سازی هستند که نیازمند برگزاری رویدادها است و همگی در کنار یکدیگر به برسی این موضوع بپردازند این رویداد هرساله برگزار میشود که تعاملات را افزایش میدهد.
وی اضافه کرد: در این همایش فرصتی برای بررسی مشکلات و چالشهای موجود ایجاد میشود.
به گفته این مقام مسئول در این شرایط ما میتوانیم برنامه و دیدگاه خبرگان را در اختیار مجلس برای نهایی شدن برنامه هفتم قرار دهیم.
وی افزود: بهینهسازی مصرف انرژی یکی از اولویتهای جدی کشور در شرایط موجود است، خودروهای تولید داخل در بخش حملو نقل بیش از ۲ برابر نمونههای مشابه خود در جهان، مصرف بنزین دارند و در حوزه ساختمانی نیز، بهرهوری انرژی در گاز و برق پایین است.
وی ادامه داد: بخاریهای ما بیش از ۲ برابر استاندارد جهانی مصرف دارند و سیستمهای سرمایشی نیز وضعیت مشابهای دارند؛ پنجرهها و پوسته ساختمانها نیز چنین شرایطی دارند و در صنایع بزرگ مثل نیروگاهها، سیمان، فولاد، پالایش و پتروشیمیها نیز با پرمصرفی صنایع در بخش انرژی و شدت بالای مصرف انرژی مواجهایم که نیازمند افزایش بهرهوری هستند.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اضافه کرد: بحث بهینهسازی مصرف سوخت و ارتقای بهرهوری انرژی یک موضوع فرادستگاهی است و علاوه بر وزارت نفت و وزارت نیرو که رد بخش تولید و عرضه انرژی فعال هستند، وزارت راه و شهرسازی، وزارت صمت، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور در بخش مصرف و سایر دستگاهها از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت علوم، سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی نیز در این موضوع مهم، نقش آفرین و مؤثر هستند.
آبنیکی خاطر نشان کرد: با توجه به فراسازمانی بودن موضوع بهینهسازی مصرف سوخت، کنفرانس بینالمللی بهینهسازی مصرف و بهرهوری انرژی در ایران را با حضور تمامی ذینفعان و دستگاههای نقشآفرین در روزهای ۲۳ و ۲۴ مردادماه امسال در پژوهشگاه صنعت نفت برگزار میکنیم که در این کنفرانس، تلاش خواهد شد با همفکری تمامی نخبگان و صاحبنظران، نقشه راهی برای بهینهسازی مصرف سوخت و بهرهوری انرژی تبدیل شود و بلافاصله، خروجی این کنفرانس بینالمللی، به مجلس شورای اسلامی و دیگر سازمانها، برای جهتدهی به تدوین برنامه هفتم توسعه، ارائه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت بهینه سازی مصرف سوخت اضافه کرد: یکی از دلایل عدم موفقیت تلاشهای گذشته در زمینه بهینهسازی، عدم رغبت سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری در این عرصه بوده به همین دلیل در قالب پنلهای تخصصی موضوع سرمایهگذاری و جذب منابع مالی در راستای بهینهسازی مصرف انرژی در کشور بررسی میشود.
وی ادامه داد: موضوع بهینهسازی در اذهان سیاستگذاران مغفول مانده و باید با بررسی چالشهای این عرصه و ارائه راهکارهای عملی، این موضوع مهم را در اولویت در بخش اجرا قرار دهیم.
آبنیکی در خاتمه خاطر نشان کرد: در کنفرانس بینالمللی بهینهسازی مصرف و بهرهوری انرژی، سخنرانانی از ژاپن، بلژیک و ترکیه حضور خواهند داشت، همچنین در قالب پنلهای تخصصی از تجارت موفق بینالمللی در راستای بهرهوری مصرف انرژی، استفاده خواهیم کرد.
تکمیل میشود..