آخرین اخبار

شفافیت در سایه اعتماد شکل می‌گیرد




به گزارش تجارت نیوز،

همایش سومین دوره آیین اهدای تندیس شفافیت روز یکشنبه 23 دی ماه، در سالن اجتماعات سازمان بورس با حضور حجت‌الله صیدی ،حمید یاری، معاون نظارت بر ناشران بورس و برخی پیشکسوتان بازار یه برگزار شد.

دغدغه اساسی سازمان بورس رشد و پیشرفت است

حجت‌الله صیدی، رئیس سازمان بورس، در رابطه با شفافیت شرکت‌های بورسی و عملکرد سازمان بورس گفت: «دغدغه اصلی سازمان بورس رشد و پیشرفت است. در روزهای اخیر با ناترازی‌های بسیاری مواجه‌ایم و همه دنبال این هستند که ناترازی ها مرتفع شود.»

رئیس سازمان بورس تشریح کرد: «اعتماد تنها در سایه شفافیت و کارایی بازار شکل می‌گیرد. در ادبیات مالی و بازار سرمایه دو نکته مهم وجود دارد. ابتدا سودمندی در تصمیم‌گیری اقتصادی و در مرحله دوم ایفای مسئولیت پاسخگویی در شفافیت مطرح است.»

باید اطلاعات سودمند در اختیار سرمایه‌گذار قرار گیرد

صیدی گفت: «سرمایه‌گذار دنبال بازده مناسب است، ما باید اطلاعاتی را در اختیارش بگذاریم که در تصمیم‌گیری او سودمند واقع شود. این روزها بنگاه‌ها در برابر همه جامعه مسئول هستند، ایفای مسئولیت پاسخ‌گویی ایجاد یک ساختار مناسب گزارشگری است.»

رئیس سازمان بورس اظهار کرد: «با شفافیت و افشای اطلاعات، نیازمند نظام کارآمد هستیم. در دنیا ثابت شده تحقق این هدف جز استقرار نظام حاکمیت شرکتی امکان‌پذیر نیست. بشر همیشه در حسرت شفافیت کامل است،اما در تمام مواقع نمی‌توان شفافیت را به طور کامل ایجاد کرد.»

صیدی تصریح کرد: «هیچ زمانی در رقابت کامل، افشای صد درصدی نداریم. هدف ما این است که شرکت‌ها را به این مسیر سوق دهیم، تامین مالی در شرکت‌ها جز با شفافیت محقق نمی‌شود.»

افزایش شفافیت منجر به افزایش سود شرکت‌ها می‌شود

رئیس سازمان بورس گفت: « به هر میزانی که شفافیت افزایش یابد، هزینه تمام شده کاهش و سود شرکت‌ها افزایش خواهد یافت. تامین مالی شرکت‌ها کمک قابل توجهی به اقتصاد و صنایع می‌کند وما بدون شفافیت لازم نمی‌توانیم تامین مالی مناسبی انجام دهیم.»

شفافیت قدرت انتخاب سرمایه‌گذاران را بیشتر می‌کند

حسن قشقاوی، نماینده مجلس شورای اسلامی نیز در بخش دیگری از این مراسم در رابطه با اهمیت موضوع شفافیت اظهار کرد: «یکی از بحث‌های مهم در بحث بازار سرمایه موضوع شفافیت است. شفافیت به سرمایه‌گذاران قدرت انتخاب می‌دهد. دسترسی آزاد به اطلاعات ریسک های محتمل را به حداقل می‌رساند. شفافیت موجب افزایش اعتماد می‌شود و اعتماد ساز است.»

نماینده مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: «قیمت گذاری دستوری جز در موارد انحصاری کالاها قطعا غیر شرعی است و بازار شفاف باید قیمت را تعیین کند.»

ناشران باید برای افزایش شفافیت چه کنند؟

حسین عبده تبریزی، کارشناسارشد اقتصادی نیز در مراسم آیین اهدایی تندیس شفافیت به ناشران توصیه کرد: «اگر تلاش کرده باشید با ارائه شفافیت و پایبندی به اصول بازار سرمایه شرکت خود را پیش ببرید این اقدام را به درستی انجام داده اید.»

وی ادامه داد: «امیدواریم از رفع ابهام و بهبود محیط کسب و کار ایران، وظیفه کشور در شفافیت و اطلاعات تسهیل شود.»

سازمان بورس 826 ناشر را رتبه‌بندی کرده است

حمید یاری، معاون نظارت بر ناشران بورس، در خصوص وظایف سازمان بورس در خصوص  شفافیت و رتبه بندی ناشران گفت: «یکی از الزاماتی که بر دوش سازمان بورس خواهد بود بحث قوانین جدی و ضروری است، تا از حق سهامداران دفاع کند.»

معاون نظارت بر ناشران بورس تصریح کرد: «سال جاری سازمان بورس حدود ٨٢۶ ناشر در ١٠٢ قلم اصلی را در صنعت بررسی کرده و نتیجه مطالعه آن‌ها به تعدادی ناشر برتر رسید. دستورالعمل سال گذشته کمک کرد که ناشران اطلاعاتی داشته باشند که در سالیان آینده اگر بخواهند ناشر برتر باشند چگونه عمل کنند.»

گزارش های بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.

دانشگاه تهران









لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا