شهید سلیمانی؛ احیاگر مسئله فلسطین
به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست علمی و فرهنگی با موضوع بررسی ابعاد شخصیتی شهید حاج قاسم سلیمانی، صبح امروز، سهشنبه 18دیماه در تالار دکتر حبیبی بنیاد ایرانشناسی برگزار شد.
سردار سرتیپ پاسدار غفور کارگری، از فرماندهان سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سخنانی با اشاره به اوصاف و شخصیت شهید سلیمانی، گفت: شهید سلیمانی را از دوران دفاع مقدس میشناسم. در والفجر ۸ نیز حضور داشتم و در نیروی قدس نیز ۲۰ سال به طور مستقیم با ایشان کار میکردم. من فرمانده قرارگاهی بودم که منطقه اوراسیا را شامل میشد و مستقیما تحت نظارت حاج قاسم کار میکردیم.
وی با بیان اینکه توصیف حقیقت شخصیت شهید سلیمانی کمی سخت است و شخصیت او را دستنیافتنی میکند، ادامه داد: حاج قاسم بر حقگویی تأکید داشت و معتقد بود برای جلب نظر دیگران حق نداریم خلاف واقع بگوییم. حق دارم آنچه از شخصیت حاج قاسم دیدم را بیان کنم.
سردار کارگری با تأکید بر اینکه مشخصات حاج قاسم کمنظیر بود، اظهار کرد: حاج قاسم با خیلی از بزرگان تاریخ اسلام قابل مقایسه است و حتی برداشتم این است که بزرگتر از برخی از بزرگان تاریخ است و حتی آثار وجودی حاج قاسم و عملکرد آن برای جهان اسلام فراتر است.
این فرمانده سابق سپاه با اشاره به خواسته قلبی حاج قاسم بر شهادت، بیان کرد: چه بسیار افراد که برای وجود حاج قاسم دعا میکردند و صدقه میدادند اما دعای حاج قاسم در ۱۳ دی سال 98 بر تمام این دعاها غالب شد و به درجه شهادت رسید.
وی درباره عناوین حاج قاسم بین عموم مردم، گفت: سردار دلها، سرباز وطن، مخلص، صادقالوعد، شهید القدس، مالک اشتر زمان، اینها بخشی از عناوینی است که درباره حاج قاسم شنیدیم اما یکی دیگر از اوصاف این شهید ذوجنبتین بود؛ یعنی ایشان در ابعاد مختلف به درجه بالایی رسیده بود. ایشان به معنای واقعی کلمه، عارف، شب زندهدار و یل میدان روز بود. ایشان یک انسان مردمدار و دشمنشکار بود. ایشان خشم دشمن را برانگیخت و در عین حال دارنده دلی رئوف نسبت به مردم بود.
وی تصریح کرد: هنگامی که ایشان شهید شد عدهای از روی تعمد و برخی از روی سهو، صرفا خواستند ایشان را صرفا یک فرمانده نظامی معرفی کنند در حالی که اگر سایر ابعاد شخصیتی حاج قاسم از بعد فرماندهی ایشان بیشتر نباشد، کمتر نبود. ایشان در کشورهای مختلف دولتسازی کرد و سپس این دولتسازیها را به ائتلاف رساند و انسجام و همراهی بین کشورهای مختلف ایجاد کرد.
این فرمانده سابق سپاه به دیدار حاج قاسم با پوتین و مجاب کردن او برای کمک روسیه به سوریه اشاره کرد و گفت: او سیاستمداری بینظیر بود. شهید سلیمانی سوپر استراتژيستی بیبدیل بود. ایشان در طرحهای راهبردی که برای کشورهای مختلف ارائه میکرد، همه را اقناع میکرد.
وی ادامه داد: هنگامی که رهبر معظم انقلاب فرمودند حاج قاسم یک مکتب است، درباره این مکتب یک جزوه اولیه تهیه کردم. برخی میگویند مکتب حاج قاسم همان مکتب اسلام است. این ظلم است چون باید به دنبال شناخت مکتب اختصاصی ذیل مکتب اسلام برویم و اگر اینگونه بگوییم دنبال این کار نمیرویم.
سردار کارگری با بیان اینکه حاج قاسم متنفر از تعریف و تمجید بود، گفت: ایشان یک سیاستمدار کارکشته و یک ادیب به معنای واقعی کلمه بود. حاج قاسم این جملات عمیق را داشت: انسان تا شهید نباشد شهید نمیشود، ما در حکومت علی حسینوار میجنگیم، ما ملت امام حسینیم.
وی با اشاره به نظریهپرداز بودن حاج قاسم، گفت: ایشان در صنههای اجتماعی و سایر صحنهها، نظریاتی را مطرح میکرد که حائز اهمیت بود. ایشان به شدت اهل مطالعه بود. در بین مسیر، پرواز، در ماشین و هر فرصتی پیدا میکرد، مطالعه میکرد. ایشان به فرماندهان و سایرین، کتاب معرفی میکرد. اینکه میگویم نظریهپرداز و ادیب بود، یعنی به این راحتی به این درجه نرسیدند. ایشان عاشق، آشفته و دیوانه شهادت بود و در مقابل شهادت عنان اختیار خود را از دست میداد.
سردار کارگری با اشاره به علاقهمندی حاج قاسم به شهدایی چون حسن باقری، مهدی باکری، احمد کاظمی، حسین یوسفالهی، اضافه کرد: ایشان حسن باقری را بهشتی جنگ میدانست و رفیق صمیمی شهید احمد کاظمی بود.
وی با تأکید بر اینکه شهید سلیمانی، عراق، سوریه، لبنان، یمن و حتی افعانستان را از خطر فروپاشی نجات داد، ادامه دارد: ایشان جریان فلسطین را احیا کرد. شهید سلیمانی در انقلاب متولد شد، در دفاع مقدس رشد کرد، در جبهه مقاومت تکامل یافت و ۱۳ دیماه ۹۸ با شهادت به کمال رسید.
در ادامه یزدانی، از اهالی کرمان و برادرزاده شهید سردار فتحالله یزدانی در مورد شهید سلیمانی گفت: درباره ايشان، اسوه ایثار مقاومت و عرفان، سخن گفتن سخت است اما موضوعی که کمتر به آن توجه شده است بحث عرفان سردار است. ایشان واقعا در سیر عرفان و سلوک به مدارجی رسیده بود که کمتر به آن پرداخته شده است.
وی اظهار کرد: شهید حسین يوسفالهی همرزم شهید سلیمانی بود. ایشان نیروی بسیجی حاج سردار بود اما حاج قاسم مدعی بود که او به من چیزی یاد داده که باید در کنار او باشم. همانطور که در وصیتنامه حاج قاسم نوشت «دوست دارم تا مرا در پس از مرگ در کنار او به خاک بسپارید.» لذا به بعد عرفان شهید سلیمانی بیشتر باید توجه کرد.
در پایان این مراسم از زحمات محمدحسین رجبی دوانی، رئیس بنیاد ایرانشناسی با اهدای تصویر و تندیس حاج قاسم سلیمانی تجلیل و قدردانی شد.
گزارش از سمیرا انصاری
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید