آخرین اخبار

شهید سلیمانی به مقام «يُحِبُّهُم وَ يُحِبّونَهُ» رسیده بود


حجت‌الاسلام والمسلمین رسول منتجب‌نیا، دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین رسول منتجب‌نیا، دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی و فعال سیاسی اصلاح‌طلب، در پاسخ به این سؤال که حرکت شهید حاج قاسم سلیمانی بر خط ولایت، حفظ انسجام داخلی و از بین بردن دوقطبی‌ها چه میزان در تحکیم وفاق ملی مؤثر است، گفت: در روایت آمده است «من‏ كان‏ لله‏ كان الله له» کسی که با خدا باشد، برای خدا حرکت کند و زندگی کند، هر کجا باشد خدا با اوست. اگر افراد، شخصیت‌ها و نیروهای اثرگذار برای خدا و خلق خدا حرکت کنند و برای خدمت به خلق و برای رضای خدا حرکت کنند، ماندگار خواهند بود اما اگر کسی ولو شعارهای زیبایی بدهد اما در باطن برای شهرت و رسیدن به پست و مقام کار کند قطعا تا هنگامی نام او خواهد بود که آن پست، مقام و شهرت را دارد و به مجرد اینکه آنها را از دست بدهد، از خاطره‌ها فراموش می‌شود.


بیشتر بخوانید: 

مصاحبه عباسعلی رهبر


وی با تأکید بر اینکه شهید قاسم سلیمانی جزو افرادی بود که خود را نمی‌دید، ادامه داد: ایشان برای خود، حفظ موقعیت و شهرت کار نمی‌کرد. ایشان خود را وقف ملت، اسلام و نظام اسلامی کرده بود و در این هنگام خدا او را یاری کرد تا ماندگار شود و محبت، عشق و علاقه به او را در دل مردم قرار داد لذا در طول تاریخ او فراموش نخواهد شد. 

شهید سلیمانی الگوی تمامی نسل‌ها و اعصار 

منتجب‌نیا اظهار کرد: درباره شهدای صدر اسلام و کربلا چه می‌گوییم؟ رمز ماندگاری آنها همین بود که خود را ندیدند بلکه خود را در راه خدا فدا کردند لذا برای همه نسل‌ها الگو شدند. این بُعد معنوی و عرفانی قضیه است. 

وی با اشاره به بُعد سیاسی و اجتماعی ماندگار شهید سلیمانی، اظهار کرد: اگر کسی در یک سمت نظامی یا غیرنظامی باشد و تنها یک جریان، جناح و یک بخش از مردم را ببیند که با سلیقه او هم‌رنگ و هماهنگ هستند و مابقی را نادیده بگیرد یا رقیب و دشمن خود فرض کند، طبیعی است تنها یک مجموعه‌ به او علاقه‌مند می‌شوند و سایر افراد و مجموعه‌ها به او دلبسته نمی‌شوند و نظر مثبت و موافقی به او نخواهند داشت. شهید سلیمانی فراتر از جناح‌‌بندی‌های سیاسی عمل می‌کرد. 

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی با تأکید بر اینکه قاسم سلیمانی مورد قبول و پذیرش تمامی جریان‌ها و جناح‌های سیاسی، اعم از اصلاح‌طلب و اصول‌گراست، گفت: او به همه احترام می‌کرد و همه را یکسان می‌دید و با افراد از جریان‌های مختلف رفت و آمد داشت. ایشان همه را مورد توجه خود قرار می‌داد زیرا فراتر از آن قرار گرفته بود و فکر می‌کرد. 

 تحقق حقیقت ایمان در وجود سردار دل‌ها

منتجب‌نیا به سایر ابعاد شخصیتی شهید سلیمانی اشاره و اظهار کرد: ایشان فردی عابد، زاهد و با اخلاص بود و حقیقت ایمان در وجود او محقق شده بود. لذا شایسته بود که او به شهادت برسد. امام(ره) هنگامی که شخصی از بزرگان چون شهید رجایی و سایرین شهید می‌شد می‌فرمودند او باید شهید می‌شد و منزلت و مقام شهادت را در آغوش می‌گرفت. شهید سلیمانی نیز از این قبیل افراد بود. 

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی با بیان اینکه سردار سلیمانی با وجود برخورداری از جایگاه فرماندهی فقط خود را سرباز وطن می‌دانست، افزود: این به همان خود ندیدن، خدا دیدن و خلق خدا دیدن باز می‌گردد. فردی که به سمتی رسیده، چه فرمانده نظامی است و چه در رأس دستگاه اجرایی، قضایی و مجلس قرار گرفته نباید خود را گم کند و فکر کند که از عرش آمده و دیگران در روی فرش قرار گرفته‌اند و از موضع بالا برخورد و تحکم کند و انتظار داشته باشد همه در برابر او بله قربان‌گو باشند. اگر فردی چنین حالتی را نداشته باشد، فانی در راه خدا و ملت شده است و خواه یا ناخواه، چه مردم بخواهند و نخواهند خداوند محبت او را در دل مردم قرار می‌دهد علاوه بر اینکه خدا او را به مقام «يُحِبُّهُم وَ يُحِبّونَهُ» می‌رساند. این خصوصیت در هر کسی باشد قطعا به این درجه و جایگاه خواهد رسید. 

وی تصریح کرد: افرادی را سراغ داریم به دلیل جایگاه و پستی که داشتند، خود را دست بالا گرفتند و به دنبال این بودند که رتبه‌های بالاتر و شهرت بیشتر بدست بیاورند و حتی پس از پایان مسئولیت نیز انتظار دارند که جامعه در برابر آنها خاضع و مطیع باشد و خود را طلبکار مردم می‌دانند. این همان خود دیدن و خدا و خلق خدا را ندیدن و بزرگ‌بینی و کوچک دیدن دیگران است. اگر فردی چنین حالتی داشته باشد، در نظر خدا و خلق خدا کوچک می‌شود. 

پرهیز از خودنمایی؛ راز محبوبیت سردار سلیمانی

منتجب‌نیا بیان کرد: اینگونه افراد فکر می‌کنند که با تبلیغات و کار رسانه‌ای، محبت مردم حاصل می‌شود اما محبت چیزی نیست که با زور، پول، فضای سیاسی و تبلیغات سرسام‌آور در دل مردم بیاید. محبت امری قلبی است که خداوند در دل مردم قرار می‌دهد. بنابراین اگر فردی می‌خواهد ماندگار شود، باید خود را به باریتعالی وصل کند و برای خدا و خلق او قدم بردارد. برترین و بهترین مردم کسی است که به خلق الله خدمت کند. 

وی با تأکید بر اینکه خدمت کردن به مردم، خدمت به خداوند است، تصریح کرد: مردم نیز صرفا گروه‌ها و اقشار خاص نیستند بلکه تمام مردم در اقشار و با سطوح مختلف اعتقادی را شامل می‌شود. خداوند مخلوق خود را دوست دارد و کسی که به مخلوق خدا خدمت کند مورد علاقه و محبت باریتعالی قرار می‌گیرد. 

دبیرکل حزب جمهوریت ایران اسلامی درباره سایر مؤلفه‌های مکتب شهید سلیمانی، گفت: نباید درباره افراد مبالغه کنیم. هر کسی یک ویژگی و برازندگی دارد. شهید سلیمانی به لحاظ نظامی، فردی با شهامت، مدیر، مدبر، پرقدرت و پر سرعت بود. ایشان از نظر عرفانی و معنوی مخلص، خداطلب و خداجو و شیفته خدمت به خلق بود. البته تمام ما پیرو یک مکتب بزرگتر به نام اسلام و اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) هستیم و شهید سلیمانی نیزدر این زمینه‌ها تابع مکتب اهل‌بیت (ع) بود اما اینکه برای او مسلک و راه خاصی درست کنیم و چیزهایی را از خود اضافه کنیم، به دور از حقیقت است.  

قضاوت منصفانه دیگران

وی ادامه داد: شهید سلیمانی راضی نبود که او را در برابر مکتب اهل‌بیت (ع)، علما و بزرگان دین و امثالهم قرار دهند. او خود را پیرو مکتب اهل‌بیت(ع) می دانست. متأسفانه گاهی در برخورد با افراد افراط و تفریط می‌کنیم. برای مثال با فردی مخالف هستیم و تمام ویژگی‌های مثبت و فضیلت‌های او را نادیده می‌گیریم و او را صد درصد نفی می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم اسم او برده شود ولو اینکه یک عمر خدمت کرده باشد زیرا با سلیقه ما همراه نبوده است. از طرف فرد دیگری را به دلیل علاقه‌مندی‌ها و همسویی‌ها بزرگ می‌کنیم و تمام ویژگی‌های مثبت عالم را به او نسبت می‌دهیم و بعد او را به عنوان اسوه در تمام زمینه‌ها قرار می‌دهیم تا او مکتبی در برابر مکتب اهل‌بیت (ع) و سایر علما قرار بگیرد. بالاخره علما، عرفا و اسلام‌شناسان بیش از 1400 سال زحمت کشیدند و خیلی همت کنیم بتوانیم بخشی از زحمات آنها را بشناسیم و درصد کمی نیز از آنها پیروی کنیم. 

منتجب‌نیا در پایان با تأکید بر اینکه ضرورت بزرگداشت شخصیت‌های خدمتگزار گفت: در عین حال اگر بخواهیم بیش از اندازه بزرگ‌نمایی کنیم و آنها را اساسا دست‌نیافتنی معرفی کنیم آثار منفی دارد. تنها اسوه حسنه برای کل بشریت رسول گرامی اسلام (ص) است و دیگران را باید منصفانه قضاوت کنیم. البته آنهایی که شهید راه خدا شدند دارای مقام و منزلت بالا هستند و نباید آنها را نقد کنیم و زیر سؤال ببریم حتی در روایت داریم «اذکروا موتاکم بالخیر» آنهایی که مردند نه اینکه شهید شدند، سعی کنید زیر سؤال نبرید و نقد نکنید. ممکن است عملکرد برهه تاریخی را نقد کنیم اما هرچه بودند آنها اکنون در جوار لطف خدا هستند و همیشه در همه امور عدالت، انصاف، حقیقت‌بینی و واقع نگری را مد نظر داشته باشیم و از افراط و تفریط پرهیز کنیم. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری

انتهای پیام

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا