ارتباطات و فن آوری اطلاعات

شکستن انحصار آمریکا در تولید داروی پیشگیری از عوارض سکته مغزی



شکستن انحصار آمریکا در تولید داروی پیشگیری از عوارض سکته مغزی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دکتر سید مسعود حسینیان، رئیس هیأت مدیره شرکت آرنا حیات دانش با اعلام این خبر گفت: این شرکت در سال ۱۳۹۵ اقدام به خرید فناوری تولید داروی Alteplase یا همان (Tissue Plasminiogen Activase) tPA کرد و این در حالی است که تنها تولید کننده این دارو در دنیا یک شرکت آمریکایی بود. پس از خرید سلول، پروسه تحقیق و توسعه از سوی تیم تخصصی شرکت برای تولید این دارو آغاز شد که در سال ۱۴۰۰ مورد تأیید سازمان غذا و دارو قرار گرفت و بچ بالینی تولید و مجوز انجام مطالعه بالینی از طرف سازمان غذا و دارو صادر شد. از خرداد ۱۴۰۰ هم مطالعه بالینی دارو بر روی بیماران سکته قلبی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد.

وی در خصوص داروی آلتپلاز (آلتلایز) که به عنوان اولین درمان بیماران سکته مغزی در جهان شناخته می‌شود تصریح کرد: این دارو اگر در سه ساعت اولیه بعد از سکته مغزی به بیمار سکته مغزی (ایسکمیک) تزریق شود، می‌تواند از بروز عوارض سکته مغزی به طور چشمگیری جلوگیری کند. همچنین این دارو به عنوان درمان در سکته‌های قلبی و آمبولی ریه، بسیار مهم و مؤثر است و می‌تواند به عنوان داروی خط اول اورژانسی این دسته از بیماران مورد استفاده قرار بگیرد.

حسینیان با اشاره به تأسیس این شرکت در مهرماه سال ۱۳۹۳ با هدف تولید داروهای شیمیایی و بیولوژیک، گفت: تحقیق و توسعه داروهای شیمیایی را از سال ۹۳ آغازکردیم و در فروردین ماه سال ۱۳۹۵ اولین محصول شرکت که داروی ریواروکسابان بود با برند آکسابین (Axabin) با دوزهای ۲.۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ میلی گرم وارد فهرست دارویی کشور شد.

وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۶ هم داروی آپیکسابان با برند آپیراکس (Apirax) و داروی لفلونوماید با برند لراوا (Lerava) تولید و وارد بازار دارویی شدند، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۱ داروهای دیگری هم از سوی این شرکت تولید و وارد بازار دارویی کشور شده اند که داروی سیتاگلیپتین با برند دیاپتین (Diaptin) ، داروی تیکاگرلول با برند تیکالیکس (Ticalix) ، داروی رانولازین با برند رانولازین (Ranolazin) ، داروی باریسیتینیب با برند باریسیتینیب (Baricitinib)، داروی ساکوبیتریل + والزارتان با برند آرترستان (Arterestan) از جمله آنهاست.

حسینیان خاطرنشان کرد: محصولات این شرکت در زمینه داروهای قلبی که از سال ۹۵ وارد بازار داروی کشور شده است، برترین کیفیت را داشته و دارد که این امر از رضایت بیماران و پزشکان حکایت دارد. این موضوع هم به نوبه خود مهم‌ترین و اساسی‌ترین دستاورد برای ما در عرصه دارویی کشور محسوب می‌شود.

رئیس هیأت مدیره شرکت آرنا حیات دانش در خصوص اشتغال زایی این شرکت هم گفت: شرکت در سال ۹۳ با دو نفر آغاز به کار کرد، اما در حال حاضر بالغ بر ۱۴۰ نفر نیرو در بخش‌های مختلف تولید داروهای شیمیایی، تولید داروهای بیولوژیک، R&D ، مارکتینگ، فروش، پشتیبانی و مالی اداری مشغول به کار هستند. از میان این افراد، ۲۵ نفر دارای مدرک پی اچ دی و دکتری، ۴۳ نفر کارشناسی ارشد، بیش از ۵۰ نفر کارشناس و ۲۵ نفر هم دیپلم و فوق دیپلم هستند.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا