صادرات ۲۵۰ میلیون دلاری دانش بنیانها در حوزه ماشینسازی
به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی هادوی در نشست خبری که امروز در معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برگزار شد، ضمن اشاره به اینکه هزار و ۸۴۵ شرکت دانش بنیان در حوزه ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته صنعتی فعالیت می کنند، اظهار کرد: در آیین نامه جدید ارزیابی دانش بنیان ها، شرکت ها به سه دسته نوپا، نوآور و فناور تقسیم شده اند که شرکت های فناور آن هایی هستند که تمام محصولاتشان دانش بنیان است. در حال حاضر حدود ۸ درصد از شرکت های دانش بنیان حوزه ماشین آلات، فناور هستند که باید تعدادشان افزایش یابد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان ماشینسازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی ضمن بیان این مطلب که در صنعت ماشینسازی تعداد ۶ هزار شرکت اعم از دانشبنیان و غیر دانش بنیان دارای پروانه بهرهبرداری هستند، افزود: ۲۵۰ هزار نفر در این صنعت به طور مستقیم کار می کنند.
هادوی با اعلام اینکه میزان تولید صنعتی ما حدود ۳ میلیارد دلار است اما واردات صنعتی ما از ۵ تا ۸ میلیارد دلار برآورد می شود، گفت: یکی از برنامه های ستاد این است که با تزریق دانش به صنعت، بازار وارداتی را به بازار ساخت داخل و بومی تبدیل کنیم. البته ما نمی خواهیم از حجم این ۸ میلیارد دلار کم کنیم و تلاش بر این است که برای ورود فناوری های پیشرفته صنعتی استفاده کنیم.
وی در ادامه رقابت پذیری، مرغوبیت محصولات، قیمت تمام شده محصول، کاهش بازه زمانی تحویل محصول را از شاخص های مهم فعال بودن در بازار صادراتی حوزه ماشین سازی و تجهیزات پیشرفته عنوان کرد.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان ماشینسازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی ضمن اعلام این آمار که سالانه حدود ۲۵۰ میلیون دلار صادرات رسمی در این حوزه داریم، از برنامه معاونت علمی برای افزایش این میزان صادرات به یک میلیارد دلار سالانه طی بازه زمانی ۵ ساله خبر داد.
هادوی توسعه بازار دانش بنیانی، مهارت افزایی به معنای مجهز کردن نیروی کار با فناوری های پیشرفته و توسعه فضای کسب و کار را از برنامه های در دستور کار ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان ماشینسازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی بیان کرد.
وی یکی از مباحث مهم حوزه صنعت را قدیمی بودن برخی ماشین آلات و ماشین ابزارها عنوان کرد و گفت: صنعت ما نیاز به نوسازی در حوزه ماشین آلات دارد و یکی دیگر از موضوعات مهم تولید ماشین ابزارهای جدید است چرا که در حال حاضر تولید کننده ماشین ابزارهای ساده هستیم که باید در تولید ماشین آلات چند محوره متمرکز شویم چرا که این نوع تجهیزات بر روی کیفیت محصولات نهایی بسیار تاثیرگذار است.
وی همچنین از برنامه معاونت برای حضور نیروهای صنعتی در مراکز تحقیقاتی و آموزشی خبر داد و گفت: برنامه ما این است که مثل طرح فرصت مطالعاتی اساتید در صنعت که وزارت علوم آن را دنبال می کند، ما نیز نیروهای صنعتی را در مراکز تحقیقاتی بورس کنیم.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان ماشینسازی و تجهیزات پیشرفته صنعتی بحث مالکیت فکری و صنعتی را یکی از موضوعات مهم در حوزه تجهیزات پیشرفته برشمرد و گفت: در بحث تجهیزات، نوآوری هاو خلاقیت های خوبی وجود دارد اما چون از بحث حفظ مالکیت فکری مطمئن نیستند، در این حوزه ورود نمی کنند و تنها در حالت ایده و نمونه آزمایشگاهی باقی می ماند. یکی از برنامه هایی که در ستاد تعریف کرده ایم، جدی شدن و توجه ویژه به مالکیت فکری و صنعتی است و انشاالله تا آخر امسال آیین نامه این طرح را تکمیل خواهیم کرد.