صنعت مرغ گلستان جانی برای رقابت جهانی ندارد
«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
قیمتگذاری دستوری چالشهایی را برای برخی صنایع از جمله صنعت مرغ، ایجاد کرده است و حتی در مقاطعی، بازار را هم از نظر موجودی و هم قیمت به هم میریزد.
شرایط اقتصادی جامعه، سیاستگذاریها را به سمت برخی روشهای دستوری و حمایتی برده که در عمل تاثیر چندانی نداشته است و گاه بازار را نیز با چالش مواجه میکند. در عین حال برخی کارشناسان معتقدند دولت در کنار حمایت از اقشار ضعیف و نظارت بر فعالیتهای تولیدی، نباید بار مسئولیت سیاستهای اشتباه و ناترازی بودجه را بر دوش تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی بگذارد.
به اعتقاد علی خسروی، فعال صنعت مرغ گلستان، اقتصاد دستوری نه تنها کمکی به مصرفکننده نمیکند که روز به روز از کیفیت کالاها به واسطه عدم صرفه اقتصادی میکاهد.
سیاستگذاریهای دولت، اختیار را از صاحبان صنعت سلب کرده است
*دخالتهای دولت از جمله قیمت گذاری دستوری، چه آسیبهایی را به صنعت مرغ وارد کرده است؟
اقتصاد یک موجود پویا، در حال حرکت و تلاشگر است و نمیتوان برای آن چهارچوب تعیین کرد. شاید صحبت درباره این موضوع روی کاغذ بسیار آسان باشد اما در عمل شدنی نیست. تداوم قیمت گذاری دستوری جز اینکه تولیدکننده و صنعتگران را از پیگیری امورات غیر مرتبط خسته کند، راه آورد دیگری دارد؛ چراکه سیاستگذاریهای دولت به صورت کامل اختیارات را از صاحبان صنعت سلب کرده است. بنابراین دولت میتواند از عرضه سوبسید به برخی صنایع دست بکشد و اقتصاد را آزاد کند تا مانند همه دنیا، قیمتها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شود.
اقتصاد دستوری، نفعی برای مصرفکننده ندارد
*ادعای دولت برای تداوم این روش، حمایت از مصرفکننده است. با توجه به شرایط اقتصادی جامعه، آیا میتوان به یکباره قیمتها را آزاد کرد؟
ببینید، درواقع مسئولان اقتصاد دستوری را با هدف رفاه بیشتر مصرفکننده ایجاد کردند؛ غافل از اینکه با چنین روشی نتیجهای عکس عاید مردم میشود. در اقتصاد آزاد، به واسطه رقابت برای عرضه کالایی با کیفیت و قیمتی به صرفه، همواره این مصرفکننده است که منتفع میشود.
امکان صادرات را از دست دادهایم
*آیا با توجه به شرایط امروز صنعت مرغ، فعالان این حوزه امکان صادرات و حضور در بازارهای جهانی را دارند؟
اگر اقتصاد را موجود زندهای در نظر بگیریم، ایجاد چارچوبها و موانع متعدد، آن را روز به روز ضعیفتر میکند بنابراین دیگر قادر به رقابت در بازار جهانی نیست. در واقع، سیاستگذاریها در کشور برای صنایع از جمله صنعت مرغ، به گونهای بوده که دیگر جانی به منظور رقابت در بازارهای جهانی برای آنها باقی نمانده است. در اقتصاد آزاد کیفیت همواره مد نظر تولیدکنندگان قرار دارد؛ چراکه رقبا هم به دنبال عرضه محصولی باکیفیت و قیمت مناسب هستند. تنها در صورتی که صنعت مرغ میتواند وارد رقابت با بازار جهانی شود که کیفیت محصولات خود را ارتقا دهد اما در شرایط فعلی که چارچوبها دست و پای صنعت را بسته است، بخش خصوصی فقط به زنده نگه داشتن کسب و کار خود فکر میکند و نمیتواند دغدغه چندانی برای بهبود کیفیت داشته باشد.
توجه به تغذیه طیور حجم و کیفیت تولید را افزایش میدهد
*آیا در همین شرایط میتوان کمی به افزایش کمیت و کیفیت محصولات در صنعت مرغ امیدوار بود؟
سخت است اما غیرممکن نیست. یکی از راهها توجه به تغذیه طیور است. در واقع، فعالان صنعت مرغ میتوانند با استفاده از علم و روشهای نوین، به گونهای تولید را پیش ببرند که ضمن کاهش مصرف خوراک طیور، تولید بهینه و باکیفیتی داشته باشند. این اتفاق بدون شک، در اقتصاد آزاد رخ میدهد؛ چراکه تولیدکننده به دنبال افزایش بازدهی با صرف هزینهای کمتر است. ضمن اینکه همواره در اهداف خود کیفیت را نیز دنبال میکند.
برای اطلاعات بیشتر، مطالعه گزارش محرومیت گلستان از ارزش افزوده صنعت طیور پیشنهاد میشود.
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید