انرژی

صنعت پتروشیمی در پنج سال اخیر ۶۱ میلیارد دلار ارز آوری داشته است



صنعت پتروشیمی در پنج سال اخیر ۶۱ میلیارد دلار ارز آوری داشته است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا حیدرزاده مدیر عامل شرکت پلیمر آریا ساسول در آئین گرامیداشت روز صنعت با اشاره به اهمیت و جایگاه صنعت پتروشیمی در چرخه اقتصاد کشور گفت: در مسیر توسعه و پیشرفت پیچ‌وخم‌های بسیاری وجود دارد و ما در حال کسب تجربه در راه قله‌های موفقیت هستیم.

وی از پیشرفت‌های بی‌بدیل بخش‌های مختلف صنعت پتروشیمی کشور یاد کرد و گفت: امروز شاهد پیشرفت در بخش‌های مختلف صنعت پتروشیمی از جمله طرح‌های توسعه‌ای و تولید درخشان صنعت هستیم و به نقطه‌ای رسیدیم که می‌توانیم ادعا کنیم رتبه نخست حوزه صادرات غیرنفتی و ارزآوری را برای کشور در اختیار داریم.

وی از تحول در بخش‌های مختلف این شرکت در سال‌های اخیر به‌ویژه در تولید گریدهای جدید، ایجاد بهره‌وری در تولید، حوزه منابع انسانی و ایجاد مرکز دانش‌بنیان و نوآوری یاد کرد و افزود: این شرکت امسال به‌عنوان شرکت دانش‌بنیان مبتنی بر محصول از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری انتخاب شد.

حیدرزاده، پیشگام بودن در سه مقوله را در عرصه کنونی مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: قدرت رهبری بازار، قدرت رهبری هزینه و قدرت رهبری فناوری در این مسیر بسیار حائز اهمیت است.

وی به رکورد بی‌نظیر تولید در این شرکت در سال ۱۴۰۲ اشاره و اظهار کرد: این شرکت موفق شد بیشترین تولید و فروش ۹ ماه ادوار خود را از آغاز تاکنون با عدد یک میلیون و ۴۷۶ هزار تن در تولید و ۸۷۲ هزار تن در حوزه بازاریابی و فروش به‌دست آورد.

حیدرزاده با تأکید بر توسعه بازارهای بین‌المللی با هدف افزایش ارزآوری برای کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی و جلوگیری از خام‌فروشی تصریح کرد: شرکت ما به‌تازگی حدود ۲۰ درصد محصولات خود را به‌صورت مستقیم به بازارهای هدف صادر می‌کند.

وی به تولید گرید جدید «LEC ۱۹۶۹» با کاربری اکستروژن کوتینگ در این شرکت از سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: با تولید این محصول جدید، ایران در کنار دو کشور دیگر تولیدکننده این نوع خاص گرید قرار دارد و سالانه از خروج ۲۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.

حیدر زاده ادامه داد: سال ۱۴۰۱ از محصول خاص «DataRain» در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات رونمایی کردیم که از آن به‌عنوان حلقه گم‌شده اتصال شبکه‌های صنعتی به فناوری اطلاعات یاد می‌کنند.

حیدرزاده اظهار کرد: طرح پلی‌اتیلن سنگین و متوسط این شرکت با پیشرفتی شگرف نسبت به اردیبهشت‌ماه سال ۱۴۰۱ در حال اجراست و پیش‌بینی می‌شود با بهره‌برداری از آن، سالانه ۱۰۰ میلیون دلار درآمدزایی حاصل شود.

وی افزود: طرح کوره دهم واحد الفین نیز با جدیت در این مجموعه دنبال می‌شود که بر اساس پیش‌بینی‌ها انتظار می‌رود با روند پیشرفت کنونی تا پایان سال ۱۴۰۳ به بهره‌برداری برسد.

در ادامه احمد مهدوی‌ابهری، دبیر کل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی اظهار کرد: با تولید محصولات متنوع پتروشیمی از منابع غنی هیدروکربوری موجود در ایران بهینه‌ترین استفاده از این منابع می‌شود.

وی افزود: صنعت پتروشیمی در پنج سال گذشته پس از خروج ترامپ از برجام، ۶۱ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته و ۲۷ میلیون تن به ارزش ۲۶ میلیارد دلار مواد اولیه به صنایع پایین‌دستی و ۱۱ میلیون تن کود به جهاد کشاورزی عرضه کرده است.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه صنعت پتروشیمی در مراحل مختلف به اقتصاد کشور کمک کرده است، ادامه داد: صنعت پتروشیمی در پنج سال گذشته نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار ارز به سامانه نیما تزریق کرده است.

مهدوی‌ابهری با تأکید بر اینکه صنعت پتروشیمی لکوموتیو حرکت اقتصادی کشور است، تصریح کرد: ظرفیت بالایی برای توسعه، تولید و صادرات در این صنعت وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی در سال گذشته ۱۶ میلیارد دلار برای کشور ارزآوری داشته است، گفت: در هشت ماه امسال تولید صنعت پتروشیمی هشت درصد افزایش یافته است.

گفتنی است در پایان این آئین، تندیس و گواهینامه جهانی یونسکو در حوزه مسئولیت اجتماعی محیط زیستی به شرکت پلیمر آریاساسول برای جلوگیری از انقراض آهوی جبیر اهدا شد.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا