طرح «کوچ اجباری»؛ سناریویی برای تأمین منافع پایدار آمریکا در منطقه
سید مجتبی ابطحی، دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با ایکنا درباره هدف ترامپ از طرح کوچ اجباری اهالی غزه، گفت: مشخصاً نظام آمریکا با توجه به تحولات پس از طوفان الاقصی و تحولات جهانی به ویژه جنگ اوکراین، سناریوی دقیقی را برای اجرا در غرب آسیا طراحی کرده تا منافع پایداری را برای آمریکا، اسرائیل و سایر همپیمانان آمریکا در منطقه تأمین کند.
وی در مقایسه ویژگی دونالد ترامپ با جو بایدن و سایر رؤسای جمهور ایالات متحده اشاره کرد و ادامه داد: ترامپ خیلی صریح، رک و شفاف حرفهای خود را میزند و ایده و طرحهای خود را در قالب لفاظیهای دیپلماسی نمیپیچاند.
بیشتر بخوانید:
ابطحی بیان کرد: طرح ترامپ موضوع تازهای نیست. از پیمان کمپ دیوید؛ اولین پیمان صلح میان طرفین جنگ اعراب و اسرائیل تا کنون، شاهد این نوع تلاشها و طرحها برای فیصله دادن به موضوع فلسطینبه نفع طرف صهیونیستی بودیم اما قدرت مقاومت و تأثیرگذاری ملتهای منطقه همیشه این طرحهای ظالمانه را باطل کرده است.
ضرورت توجه به واقعیت میدان
وی با تأکید بر اینکه دولت جدید آمریکا به شدت دنبال عادیسازی روابط اسرائیل با اعراب است، گفت: آنها شاید قبل از عادیسازی روابط به دنبال اعمال محدودیتهای هستهای و موشکی بر ایران باشند تا بتوانند دست خود را برای سایر اقدامات در منطقه بیشتر باز کنند اما واقعیت داخل میدان و اتفاقات چند وقت اخیر نشان داد که آنها از چنین توانایی برخوردار نیستند.
دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس با اشاره به تهدید صریح ترامپ در شنبه جاری علیه گروههای حماس مبنی بر اینکه «اگر تا ظهر شنبه تمام اسرای اسرائیلی آزاد نشوند، غزه جهنم خواهد شد»، افزود: در عمل شاهد بودیم در چارچوب مرحله ششم تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل 3 اسیر اسرائیلی در مقابل 369 اسیر فلسطینی زندانهای عوفر و کتزیوت آزاد شدند و هیچ اتفاقی نیز در غزه نیفتاد. ترامپ نیز در پاسخ به سؤال خبرنگاران درباره این اتفاق و عملی نشدن تهدید خود گفت «اسرائیل باید درباره ضربالاجل من تصمیم بگیرد»؛ ترامپ اینگونه است.
ابطحی اظهار کرد: دشمن قطعاً طرحهای خود را دارد و پیگیر اجرای آنها نیز هست اما ابزار، ظرفیتها و همراهیهای لازم را نخواهد داشت.
شکلگیری جریان «امت ـ مقاومت» و «ملت ـ مقاومت»
وی در پاسخ به این سؤال که پشت پرده طرح ترامپ چه میزان معطوف به اجرای پیمان صلح ابراهیم یا عادیسازی روابط اعراب است، گفت: صلح ابراهیم در حلقه رسمی خوب پیش میرود و نمیتوان آن را کتمان کرد. سفر ذلیلانه، حقیرانه و فقیرانه ملک عبدالله اردنی به کاخ سفید و برخوردهای عجیب ترامپ، نشان میدهد که آنها از جمله کشورها و حلقههایی هستند که عادیسازی روابط را بعضا به صورت رسمی و یا غیر رسمی در پیش گرفتهاند اما مهم این است که ملتها از این مسیر جدا شدند و جریان «امت ـ مقاومت» و «ملت ـ مقاومت» شکل گرفته و نمیگذارند خواسته دشمنان عملی شود.
دبیرکل کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین مجلس درباره اینکه آیا مخالفت عربستان با طرح کوچ اجباری غزه، اقدامی نمایشی یا جدی است، تصریح کرد: عربستان در یک دوگانگی قرار گرفته است. از سویی دوست دارد یک نقش جهانی ایفا کند و از سوی دیگر فکر میکند بیداری اسلامی، جایگاه او را در جهان اسلام تخریب کرده است.
وی گفت: عربستان از بین این دو گزینه باید یکی را انتخاب کند و نمیتواند دوگانه بازی کند؛ ماندن در جهان اسلام به عنوان یک کشور تأثیرگذار یا رفتن به سمت غرب و از دست رفتن همیشگی جایگاه خود در جهان اسلام. فعلا عربستان گزینه دوم را انتخاب کرده درحالی که تجربه نشان داده غربیها هیچگاه به دولتهای اسلامی بها، امکان و میدانی برای قدرتنمایی نخواهند داد.
گفتوگو از سمیرا انصاری
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید