عمران و اشتغال

فاصله معنادار بین استان‌های اول و دوم و یکه‌تازی استان سمنان در شاخص‌های اشتغال‌زایی


ایسنا/سمنان جدای از کم‌ترین نرخ بیکاری چند ساله، فاصله معنادار بین استان‌های اول و دوم کشور در شاخص‌های مهم اشتغال کل و اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی که سمنان در هر دو این شاخص‌ها به تنهایی بر صدر تکیه زده، علی‌رغم تنگناهای ناشی از تحریم‌ها، گویای یکه‌تازی این استان در اشتغالزایی و بهبود وضعیت بازار کار در این استان کویری است.

سرپرست ، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: استان سمنان با کسب رتبه نخست اشتغالزایی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی توانست فراتر از هدف‌گذاری‌ها و دو برابر پیش‌بینی‌ها در این بخش اشتغال ایجاد کند.

علی نورانی از فاصله ۵۵ درصدی بین استان‌های اول و دوم کشور در تحقق اشتغال‌زایی برای فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به عنوان نمودی از عملکرد کم‌نظیر و درخشان این استان در بکارگیری دانش‌آموختگان دانشگاهی در سال جاری نام برد.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان که در دفتر ایسنا حضور یافته بود، با بیان اینکه استان سمنان امسال هم در اشتغال‌زایی کلی و هم در اشتغال فارغ‌التحصیلان حائز رتبه اول کشور شد، ادامه داد: هدف‌گذاری‌ها در سال جاری این بود که ۲۰ درصد اشتغالزایی استان در حوزه اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی باشد، اما با تلاش مضاعف استان این رقم فراتر از آن و حداقل ۴۰ درصد هدف‌گذاری شد.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تا کنون ۳۲۵۱ فرصت شغلی برای جویندگان کار در حوزه دانش‌آموختگان دانشگاهی در شهرستان‌های هشتگانه استان سمنان ایجاد کردیم.

تداوم روند صعودی اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در ۳ سال اخیر

وی از روند صعودی اشتغالزایی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در این استان طی سه سال اخیر خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۱، ۱۳ درصد از به کار گماردگان استان از دانش‌آموختگان دانشگاهی بودند که این رقم در سال ۱۴۰۲ به ۱۶ درصد و امسال با رشدی قابل توجه در کمتر از هشت ماه از ۲۶ درصد نیز فراتر رفته است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اضافه کرد: از ابتدای سال تا ۲۸ آبان‌ماه و در حالی که بیش از چهار ماه به پایان سال مانده شاهد تحقق ۹۷.۱ درصدی در هدف‌گذاری‌ها در حوزه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در این استان بودیم.

نورانی از تدوین یک بسته کشوری برای اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی از سوی استان سمنان خبر داد و گفت: پیشرفت استان سمنان نسبت به این برنامه تاکنون ۱۲۷.۲۶ درصد بوده و این در حالی است که هنوز چهار ماه به پایان این برنامه مانده و با تکمیل آن، اشتغال ایجادشده به ارقام بالاتری خواهد رسید.

فاصله معنادار بین استان‌های اول و دوم و یکه‌تازی استان سمنان در شاخص‌های اشتغال‌زایی

وی با مقایسه استان‌های اول و دوم کشور در حوزه اشتغال فارغ‌التحصلان دانشگاهی به چشمگیر بودن این موفقیت پرداخت و افزود: استان آذربایجان غربی بعد از سمنان حائز رتبه دوم کشور در اشغال فارغ‌التحصیلان شده که میزان پیشرفت و تحقق این استان در بسته اشتغالزایی دانش آموختگان دانشگاهی ۷۱.۵ درصد است که با درصد تحقق ۱۲۷.۲۶ درصدی استان سمنان افزون بر ۵۵ درصد فاصله دارد که همین گویای اهمیت کار استان و توفیقات کم‌نظیر در حوزه اشتغال فارغ‌التحصیلان در سمنان است.

نورانی با بیان اینکه اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی همواره یکی از دغدغه‌های مسوولان در این استان بوده است، افزود: استان سمنان اگرچه به دلیل برخورداری از زیرساخت‌های مناسب و تعدد واحدهای صنعتی و معدنی فعال در حوزه اشتغال کارگری با مشکلی مواجه نبوده، اما همواره در حوزه اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی با چالش جدی روبه‌رو بوده است.

سمنان صدرنشین اشتغال کل در کشور

وی با بیان اینکه استان سمنان جدا از اشتغال فارغ‌التحصیلان در اشتغال کل نیز حائز رتبه اول کشور شده است، ادامه داد: تعهد اشتغال استان سمنان در سال جاری ۱۰ هزار و ۸۴۹ نفر بوده که تا کنون و چهار مانده به پایان سال ۱۲ هزار و ۵۲۴ فرصت شغلی در استان ایجاد شده است که گویای تحقق چشمگیر اشتغال کل در استان است.

وی با اشاره به فاصله بین استان‌های اول و دوم در این شاخص مهم کشوری، اظهار کرد: در این شاخص نیز بعد از استان سمنان و با فاصله‌ای بیش از ۲۸ درصدی که حائز رتبه نخست کشور شده، با تحقق ۶۹.۲۴ درصدی رتبه دوم کشور را از آن خود کرده است.

وی کسب رتبه نخست کشور در اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و اشتغال کل را از دستاوردهای مهم مدیریت استان در سال برشمرد و افزود: این توفیقات ارزشمند در حوزه اشتغال کل و اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در سایه همکاری، همدلی و تعامل بین دستگاه‌های اجرایی به‌دست آمده است.

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همچنین به توفیقات چشمگیر این استان در حوزه مشاغل خانگی پرداخت و گفت: امسال در حوزه مشاغل خانگی ۱۴۸ میلیارد تومان تسهیلات به استان سمنان اختصاص یافته که تاکنون حدود ۳۷ درصد این رقم را به متقاضیان پرداخت کردیم.

فاصله معنادار بین استان‌های اول و دوم و یکه‌تازی استان سمنان در شاخص‌های اشتغال‌زایی

وی با اذعان به اینکه تمرکز ما در این حوزه بر طرح‌های پشتیبان بوده است خاطرنشان کرد: برخی از نهادها و دستگاه‌ها در اجرای با اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همکاری نزدیک داشتند.

نورانی با تقدیر از همکاری‌ها در این بخش از مشارکت بالای بسیج سازندگی استان و کمیته امداد استان در این طرح خبر داد و بیان کرد: در طرح مشاغل خانگی بسیج سازندگی استان به طور ۱۰۰ درصد و کمیته امداد امام استان نیز به صورت ۵۰ درصد – ۵۰ درصد از طرح‌های مشاغل خانگی حمایت داشتند.

دبیر کارگروه اشتغال استان در پاسخ به پرسشی در ارتباط با نرخ بیکاری این استان گفت: نرخ بیکاری استان سمنان براساس آخرین آمار رسمی اعلام‌ شده و در تابستان امسال ۶.۲ درصد بوده است.

ثبت‌ نام در کاریابی‌ها به تمنای کار بهتر

سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان سمنان با اشاره به ثبت‌ نامی‌های امسال در کاریابی‌های استان سمنان، خاطرنشان کرد: تعداد جویندگان کار که در کاریابی‌های این استان ثبت‌نام کردند ۳۸۴۸ نفر بودند که تاکنون ۱۰۰۹ نفر از آنان در مشاغل مورد نظرشان به‌کارگیری شده‌اند.

فاصله معنادار بین استان‌های اول و دوم و یکه‌تازی استان سمنان در شاخص‌های اشتغال‌زایی

وی با بیان اینکه همه افراد ثبت‌ نامی در کاریابی‌ها بی‌کار نیستند ادامه داد: بخش قابل توجهی از این جویندگان کار نه افراد بی‌کار، که به تمنای کار بهتر یا کار مورد علاقه‌شان در کاریابی‌های استان ثبت‌ نام کردند.

وی با بیان اینکه نرخ بیکاری استان در سال قبل ۶.۳ درصد بوده است تصریح کرد: نرخ بیکاری امسال استان از میانگین کشوری نیز که ۷.۵ درصد است ۱.۳ درصد کمتر است.

نورانی همچنین اضافه کرد: نرخ مشارکت اقتصادی استان سمنان نیز ۳۷.۳ درصد است و این درحالی‌ است که این شاخص در مدت مشابه سال قبل ۳۷.۷ درصد بوده است.

انتهای پیام



منبع ایسنا

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا