فرصتها و چالشهای تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه
به گزارش خبرگزاری مهر، چهارمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الزامات تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» برگزار شد. در این نشست پیرامون راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» و اهداف و آثار این راهبرد پرداخته شد و کارشناسان و مسئولان درباره موانع و الزامات تبدیل شدن ایران به هاب غذایی در دو شاخه ترانزیت و فرآوری گفتگو کردند و نیازمندیهای هر دستگاه برای تحقق راهبرد «تبدیل ایران به هاب غذایی منطقه» مطرح شد.
هادی تیزهوش تابان، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه با اشاره به اینکه دریامحور بودن ترانزیت یکی از محورهای اصلی است که باید در تجارت با روسیه مورد توجه قرار داد، اظهار کرد: باید از امکانات موجود بهره ببریم. ما باید یک بخشی در سازمان توسعه تجارت صرفاً مخصوص صادرات داشته باشیم؛ وقتی صادرکننده ترکیهای در مرز به مشکل میخورد، سفیر به سرعت خودش را میرساند؛ ولی در ایران کسی در این زمینه مسئول نیست و مشکلات اجرایی صادرات جایی پیگیری نمیشود.
وی افزود: در ایران به دلیل تنظیم بازار، صادرات را دچار مشکل میکنند در حالی که در دیگر کشورها مشکل تنظیم بازار با واردات حل میشود و هیچ کشوری در مسیر صادرات مانع ایجاد نمیکند. ساماندهی مشکلات صادرات به یک مدیر نیاز دارد که همه را به طور جامع مدیریت کند؛ در صورتی که یک مدیر فعال در این حوزه داشته باشیم، در زمانی کوتاه میتوانیم صادرات این بخش را تا سه برابر افزایش دهیم.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و روسیه ادامه داد: تلاش ما ایجاد تعامل بیشتر بین بخش خصوصی و دولتی است و ما در اتاق مشترک ایران و روسیه دنبال افزایش تعامل هستیم. انتظار ما این است که مدیران بخش دولتی باید در این زمینه برنامه داشته باشند و برای نهادهایی مثل اتاق مشترک نیز برنامه تعریف کنند.
منبع :مهر
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید