آخرین اخبار

فعالیت پلتفرم‌های عرضه دارو مغایر با قانون نیست!


گزارش «‌نیوز» از صدور رای :



رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران: اقدامات فراقانونی و نامفهوم سازمان غذا و دارو زیر پاگذاشتن قوانین موجود بود





فعالیت پلتفرم‌های عرضه دارو مغایر با قانون نیست!


دیوان عدالت اداری با استناد به قوانین مرتبط با سلامت دیجیتال و نسخه‌نویسی الکترونیک، اعلام کرد که فعالیت پلتفرم‌های اینترنتی در زمینه توزیع دارو مغایرتی با قوانین ندارد و این روند مطابق با ضوابط تعیین‌شده قانونی است.


فولاد سل



به گزارش تجارت نیوز،

روند دیجیتالی شدن خدمات سلامت در ایران با وجود مزایای چشمگیرش، همواره با چالش‌های قانونی و اجرایی روبه‌رو بوده است. یکی از این چالش‌ها، نحوه فعالیت پلتفرم‌های آنلاین در حوزه توزیع دارو است. این موضوع با توجه به حساسیت حوزه سلامت و نیاز به تضمین کیفیت خدمات، باعث ایجاد اختلاف نظر بین فعالان حوزه سلامت دیجیتال و برخی نهادهای نظارتی شده است. می‌توان گفت که رأی اخیر دیوان عدالت اداری حامی استفاده از فناوری‌های نوین در نظام سلامت است و می‌تواند به تقویت فعالیت پلتفرم‌های دانش‌بنیان در این حوزه کمک کند. 

دیوان عدالت اداری در حکمی اعلام کرده که فعالیت پلتفرم‌های اینترنتی برای توزیع و جابه‌جایی دارو کاملاً قانونی است و با قوانین و مقررات کشور مغایرتی ندارد. این تصمیم به استناد قوانین جدید در حوزه مدیریت داده‌ها و بودجه سال ۱۴۰۲ گرفته شده است.

این رأی تصریح می‌کند که دستورالعمل‌های موجود مانند آیین‌نامه حمایت از تولید دانش‌بنیان و مصوبات هیئت مقررات‌زدایی، کاملاً قانونی هستند و امکان فعالیت پلتفرم‌ها در حوزه سلامت دیجیتال را فراهم کرده‌اند. بنابراین، مخالفت یا جلوگیری از فعالیت این پلتفرم‌ها فاقد پشتوانه قانونی است. دیوان عدالت همچنین این تصمیم را در راستای حمایت از سلامت دیجیتال و دسترسی آسان‌تر بیماران به خدمات پزشکی و دارویی دانسته است.

تصویر و متن رای صادر شده از دیوان عدالت اداری در اختیار تجارت‌نیوز قرار گرفته است. تصویر مربوط به بخشی از رای صادر شده و قسمت علامت‌گذاری‌شده، رای نهایی دیوان را نشان می‌دهد:

دیوان عدالت اداری

اقدامات فراقانونی و نامفهوم سازمان غذا و دارو زیر پاگذاشتن قوانین موجود بود!

نیما فاضلی، رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران، با استقبال از این تصمیم اظهار کرد: «خوشحالم از اینکه بار دیگر با استناد به قوانین موجود، بر اصل قانونی بودن موضوع تحویل دارو به دست مردم از طریق پلتفرم‌ها تأکید شد. این نتیجه مثبت و امیدوارکننده، پس از مدت‌ها تلاش در مقابل اقدامات فراقانونی و نامفهوم سازمان غذا و دارو که با زیر پا گذاشتن قواعد و قوانین موجود و اعمال فشار دور از منطق، مشکلاتی برای پلتفرم‌ها ایجاد کرده بود، به دست آمد.»

او تأکید کرد که بخش خصوصی خواهان تعامل سازنده و گفت‌وگوهای منطقی با نهادهای دولتی است: «ما نگرانی‌ها و دغدغه‌های بخش‌های مسئول و قانون‌گذار را درک می‌کنیم و همواره خواسته‌مان این بوده و هست که به‌جای اقدامات غیرمنطقی و قهری، به‌صورت فعال با این عزیزان در جلسات گفت‌وگو و هم‌اندیشی حضور داشته باشیم تا مشکلات را بشنویم و با هم برای آنها چاره بیندیشیم.»

رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال انجمن تجارت الکترونیک تهران ادامه داد: «ما به عنوان فعالان کسب‌وکارهای سلامت دیجیتال، در قالب انجمن تجارت الکترونیک و سازمان نظام صنفی رایانه‌ای، امیدواریم دوستان بخش دولتی، فعالیت‌های بخش خصوصی را به رسمیت بشناسند تا با فراهم آمدن فضای تعامل، بتوانیم با در نظر گرفتن دغدغه‌های آنها، صلاح کشور و البته منافع کسب‌وکارها، بهترین خدمات در زمینه پیشگیری و درمان را به افراد جامعه ارائه دهیم.

تأیید قانونی بودن فعالیت پلتفرم‌های دارویی، می‌تواند به تقویت نوآوری و رشد استارتاپ‌های این حوزه کمک کرده و موانع پیش روی آن‌ها را کاهش دهد. با این حال، اجرای این تصمیم و رفع چالش‌های اجرایی آن نیازمند همکاری نزدیک بین نهادهای دولتی و بخش خصوصی است. اگر این همکاری به درستی انجام شود، سلامت دیجیتال می‌تواند به یکی از ارکان کلیدی ارتقای سطح خدمات درمانی در کشور تبدیل شود.»

اخبار حوزه استارتاپ و فناوری اطلاعات را در صفحه علم و فناوری تجارت‌نیوز بخوانید.

رایتل - آذر









لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا