آخرین اخبار

فقط ۷ سال برای رهایی از تله جمعیتی فرصت داریم


ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام با تأکید بر اینکه برای رهایی از تله جمعیتی ۷ تا ۸ سال فرصت داریم، گفت: اگر ابر بحران جمعیت اتفاق بیفتد و وارد چاله جمعیتی ‌شویم تا ۱۵۰ سال امکان بازگشت وجود ندارد.

منصوره مکارم در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه اگر جامعه جوان باشد اثرات و فواید بسیاری در پی دارد، در خصوص اهمیت جوانی جمعیت افزود:  وزارت بهداشت همانند سایر وزارتخانه‌ها مکلف به اجرای قوانین جوانی جمعیت شده که ما هم همراه آن‌ها این راه را طی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه تاکنون دانشگاه علوم پزشکی تربت‌جام برای افزایش نرخ رشد باروری در شهرستان یکسری فعالیت‌هایی را انجام داده است، بیان کرد: هرچند نرخ رشد باروری شهرستان ۲.۵ و از نرخ کشوری بالاتر است اما وقتی بررسی می‌شود بازهم روند کاهش داشته است.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام اذعان کرد: برای اینکه بتوانیم جلوی روند کاهشی را بگیریم و زمینه فرزند آوری و را افزایش دهیم و جامعه را برای اجرای طرح جوانی جمعیت پویاتر کنیم یکسری برنامه‌هایی را تاکنون در شهرستان اجرا نمودیم.

فقط ۷ سال برای رهایی از تله جمعیتی فرصت داریم

وی عنوان کرد: یکی از اعضاء اصلی که در این طرح باید بر روی آن کار شود جوان است، هرچند در این خصوص فعالیت‌هایی انجام می‌شود اما باید افزایش یابد.

نقش جوانان در توسعه پایدار و شادابی هر جامعه

مکارم با اشاره به اینکه نیروی جوان نقش بسیار بسزایی می‌تواند در توسعه پایدار و شادابی هر جامعه داشته باشد، گفت: اگر برنامه‌های متنوع و گسترده‌ای را برای جوانان داشته باشیم و بتوانیم آن‌ها را برای آینده آماده کنیم قطعاً جامعه پویاتری خواهیم داشت.

وی افزود: جامعه‌ای که جمعیت آن جوان باشد اقتدار ملی، امنیت و اقتصاد پویا و رشد و رونق اقتصادی را به دنبال خواهد داشت در غیر این صورت با مشکلات جدی مواجه می‌شود.

معاون بهداشتی تربت‌جام خاطرنشان کرد: تله جمعیت بسیار نزدیکتر از آن چیزی است که مردم و نهادهای مسئول حس می‌کنند و برای نجات از تله جمعیتی فرصت زیادی نداریم و فقط با انسجام، برنامه و عمل می‌توان در مسیر تغییر فرهنگ جمعیتی اقدام کرد.

وی با تأکید بر اینکه برای رهایی از تله جمعیتی ۷ تا ۸ سال فرصت داریم، گفت: اگر ابر بحران جمعیت اتفاق بیفتد و وارد چاله جمعیتی ‌شویم تا ۱۵۰ سال امکان بازگشت وجود ندارد.

مکارم اظهار کرد: با ورود به این چاله جمعیتی در برابر جمعیت مصرف کننده قرار می‌گیریم، جمعیتی که سن بالایی دارد و نیروی اقتصادی خوبی برای تولید، رشد و پیشرفت ندارد و فقط مصرف کننده است.

نقش ازدواج بهنگام در سلامت جوانان و خانواده

وی بیان کرد: جامعه جوان یک جامعه پویا و بالنده است و می‌تواند در همه زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی یک جامعه پویا باشد.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام با بیان اینکه باید از این فرصت باقی مانده به هر نحو ممکن استفاده کنیم و جامعه را به سمت جوانی جمعیت سوق دهیم، گفت: یکی از مقوله‌های مهمی که در جوانی جمعیت باید به آن توجه شود جوانان هستند، بند ۱۲ قانون جوانی جمعیت هم تأکیدات بسیاری بر رفع موانع ازدواج و تسهیل و تشکیل خانواده و فرزند آوری دارد.

فقط ۷ سال برای رهایی از تله جمعیتی فرصت داریم

وی با تأکید بر اینکه اگر می‌خواهیم جامعه را به سمت جوانی جمعیت سوق دهیم همه دستگاه‌های ذی‌ربط مکلف به همکاری هستند، در پاسخ به این سؤال که چه اقداماتی باید در این خصوص تاکنون صورت می‌گرفته و جای خالی آن همچنان حس می‌شود؟ گفت: وقتی از مقوله ازدواج صحبت می‌کنیم قطعاً مسئله مسکن، اقتصاد و رفاهیات، باید همراهش باشد و موانع پیش روی این مسائل برداشته شود.

مکارم با اشاره به اینکه ازدواج بهنگام در سلامت جوانان و سلامت خانواده نقش بسیار مهمی دارد، تصریح کرد: باید همه عوامل را کنار هم بیاوریم تا بتوانیم ازدواج خوب و بهنگامی را برای جوانان داشته باشیم و آن‌ها را به این سمت تشویق کنیم.

خود مراقبتی باید به جوانان آموزش داده شود

وی افزود: خود مراقبتی باید به جوانان آموزش داده شود، این خود مراقبتی در مراجع جامع سلامت برای سنین ۱۷ تا ۴۰ ساله در حال انجام بوده و مشاوره‌ها و اقدامات مختلفی به صورت رایگان انجام می‌شود.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام  بیان کرد: اطلاع‌رسانی برای تشکیل یک پرونده سلامت می‌تواند به سالم‌تر ماندن، پویاتر ماندن و کاربردی‌تر شدن جوانان کمک کند.

وی ادامه داد: اگر می‌گوئیم ازدواج، تشکیل خانواده و فرزند آوری زمینه‌های رفاه و آسایش هم باید در جامعه فراهم شود، تسهیلات به موقع داده شود و به سمت جامعه جوان برویم، قطعاً یک جامعه جوان اقتدار ملی، امنیتی، نظامی، اقتصادی و سیاسی خوبی همراه دارد.

مکارم همچنین با اشاره به اینکه ازدواج باید با شناخت کافی باشد ضمن اینکه باید بستر شغل، مسکن و تسهیلات فراهم شود، افزود: قانون جوانی جمعیت تبصره و ماده‌های بسیار خوبی دارد ولی همه باید به وظایف خود به درستی عمل کنند.

جوانی جمعیت به گفتمان اجتماعی تبدیل شود

وی ادامه داد: جوانی جمعیت باید به گفتمان اجتماعی تبدیل شود، برای اینکه شرایط بهتری در حوزه افزایش جمعیت شاهد باشیم باید شرایط خوبی برای فرزند آوری فراهم شود.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام  افزود: یکی از آسیب‌ها و چالش‌های مهم کشور که در آینده جامعه را به خطر می‌اندازد عدم توجه به جوانی جمعیت و کاهش رشد جمعیت در منطقه است.

فقط ۷ سال برای رهایی از تله جمعیتی فرصت داریم

مکارم با اشاره به اینکه مناطق باید شناسایی و عوامل مؤثر و کاهش فرزند آوری مورد بررسی قرار گیرد، اظهار کرد: جذب مشارکت مردمی در چالش جمعیتی و مراقبت ویژه از مادران باردار انجام شود.

وی با تأکید بر اینکه ماماها اولین سرشاخه‌های برخورد با مادران جامعه هستند، افزود: راه‌اندازی مراکز نفس از خراسان شروع شد و در تربت‌جام این مرکز فعال و موفقیت‌های خوبی حاصل نموده است.

معاون بهداشت دانشکده علوم پزشکی تربت‌جام افزود: مرکز نفس این شهرستان به حمایت‌های مالی نیاز دارد، امروز اگر به مسئله فرزند آوری و تکثیر نسل توجه نشود فردا دیر است.

ضرورت افزایش سطح سواد سلامت جوانان

وی افزایش سطح سواد سلامت جوانان را ضروری دانست و گفت: ارتقاء سطح سواد سلامت جامعه به احساس نیاز بین مردم و تأمین ظرفیت‌ها در این حوزه نیاز دارد.

مکارم اضافه کرد: در زمان حاضر برای افزایش سواد سلامت مردم باید به طراحی و نحوه ارائه پیام‌های آموزشی بیش از پیش توجه کرد. محدودیت سواد سلامت در بین افراد جامعه می‌تواند موجب بروز عواقب ناخوشایند در آن جامعه شود.

وی ادامه داد: افرادی که از سواد سلامت کافی برخوردار نیستند، نیاز به مهارت‌های لازم برای مراقبت از خود را کمتر احساس و ابراز کرده و از وضعیت سلامت خود آگاهی کمتری دارند.

انتهای پیام



منبع اقتصاد آنلاین

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا