فولاد قربانی ناترازی انرژی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درباره ناترازی انرژی در صنعت فولاد میگوید: ما در فصل گرم با کمبود برق و در فصل سرما با کمبود گاز مواجه هستیم، این درحالیاست که صنعت فولاد تنها۷درصد برق و ۵درصد گاز کشور را به خود اختصاص میدهد.سیدرسول خلیفهسلطانی درگفتوگو باخبرنگار اقتصادی جامجم افزود: اعمال محدودیتهای انرژی، باعث میشود تا۵۰ درصد ظرفیت تولید را ازدست بدهیم. دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه صنعت فولاد بیشترین نرخ بهای برق و گاز را پرداخت میکند، عنوان میکند: باتوجه به سهم تولید در اقتصاد کشورومعاملهای که با عرضهکننده برق و گاز گرفته شده است نباید انرژی صنعت قطع شود اما بهخاطر ملاحظات اجتماعی در بحث خانگی شاهد محدودیتها هستیم. وی تاکید میکند: اگر صنعت فولاد کشور مهم است باید برای صادرات و ارزآوری آن سیاستهای حمایتی و تشویقی ارائه کنیم نه اینکه این صنعت را زمینگیر کرد. براساس آمارها، صنعت فولاد ظرفیت ۱۰میلیارد دلاری برای کشور دارد که اکنون با ارزش حدود هفتمیلیارد دلاری ارزآوری میکند.
ریزش سهام
خلیفهسلطانی با اشاره به محدودیت انرژی صنعت فولاد در طول ششماه از سال میگوید: این قطعیهای مکرر، واحدهای تولیدی را از لحاظ اقتصادی با چالش مواجه میکند؛ به گونهای که در سامانه کدال بورس مشخص است که صنعت فولاد تا چه اندازه بهدلیل مشکلات برق، کاهش سودآوری را تجربه کرده است. این موضوع تأثیر قابل توجهی بر سهام بورس گذاشته و باعث ریزش بازار سرمایه شده است. دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تأکید میکند که سرمایهگذاری تولیدکنندگان فولاد در توسعه زیرساختهای انرژی کشور،موضوعی بسیارحیاتی برای صنعت فولاد است. اومعتقد است که دولت بایدازنقش تأمینکننده مطلق میادین گازی خارج شود و این میادین را به مصرفکنندگان واقعی نظیر صنایع فولاد و پتروشیمی واگذار کند. در عوض، صنعتگران باید متعهد شوند که در حوزه انرژی سرمایهگذاری کنند.
مشوق برای تامین انرژی
وی اضافه میکند: دولت میتواند در قالب قراردادهای۱۰ساله وبلندمدت و مشوقها، مدیریت میادین گازی رابه بخش خصوصی بسپارد. اکنون کنسرسیومهای بزرگ فولادی و پتروشیمی آماده سرمایهگذاری در نیروگاههای سیکل ترکیبی کشور هستند. خلیفهسلطانی با بیان اینکه فولادیها و پتروشیمیها میتوانند ۵درصد گازخود را تامین کنند میگوید: فولادیها علاقهمند هستند که در سیکل ترکیبیها سرمایهگذاری کرده و با بخش دولتی وارد مشارکت شوندوی میگوید: درحالحاضر، نیروگاههای خودتامین و چندین طرح تولید برق به ظرفیت ۵۰۰مگاوات توسط صنایع فولاد در حال احداث هستند، اما این موضوع بهتنهایی نمیتواند مشکل تأمین برق این صنعت را حل کند؛ بلکه سرمایهگذاری در نیروگاههای سیکل ترکیبی با بازدهی سریع ضروری است.دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران عنوان میکند: میادین گازی در۸۰ کشور جهان دردست بخش خصوصی است، باید با ایجاد فرصتهای کنسرسیومهای تولیدی در حوزه فولاد وپتروشیمی به سمت نیروگاههای سیکل ترکیبی برویم و ازظرفیت ذخایر کشور بهره ببریم.با وجود بخش خصوصی در کشور نیازی به سرمایهگذاری خارجیها در این عرصه نیست. وی با بیان اینکه واگذاری میادین گازی به بخش خصوصی در برنامه هفتم توسعه دیده شده است میگوید: باید میادین گازی به بخش خصوصی واگذار شود که در این زمینه موانع قانونی وجود دارد و نیازمند تسهیل است.
منبع خبر: جام جم آنلاین
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید