قانون باید قابلیت اجرا داشته باشد
قالیباف در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس:
به گزارش ایکنا، محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر مرکز پژوهشهای مجلس که صبح امروز، شنبه اول دیماه، در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد، با بیان اینکه مرکز پژوهشها عقل و فکر منفصل مجلس شورای اسلامی است، گفت: این مرکز تنها متعلق به مجلس نیست؛ بلکه جایی است که باید در همه استراتژیهای بخشی کشور به شیوه مطلوب ریلگذار حکمرانی باشد و کار را بهگونهای پیش ببرد که نسبت به گذشته، حال و آینده نه پشیمان، پریشان و ناامید باشیم.
وی افزود: امروز هرچقدر از استراتژیهای بخشی در حوزههای زیستمحیطی، اقتصادی، مسائل اجتماعی، فرهنگی و سیاسی و تا حدودی چه در حوزه مسائل دفاعی و امنیتی – که حداقل در این بخش منفعل نیستیم و بازدارنده فعال هستیم – تبعیت کنیم موفق خواهیم شد و رسالت این مهم برعهده مرکز پژوهشهای مجلس است. نمیشود کشور ما رتبه اول نفت و گاز دنیا باشد ولی این وضع امروز ما باشد!
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با افتخار میگویم جامعه جوانی در مرکز پژوهشهای مجلس فعال هستند و نشست و برخاست با افراد باتجربه به ارتقای علمی و تجربه پژوهشگران این مرکز کمک خواهد کرد. امروز ما نیازمند حکمت نظری و عملی توأم با هم هستیم. اگر در حوزه قانونگذاری بحث میکنیم که حتماً باید با خرد جمعی و به تعبیری با جمعسپاری قانون را تنظیم کنیم؛ چون قانون برای این جامعه است و جامعه باید این قانون را بپذیرد.
قالیباف با بیان اینکه حتماً باید مبانی برخاسته از قانون منطبق با شرع باشد و این بحث را دنبال میکنیم، گفت: بارها تأکید کردم و معتقدم مردمیسازی اساس کار است و باید به آن توجه شود و با این روش است که میتوان در کف جامعه حضور داشت و لذا مرکز پژوهشهای مجلس باید در متن و بطن مردم وظایف خود را پیش ببرد تا به حکمرانی قانون منجر شود و علاوه بر آن بتوان نخبگان جامعه را برای کمک به ما کشف کرد. من بارها تأکید کردم اجراییسازی قانون با ماست و نباید قانونی را بنویسیم که قابلیت اجرا نداشته باشد و اگر این کار را انجام دادیم اولین قانونشکن خودمان خواهیم بود. اولین مانع که نمیخواهد حکمرانی قانون در جامعه باشد خود قانونگذار است و اصلاً این موضوع پذیرفتنی نیست.
وی با بیان اینکه من نمیگویم برنامه هفتم بینقص است، تأکید کرد: هماکنون بحث این است که آیا به رشد هشت درصدی دست خواهیم یافت یا خیر؟ ولی من مطمئن هستم اگر بهرهوری و سرمایهگذاری به درستی انجام شود حداقل چهار درصد از رشد هشت درصدی قابل تحقق است. اگر از بهرهوری درست استفاده شود تولید ثروت و سرمایه اتفاق میافتد و از آن میتوان دوباره در بخش بهرهوری استفاده کرد و حتماً باید درباره مورد به مورد اینها با مرکز پژوهشها بحث فنی شود. حرف من این است برنامه هفتم میثاق ملی همه ماست.
ادامه دارد…
انتهای پیام
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید