آخرین اخبار

قیمت برنج ایرانی و خارجی امروز دوشنبه ۱۵ بهمن/ قیمت‌ها افزایش یافت


به گزارش اقتصاد آنلاین ، روزنامه همشهری نوشت: همزمان با افزایش قیمت بسیاری از کالا‌های اساسی، قیمت برنج هم در حال قد کشیدن است. گزارش‌ها حاکی از آن است که قیمت برنج ایرانی در شمال کشور و به تبع آن در دیگر نقاط کشور افزایش یافته است. در عین حال خبر‌هایی از عرضه قطره‌چکانی برنج در بازار برای افزایش قیمت آن به گوش می‌رسد. رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از افزایش ۴۵درصدی قیمت برنج داخلی در چند هفته اخیر خبر داده است؛ دولت هم اعلام کرده که برنج تنظیم بازاری با قیمت ۵۰هزار تومان را در فروشگاه‌ها عرضه خواهد کرد تا جلوی گرانی این محصول گرفته شود.

قیمت‌های ارائه شده از سوی مرکز آمار نیز مؤید روند رو به رشد قیمت برنج ایرانی و خارجی است. بر این اساس، قیمت هر کیلو برنج ایرانی درجه یک در دی‌ماه امسال نسبت به ماه قبل از آن ۲.۹درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۱.۸درصد افزایش قیمت داشته است. همچنین هر کیلو برنج خارجی درجه یک نیز در دی‌ماه امسال نسبت به ماه قبل از آن ۱.۹درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۱.۷درصد گران‌تر شده است.

پای بانک مرکزی هم در میان است؟

گزارش‌های میدانی از افزایش محسوس قیمت برنج ایرانی و خارجی بازار خبر می‌دهد. بر این اساس، قیمت هر کیلو برنج خارجی درجه یک از ۸۵هزار تومان گذر کرده است. قیمت برخی از انواع برنج وارداتی پاکستانی نیز به حدود ۱۰۰هزار تومان رسیده است.

کیسه ۱۰کیلوگرمی برنج طارم استخوانی که ماه پیش ۱۳۸هزار تومان نرخ خورده بود، اکنون با ۱۴۸هزار تومان قابل خریداری است. کیسه ۵کیلوگرمی برنج عنبربو طبیعت به نرخ ۴۴۶هزار تومان قابل خریداری است؛ درحالی‌که ماه گذشته ۴۲۰هزار تومان به فروش می‌رسید.

همچنین قیمت هرکیلو از برخی انواع برنج ایرانی مانند دم‌سیاه استخوانی، صدری هاشمی در حدود ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزار تومان است و برخی دیگر هم با اسم‌های عجیب و غریب مانند دودی هیزمی یا طارم اشرافی، مرز قیمتی ۲۰۰هزار تومان را رد کرده‌اند.

مسیح کشاورز، دبیر انجمن تولیدکنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران نیز به تازگی از عدم همراهی بانک مرکزی در تامین ارز ترجیحی برای واردات بموقع برنج انتقاد کرده است.

وی گفت: براساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار، با توجه به نزدیک شدن به ماه مبارک رمضان و عید نوروز به‌عنوان ۲پیک زمانی که با افزایش تقاضا در بازار برنج روبه‌رو هستیم، علاوه بر ۶۰۰هزار تن برنجی که در ۱۰‌ماه گذشته سال وارد کشور شده است تا پایان سال باید ۴۰۰هزار تن برنج دیگر هم وارد شود.

کشاورز خاطرنشان کرد: متأسفانه به‌رغم بررسی‌های کارشناسی و تأکید بر این میزان واردات، وزارت جهادکشاورزی تنها ۲۰۰هزار تن ثبت سفارش را اعلام کرده که پاسخگوی بحران کمبود و گرانی و تهدید امنیت غذایی کشور نیست.

توزیع قطره‌چکانی برنج

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی البته از توزیع قطره‌چکانی برنج در بازار خبر داد که به نوعی از عدم‌نظارت کافی بر بازار و جولان برخی سودجویان در آن بدون ترس و واهمه حکایت دارد.

رضا کنگری افزود: سال گذشته واردکنندگان ملزم شدند که به ازای واردات ۲کیلوگرم برنج، یک کیلوگرم برنج ایرانی خریداری کنند و به فروش برسانند که سود خوبی هم نصیبشان شد؛ بنابراین امسال واردکنندگان مطرح، زمان کاشت برنج قرارداد بستند و برنج ایرانی را به قیمت ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان خریداری کردند تا با قیمت‌های بین ۹۰ تا ۱۰۰ هزار تومان به فروش برسانند که این اقدام منجر به انحصار این کالا برای برخی شده است.

وی به ایرنا گفت: تداوم کاهش عرضه برنج در بازار می‌تواند منجر به افزایش نجومی قیمت برنج ایرانی شود؛ همان‌گونه که اکنون برنجی که به قیمت ۱۰۰هزار تومان فروخته می‌شود ۱۴۵هزار تومان شده است که ۴۵درصد افزایش قیمت نشان می‌دهد.

کنگری با بیان اینکه به‌دلیل حذف ارز نیمایی شاهد افزایش قیمت برنج خارجی در بازار و توزیع قطره‌چکانی آن از سوی برخی واردکنندگان یا شرکت‌ها هستیم، گفت: ۲‌ماه قبل هر کیلوگرم برنج خارجی با نرخ ۴۷هزار تومان توسط اتحادیه بنکداران در اختیار خرده‌فروشی‌ها قرار می‌گرفت تا این کالا با قیمت ۵۰هزار تومان به‌دست مصرف‌کنندگان برسد؛ اما اکنون نرخ این محصول در عمده‌فروشی‌ها بین ۵۰ تا ۷۵ هزار تومان است.

توزیع برنج دولتی با قیمت ۵۰ هزار تومان

جبرئیل برادری، رئیس جهادکشاورزی استان تهران با اشاره به التهاب بازار برنج اظهار کرد: حذف ارز ترجیحی از برنج وارداتی، سبب افزایش قیمت در دومین محصول پرمصرف داخلی شده؛ اما براساس تأکید رئیس‌جمهوری، ارز ترجیحی برنج حذف نشده و برای کالا‌های اساسی تامین است.

وی اظهار کرد: با وجود نوسان قیمت ارز در تامین برنج مشکلی نداریم و قرار است هر کیلوگرم برنج تنظیم بازاری با نرخ دولتی ۵۰هزار تومان از سوی فروشگاه‌ها عرضه شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی با اشاره به ثبت سفارش برنج گفت: بازرسان سازمان و اتاق اصناف به‌طور دائم در حال رصد انبار‌ها هستند؛ زیرا واردات برنج و انبارداری آن قابل کنترل است.

وی افزود: در ۲هفته گذشته حدود ۶هزار تن برنج در فروشگاه‌ها توزیع شد و در ادامه هفته آینده ۳هزار تن دیگر نیز توزیع می‌شود.

قیمت برنج ایرانی و خارجی امروز دوشنبه ۱۵ بهمن/ قیمت‌ها افزایش یافت

لینک منبع اصلی خبر

لینک خبر در ارتباط اقتصادی

این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا