قیمت خودروهای محبوب دهه ۷۰
با سر زدن به آگهیهای فروش خودرو در پلتفرمهای آنلاین میتوان برخی از خودروهای قدیمی و نوستالژی دهه 70 را دید که همچنان با قیمتهای میلیونی فروخته میشوند. در ادامه به معرفی کوتاهی از 10 خودرو قدیمی و خاطرهانگیز آن روزها میپردازیم.
۱- پیکان
اغراق نیست اگر بگوییم پیکان خاطرهانگیزترین خودرو در ذهن ایرانیان است. تولید پیکان از سال ۱۳۴۶ در کارخانه ایران ناسیونال برداران خیامی آغاز شد و تا سال ۱۳۸۴ همچنان در بازار تولید میشد. پیکان فیس لیفتی از خودرو انگلیسی هیلمن هانتر یا آرو است که پس از ۱۲ سال تولید آن در ایران شروع و برای اولین بار با قیمت ۱۳ هزار تومان به بازار عرضه شد.
اگر نگاهی به آگهیهای فروش خودرو در پلتفرمها بیندازیم همچنان میتوانیم این خودرو را با قیمتهای مختلف در بازار پیدا کنیم. در آگهیها پیکان از ۷۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان قیمت خورده است؛ البته قیمت نجومی ۱.۵ میلیارد نیز برای این خودرو مشاهده شده است.
۲- رنو ۵
رنو ۵ با طراحی خاص خود توانست عنوان یکی از خلاقهترین هاچبکهای مینی را بدست آورد. تولید این خودرو در سال ۱۹۷۲ آغاز شد و در سال ۱۳۵۵ توسط شرکت سایپا وارد ایران شد. رنو ۵ در ابتدا با قیمت ۲۵ هزار تومان به بازار عرضه شد.
رنو ۵ از اولین خودروهایی بود در تولید سپر از پلاستیک استفاده کرد؛ استفاده از سپر پلاستیکی بعد از آن به یک استاندارد در صنعت خودروسازی بدل شد. رنو ۵ پرفروشترین خودرو فرانسوی بود که تا سال ۱۹۸۰ بیش از ۶۶۶ هزار دستگاه فروخته شد.
این خودرو کوچک و جمعجور تا سال ۱۳۸۶ در تیپهای مختلفی در ایران تولید و به بازار عرضه شد. شرمت پارسخودرو در سال ۱۳۷۸ امتیاز تولید این خودرو را از سایپا خرید و از آن به بعد این خودرو جای خود را به خودرو تازه تولید سپند داد.
۳- ژیان سیتروئن
ژیان در ایران رقیب پیکان بود؛ این خودرو با قیمت پایین و اقتصادی توانسته بود به یکی از خودروهای محبوب ایرانیان تبدیل شود. ژیان در اولین عرضه خود ۱۲ هزار تومان فروخته میشد که نسبت به پیکان پنج هزار تومان ارزانتر بود.
تولید ژیان سیتروئن در اواخر دهه ۴۰ شمسی در ایران توسط شرکت سایپا آغاز شد. ژیان سیتروئن بر پایه خودرو سیتروئن cv۲ تولید و گسترش پیدا کرد. از سال ۱۳۵۳ تولید خودرو ژیان تنوع بیشتری پیدا کرد و حتی وانت ژیان نیز به بازار آمد.
یکی از ویژگیهای مثبت این خودرو سیستم تعلیق منحصربهفرد آن بوده که در آن زمان سبب میشد حرکت در پیچوخم جادهها به راحتی باشد و خودرو چپ نکند.
۴- دوو سیلو
دوو سیلو را میتوان از نخستین خودروهای کرهای در بازار ایران دانست که در سالهای ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۴ توسط شرکت کرمانموتور به بازار عرضه شد. این خودرو در آن زمان رقیب پژو ۴۰۵ و سمند بود که استهلاک پایین و دوام فنی بالا دو مزیت اصلی این خودرو به شمار میرفت. اگرچه ایمنی ضعیف بدنه، نداشتن کیسه هوا و سیستم ترمز ضعیف از معایت این خودرو بودند.
پایینترین قیمت دوو سیلو در آگهیهای کنونی بازار خودرو ۱۰۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده و بالاترین قیمت آن ۴۰۰ میلیون تومان اعلام شده است.
۵- نیسان ماکسیما
از خودروهای ژاپنی بازار ایران که از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۱ به مدت یازده سال توسط شرکت پارسخودرو مونتاز شد. نیسان ماکسیما در زمان حضور خود در ایران در دو مدل اتوماتیک و دستی فروخته میشد و یکی از خودروهای محبوب بین مردم به شمار میرفت.
نیسان ماکسیمایی که در ایران تولید شده بود درواقع نیسان سفیرو بود اما این خودرو از آپشنهای زیادی برخوردار نبود و مصرف سوخت بالایی نیز داشت.
قیمت اولیه نیسان ماکسیما ۳۳ میلیون تومان بود و در زمان اولین عرضه این خودرو با پراید و زانتیا مقایسه میشد. نیسان ماکسیما در آن زمان عنوان گرانترین خودرو مونتاژی بازار را به خود اختصاص داده بود.
۶- زانتیا
زانتیا از خودروهای محبوب فرانسوی بازار ایران، از سال ۱۹۹۳ تولید آن آغاز شد و در سال ۲۰۰۱ به پایان رسید. همزمان با توقف تولید این خودرو در فرانسه سایپا اقدام به مونتاژ نسخه فیس لیفت ۱۹۹۸ کرد.
تولید زانتیا در ایران تا سال ۱۳۸۹ ادامه پیدا کرد. زانتیا با امکانات فنی خوب و مناسب و سیستم تعلیق خاص خود توانست تا مدتها خریداران بازار را به سمت خود جذب کند.
ورود خودروهایی همچون مزدا ۳ و رنو مگان اما محبوبیت این خودرو را در بازار به عقب کشاند و ورود خودروهای تازهوارد ژاپنی و کرهای سبب شد تا زانتیا دیگر مانند روزهای اول در بازار خودرو ندرخشد.
قیمت زانتیا در آگهیهای پلتفرم دیوار از ۸۵ میلیون تومان آغاز شده و بالاترین قیمت آن در محدوده یک میلیارد اعلام شده است؛ در یکی از آگهیها قیمت نجومی چهار میلیارد برای مدل ۱۳۸۹ این خودرو نیز درنظر گرفته شده است.
۷- فولکس قورباغهای
فولکس واگن قورباغهای اولین بار در سال ۱۹۳۸ توسط فردیناند پورشه به عنوان خودرویی ارزان برای مردم آلمان پس از جنگ جهانی دوم طراحی و تولید شد. اگرچه ریشه تولید این خودرو به خیلی قبلتر و درخواست هیتلر برای ساخت یک خودرو برای قشر متوسط آلمانیها برمیگردد.
این خودرو که به فولکس واگن بیتل و فولکس واگن سوسکی نیز شناخته میشود در سال ۱۳۳۲ به ایران وارد شد و به دلیل قیمت مناسب، استحکام بالا و مصرف سوخت پایین به سرعت مورد توجه قرارگرفت.
این خودرو پیش از ورود پیکان پرفروشترین و محبوبترین خودرو در بازار ایران بود که در دهه ۷۰ از بازار کنار رفتند.
۸- مرسدس بنز w۱۲۳
خودرو آلمانی مرسدس بنز w۱۲۳ در سالهای ۱۹۷۵ تا ۱۹۸۶ بر روی خط تولید قرارداشت و یکی از موفقترین محصولات بنز بود.
واردات این خودرو به ایران در طول سالهای ۱۳۵۸ تا ۱۳۶۶ صورت گرفت و این خودرو در ایران به دلیل واردات آن توسط دانشجویان به بنز دانشجویی معروف شده بود. استقبال از این خودرو به دلیل ایمنی و کیفیت سواری خوب و مدرن، ماندگاری بالای قطعات یدکی و موتور و گیربکس آن بسیار بالا بود.
مرسدس بنز w۱۲۳ همچنان از خودروهای باکیفیت و نوستالژی بازار است که میتواند تجربه خوبی را برای طرفداران این خودرو فراهم کند هرچند تامین قطعات این خودرو به آسانی نیست. کف قیمت مرسدس بنز w۱۲۳ در آگهیهای کنونی بازار به ۲۴۰ میلیون تومان میرسد.
۹- نیسان پاترول
از خودروهای ژاپنی و آفرودی محبوب بازار ایران میتوان به نیسان پاترول اشاره کرد. تولید این خودرو از سال ۱۹۵۱ آغاز و در سال ۲۰۱۰ آخرین نسل این خودرو نیز روانه بازار شد.
نسل سوم نیسان پاترول در سال ۱۳۶۵ توسط شرکت پارسخودرو مونتاژ و وارد بازار ایران شد. از نقاط مثبت این خودرو میتوان به توان آفرودی مناسب، عملکرد خوب گیربکس و کابین جادار آن اشاره کرد؛ اما در سوی مقابل مصرف سوخت بالا، طراحی ساده و سیستم تعلیق خشک از معایب این خودرو به شمار میرود. اگرچه زمان زیادی از تولید این خودرو در ایران میگذرد، اما طرفداران این خودرو میتوانند همچنان نمونههای دست دوم آن را در بازار پیدا کنند.
۱۰- بیامو ۵۱۸ اتاق E۱۲
خودرو آلمانی بیامو ۵۱۸ اتاق E۱۲ از سری ۵ است که در سال ۱۹۷۲ رونمایی و به بازار عرضه شد و تولید آن تا سال ۱۹۸۱ ادامه پیدا کرد.
این خودرو قبل از انقلاب وارد بازار ایران شد و طراحی جذاب و امکاناتی همچون هندلینگ نرم این خودرو، این محصول را به سرعت در میان پرطرفدارترین خودروها قرارداد.
حداقل قیمت بیامو ۵۱۸ اتاق E۱۲ از سوی فروشندگان ۱۱۰ میلیون تومان اعلام شده که در برخی از موارد تا دو میلیارد تومان میرسد.
منبع :
قیمت 360
لینک منبع اصلی خبر
لینک خبر در ارتباط اقتصادی
این خبر توسط موتور ارتباط اقتصادی جمع آوری شده است در صورت مغایرت اطلاع دهید