کشاورزی و دامپروری

قیمت مرغ و گوشت همچنان بالا است



به گزارش خبرنگار مهر، به ویژه در تأمین بازار گوشت یکی از چالش‌های وزارت جهاد کشاورزی است. قیمت گوشت قرمز و مرغ بالا بوده و این امر نقدهایی را به وزارت جهاد کشاورزی وارد می‌کند.

در بخش تأمین گوشت قرمز قرار است با وارد کردن گوساله پایه پروار تا ۵ ماه آینده وضعیت بازار ساماندهی شود. تأمین گوشت مرغ مورد نیاز هم با جوجه‌ریزی در حال جبران است و در هفته جاری تا حدودی قیمت مرغ به قیمت مصوب نزدیک شد.

رصد هفتگی بازار کالاهای اساسی در هفته چهارم مرداد نشان داد، گرمای هوا قیمت تخم مرغ را ریزشی کرده و با وجود نرخ مصوب ۱۱۰ هزار تومان در حال حاضر هر شانه تخم مرغ ۳۰ عددی بدون درپوش ۷۵ هزار تومان به فروش می‌رسد. اما بازار ماهی افزایش قیمت داشته و هر کیلو ماهی قزل‌آلا از ۱۳۹ هزار تومان به ۱۴۹ هزار تومان رسیده است.

بازار شکر هم هر کیلو بین ۳۵ تا حدود ۴۰ هزار تومان بوده و به دلیل کمبود آن هر فرد فقط می‌تواند ۴ کیلو شکر خریداری کند. قند بسته بندی نیز با قیمت‌های متفاوت در حال عرضه است.

قیمت در بازار برنج هم با انباشت محصولات سال گذشته تا حدودی فروکش کرده و هر کیلو برنج هاشمی بدون بسته بندی فروشگاهی ۹۵ هزار تومان قیمت گذاری شده است و برنج پاکستانی نیز هر کیلو بین ۳۹.۸۰۰ تا ۵۹.۵۰۰ در حال عرضه است.

کاهش کربن با کاشت درخت

طرح کاشت یک میلیارد درخت با تاکید وزیر جهاد کشاورزی با قوت در حال پیگیری است و به گفته عباسعلی نوبخت، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور قرار است امسال طرح با کاشت ۲۵۰ میلیون نهال کلید بخورد. محمدعلی نیکبخت، وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اقلیم کشور گفت که متوسط بارندگی و طبیعت خشک و نیمه خشک ایران، لزوم اجرای چنین طرحی را دو چندان می‌کند، به طوری که مجریان طرح با کشت گونه‌های سازگار با مناطق مختلف کشور و مقاوم به کم‌آبی، با ایجاد فضای سبز از منابع موجود، به نفع طبیعت بیشترین بهره را به وجود می‌آورند؛ علاوه بر اینکه پیش از این اغلب نهالستان‌ها تعطیل و متروکه بود و از ۳۰ درصد ظرفیت موجود استفاده می‌شد که با اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت در حال حاضر ۱۰۰ درصد ظرفیت نهالستان‌ها مورد بهره‌برداری قرار گرفته است.

ضرورت معدوم کردن پلاک دام‌های کشتار شده

به گفته رئیس سازمان نظام دامپزشکی ایران امسال مجموع پروانه بهداشتی صنفی و غیر صنفی صادر شده بیش از ۷۰ هزار پروانه بوده که نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش را نشان می‌دهد. از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا پایان خرداد ۱۴۰۲ در بخش دام بیش از ۱۷ هزار، طیور ۱۸.۹۰۰، آبزیان بیش از ۴ هزار، مراکز جمع آوری شیر ۱۳۷، مراکز انجماد مواد ی ۱۴ و گواهی پزشکی برای دامداری‌های روستایی بیش از ۱۶ هزار پروانه بهداشتی صادر شده است.

حامد زارعی درباره آمار دام‌های کشور با اشاره به اینکه معدوم نشدن پلاک دام‌های کشتار شده خلاف قانون است، تاکید کرد که این موضوع باید از وزارت جهاد کشاورزی پیگیری شود اما اگر با کشتار پلاک دام معدوم نشود خلاف قانون بوده که باید به آن رسیدگی شود زیرا این پلاک‌ها ممکن است برای قاچاق دام از کشور مورد سوءاستفاده قرار گیرد.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در بخشی دیگر از سخنان خود به ضرورت اعزام ناظر بهداشتی در کشورهای مبدا برای واردات گوشت اشاره و عنوان کرد که وزیر جهاد کشاورزی با اعزام ناظر بهداشتی موافقت ضمنی داشته و سازمان پیشنهاد داده است که این موضوع در قالب دو رویداد پیگیری شود؛ نخست امضا پروتکل‌ها است اینکه برای ناظران بهداشتی این امکان وجود داشته باشد که به طور سرزده از مراکز بازدید داشته باشند. دوم، بازدیدهای میدانی مبنی بر نظارت بر بهداشت دام‌ها، کشتار و انجماد گوشت این دام‌ها برای ناظران بهداشتی کشور فراهم باشد.

گفتنی است در حال حاضر واردات گوشت از طریق کشورهای برزیل، روسیه، مغولستان، قزاقستان و تا حدودی هم از گرجستان در حال انجام است.

بانک غنی ژنتیک گیاهی در ایران

ششمین تور رسانه‌ای سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از زیرمجموعه‌های وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد. مزارع تحقیقات و پژوهش‌های ژنتیکی بذور و گیاهان برای مقاوم سازی آنها در برابر تنش‌های زیستی و محیطی در حال انجام است. مطالعات برای معرفی نمونه‌های کم آب بر اما پرمحصول با توجه به تغییرات اقلیمی کشور یکی از مسائل پیگیری شده در این مزارع است در واقع مطالعات برای عبور از کشاورزی سنتی به مدرن بوده که با چالش‌هایی مواجه است؛ از جمله این مشکلات می‌توان به توسعه شهری به داخل این مزارع اشاره کرد. رئیس مؤسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر درباره دست‌اندازی نهادهای مختلف به اراضی تحقیقاتی این مؤسسه گفت که هر روز شاهد دست‌اندازی برخی ادارات دولتی و نهادهای مختلف به اراضی تحقیقاتی مؤسسه هستیم و برای پیگیری موضوع در دادگاه با شهرداری‌ها و کلانتری‌ها درگیر بوده و باید احقاق حق کنیم.

به گفته محمد زمانیان بدون این اراضی امکان تحقیقات برای معرفی ارقام جدید در راستای تأمین امنیت غذایی ناممکن خواهد بود در حالی که سایر کشورها هرگز چنین عملکردی در مقابل بخش تحقیقات خود ندارند. تعامل بین نهادهای دولتی، بزرگترین کمک به بخش تحقیقات کشاورزی کشور خواهد بود.

گفتنی است این مؤسسه روی ۳۵ محصول زراعی تمرکز دارد و تحقیقات و پژوهش‌های مؤسسه تحقیقات اصلاح بذر در ۲۸ مرکز در کشور در حال انجام مطالعات است. بر اساس آمار سال گذشته ۴۸۲ پروژه تحقیقاتی در مراکز ستادی و استانی اجرا شد که از این عدد ۲۳۹ پروژه برای غلات بود.



منبع :مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا