ارتباطات و فن آوری اطلاعات

لزوم سرمایه گذاری بر فناوری‌های استراتژیک برای مقابله با تحریم‌ها



به گزارش خبرنگار مهر، در حاشیه بازدید از دوازدهمین نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و مواد آزمون پیشرفته درباره اهمیت حضور مقامات دولتی در این نمایشگاه اظهار کرد: نکته مهم در برگزاری این رویدادها این است که دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان از سوی وزرا و مقامات دولتی دیده شود، از این رو وقتی صحبت از تجهیزات آزمایشگاهی و زیرساخت‌های پژوهشی می‌شود، باید به کیفیت آنها توجه داشته باشیم، نه تعداد. ما نباید به دنبال تیراژ باشیم، بلکه باید کیفیت محصول در اولویت قرار گیرد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور افزود: هنگامی که وزرا و هیئت دولت از این نمایشگاه بازدید می‌کنند و به طور مستقیم با تولید کنندگان ارتباط برقرار می‌کنند، مشکلات موجود را مشاهده کرده و می‌توانند در راستای بهبود کیفیت محصول پیشنهاداتی ارائه دهند. این ارتباط باعث می‌شود که شرکت‌ها با مشکلات محصولات خود آشنا شوند و در جهت رفع آنها اقدام کنند.

افشین ادامه داد: ما به وزارت بهداشت اعلام کردیم که اگر دستگاه‌ها و تجهیزات ساخت ایران در آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها به برداری می‌رسد، چالش‌های آنها را اعلام کنند تا صاحبان فناوری بر اساس این بازخوردها، اشکالات را برطرف کنند.

حضور مقامات دولتی در نمایشگاه به دیده شدن دانش بنیان‌ها کمک می‌کند

وی با بیان این مطلب که این بازخوردها باعث ارتقا کیفیت محصولات دانش بنیان خواهد شد، گفت: حضور مقامات عالی‌رتبه، به ویژه رئیس‌جمهور، در این رویداد، سبب می‌شود که شرکت‌های دانش‌بنیان دیده شوند و در کنار آن، انتقادات و پیشنهادات به صورت مستقیم منتقل شده و کیفیت محصولات ارتقا یابد.

وی با اشاره به حمایت‌های واقعی و عملی از شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: در این زمینه هم باید به بازار داخل و هم بازار صادراتی توجه کنیم و امسال ارتباطات B۲B (تجاری به تجاری) شکل گرفته است و کشورهای همسایه، مانند عمان، محصولات تولید شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان ایران را خریداری کرده‌اند.

افشین با تاکید بر ضرورت توجه به دانشگاه‌ها ومراکز تحقیقاتی و بازارهای صادراتی خاطر نشان کرد: یکی از مخاطبان تجهیزات آزمایشگاهی، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی هستند. از طرفی باید به بازارهای صادراتی کشورهای همسایه متمرکز شویم چرا که قیمت مناسب محصولات ایرانی نسبت به نمونه‌های خارجی، فرصت‌های خوبی برای صادرات محصولات دانش بنیان کشور ایجاد کرده است. بر همین اساس در سال‌های آینده بر دو موضوع کیفیت محصولات و بازخوردهای مصرف کنندگان و بازار متمرکز می‌شویم.

حضور ۸ هیات خارجی از کشورهای مختلف در نمایشگاه ایران ساخت

معاون علمی رییس جمهور در باره حضور مهمانان خارجی در نمایشگاه، خاطرنشان کرد: امسال ۸ هیات خارجی در این نمایشگاه حضور داشتند ولی باید حضور آنها پر رنگ تر شود.‌این گام‌های اولیه برای توسعه ارتباطات متن با کشورهای دیگر است.

معاون علمی رییس جمهور با تاکید بر اینکه محصولاتی که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده‌اند، هیچ محدودیتی از نظر اعمال تحریم‌ها ندارند، افزود: اگر محصولی در داخل کشور تولید شود، هیچ محدودیتی برای واردات آن وجود ندارد ولی آن دسته از فناوری‌های که دانش آن در کشور وجود ندارد، مشمول تحریم می‌شود.

گذاری بر حوزه‌های استراتژیک برای مقابله با تحریم

وی در ادامه تصریح کرد: محصولی دچار تحریم می‌شود که توان ساخت آن را نداریم از این رو یکی از راه‌های مقابله با تحریم‌ها این است که حوزه‌های استراتژیک را شناسایی و بر روی آن سرمایه‌گذاری و محصولات با کیفیت تولید کنیم. هدف ما این است که شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند محصولات با کیفیت تولید کنند و این محصولات نه تنها در بازار داخلی، بلکه در بازارهای صادراتی نیز موفق باشند.



منبع مهر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا